Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, trebuie sa treca o perioada de 60 de zile de la absolvirea facultatii. In acest timp trebuie sa iti cauti de lucru. Daca dupa aceasta perioada nu ti-ai gasit un loc de munca, poti solicita acordarea indemnizatiei de somaj agentiei pentru ocuparea fortei de munca, in conditiile Legii nr.76/2002.
Cursurile finalizate cu examen de licenta se considera stagiu de cotizare iar indemnizatia de somaj se acorda la cerere.
Da 6 luni. dAr dupa aceea ce faci? poate imi dai si mie un sfat. cAut de munca de 1 an si unde merg mi se sp /EXPERIENTA de unde daca am terminat facultatea ...si nu ma angajeaza nimeni? iti urez bafta
Poti beneficia de somaj timp de 6 luni in cazul in care nu decizi sa-ti continui studiile. Trebuie sa iti depui actele la somaj in maxim 2 luni de la absolvire.
Bineinteles ca poti beneficia de somaj. Acum intrebarea mea este urmatoarea: ce sa cotizezi la stat daca pana acum nu ai lucrat nicaieri? Daca nu ai avut niciun venit nu ai ce sa cotizezi