anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca tot e recesiune, nu sint bani si se cauta solutii pentru reducerea cheltuielilor (motiv pentru care sind dati afara la gramada cei angajati la stat), as pune si eu o intrebare pe care am pus-o si in alte dati. La ce dreak are nevoie capitala de sapte primarii cu sapte primari si sapte viceprimari, fiecare cu secretara si masina dotata cu sofer. Sapte rinduri de consilieri. Sapte rinduri de birocrati care sa se ocupe de hirtogaraie. Sapte rinduri de femei de serviciu. Sapte cladiri care maninca si ele bani ca mai trebuie sa fie si ele zugravite din cind in cind si mai stiu eu ce cheltuieli administrative mai sint. De ce nu putem avea o singura primarie care sa se ocupe de oras si sa faca ceva? Pentru ca dupa ce ca platim sapte rinduri de primarii, nici nu se face nimic. Si de fiecare datat cind sint luati la intrebari arunca vina unii pe altii. Primartia Generala acuza ca alea si alea sint ale primariilor de sector, care la rindul lor afirma ca trebuie sa se ocupe Primaria Generala. Cu ce sintem noi mai cu mot decit altii sa avem sapte primarii la 2-3 milioane de locuitori? Poate ar fi de inteles in cazul unei mari metropole cu 20 milioane locuitori, sa fie impartita in sectoare si fiecare sector sa fie administrat de cite o primarie locala. Dar nu e cazul Bucurestiului, care nu se compara cu New York, Londra etc.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De obicei administratia imparte locurile de munca si e ceva normal ca cine-mparte parte-si face.Lasind gluma la o parte e o ramasita a vechii orinduiri.Nu conteaza daca produc sau nu important e sa aiba loc de munca.Si ca sa reduc la o singura explicatie, sint atitea pentru a avea cine se bucura de banii nostri.

| claudiea79 a răspuns:

Am fost la primarie m-au chemat la ora 8 si ei la 8 se plimbau pe usi cu nessurile in mina. apoi mutau mobila si lumea astepta afara pe la usi. pentru o hirtie am pierdut 3 ore. am stat dupa ei. era intr-un birou 10 femei munceau 2 restul stateau pe scaun birfeau si rideau.sa le mai dea afara din primarie ca oricum au program scurt de la 8 la 3 si incep munca decit pe la 10.si stau degeaba pe banii statului. am fost sa imi iau faina si zaharul care aveam derptul era dat de ue. si cei de la primarie ma plimbau de la o use la alta. minteau ca au venit acasa cu ele. le vind si ii impart banii intre ei. cei de la sectorul 1.sa le fie rusine.

Răspuns utilizator avertizat
| Cronki a răspuns:

Am stat la Roma 4 ani, este de 3 ori mai mare ca Bucurestiul si cu 4. 000. 000 locuitori. Are o singura primarie. La noi primariile capitalei dateaza de pe timpul lui Ceausescu. Pe atunci din 500 de angajati intr'o fabrica munceau doar jumatate, iar cealalta jumatate era de umplutura(adica se plimbau toata ziulica prin fabrica cu o cheie in mana) De la moartea dictatorului nu s-a mai schimbat nimic, asta e explicatia

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Claudiea79, nu stau pe banii statului, stau pe banii nostri. Toti banii din bugetul statului si cel din bugetele primariilor sint bani din buzunarul nostru, al celor de care isi bat joc ei asa cum ai descris. Ii platim pentru bataia de joc, incompetenta si indolenta de care dau dovada marea majoritate. Nu spun toti, pentru ca sint si oameni care muncesc de pica. Si problema primordiala este ca nu se face corect repartizarea sarcinilor de serviciu, de asta sint o mina de oameni care muncesc pe brinci si o liota de incompetenti care nu fac nimic. Acum se vor face reduceri de personal. Ghici pe cine or sa dea afarea, pe cei care muncesc. Asta pentru ca aia nu au pile (tocmai de asta au asa de mult de munca, sint incarcati si cu ce trebuie sa faca pilosii care freaca menta si beau cafelute). Or sa ramina pilosii cei puturosi si lucrurile or sa mearga si mai prost decit pina acum, pentru ca nu va mai avea cine sa munceasca. Culmea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acum este o discutie pe antena 3 despre acest subiect. Este bine asa cum este acum, asa sustin si cei ce se afla acum la tv, si este logic asa.
Vreti centralizare, ne intoarcem inainte de 89.
Administratia, cu cit este mai aproape de cetatean, cu atit is e rezolva mai repede si mai bine problemele. ( adolf )

| gabriela a răspuns:

Buna analiza! Tot ce ai scris este corect, ramane sa mai compari numarul de angajati de la institutiile publice, respectiv anii 2000 si 2009. Vei vedea ca numarul este dublat, pe putin, si au fost acordate sporuri absolut inexplicabile...vezi perioada Tariceanu, in scop electoral. Just! Nu este nevoie sa avem atatea primarii, atatia incadrati, dar oare ne descurcam fara Vanghelie? laughing

mariana
| mariana a răspuns:

Ai dreptate trebuie sa se reduca functionarii si dupa cum stii prima transa este de 59. 000 persoane, insa inca nu se stie unde se vor incepe aceste disponibilizari.
Parerea ta este buna, intr-adevar sunt prea multe sectoare in Bucuresti, iar dupa revolutie s-au facut multe comune noi, revenindu-se in unele zone la vechea structura stufoasa, doar pentru faptul ca, unii s-au zbatut pentru a fi mai aproape de "prostime". Nu stiu cat i-a interesat acest lucru dar, sedii noi s-au facut ori cumparat, functii de conducere si slujbasi de "rand". Eu am lucrat intr-o institutie judeteana, anterior revolutiei si eram 28 de persoane cu totul cu directorul, iar acum din acea directie s-au divizat 4 institutii judetene, iar numarul salariatilor a crescut exponential. Culmea ca a crescut numarul functionarilor in domenii care nu sunt marcate de un volum asa de mare de lucru.
Este greu pentru cei ce vor fi disponibilizati pentru ca intra in randurile somerilor insa numai asa se vor putea reechilibra fondurile din care se asigura salariile pentru asemenea posturi.
Trebuie sa se creeze locuri de munca pentru productie, dar greu este ca putina lume mai doreste sa traga la "saiba" f. multi au deja facultatea terminata si nu mai doresc sa lucreze in posturi inferioare pregatirii lor si desigur ca acest lucru este frustrant pentru ei, dar nu sunt alte conditii in prezent.
Cred ca masurile restrictive se vor lua in continuare si n-ar fi lipsit de interes ca, voi bucurestenii sa faceti propuneri in acest sens Primariei generale a capitalei, poate veti avea sorti de izbanda.
O seara placuta si nu disperati poate fi si mai "bine".

| EUSIATIT a răspuns:

Au dreptate toti cei ce ti au raspuns inaintea mea. dar sincer rezolvam noi ceva? NU sincer nu pentru ca ei fac tot ce stiu. si anume se imbogatesc pe spinatea noatra a,,[celot multi ] saracilot. eu sincer i as pune la ZID si i as ciurui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lora cred ca ai vrut sa spui ca "ministerul"intr-adevar nu stii daca au papat macar jumate din bani ca restul cred ca au luat alt drum din cauza asta e anomalia cu zonele turistice de care aminteai.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In INTREBARE si in RASPUNSURI sunt 2 Anomalii:
in prima parte a frazelor voastre - mai intai se striga ca vor fi dati afara in masa angajatii
in a 2-a parte a celorasi fraze - se striga ca sunt multi si incompetenti si mananca banii degeaba
indecisi mai sunteti, hotaratiti-va ODATA de ce parte sunteti - Ori-Ori!?

| Hombre a răspuns:

Asa au posibilitatea sa-si arunce morti unul in in curtea celuilalt. Daca era un singur primar morti erau ai lui si tot el trebuia sai ingroape.Hai mai Bro, stii si tu ca asta este o chestiune "tabu" la noi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Anonimul cu anomaliile. Daca citeai cu atentie vedeai ca am spus "sint dati afara la gramada" si mai departe am specificat "sint dati afara cei care muncesc sa ramina liota de puturosi, pentru ca puturosii au pe cineva in spate care-i sustine".
Lora, asa este. Ministerul Turismului inghite baii fara sa dezvolte turismul. Cel putin eu nu am vazut sa se miste ceva in domeniul asta. Si daca te gindesti ca Grecia, Egiptul, Italia si altii, exploateaza la maxim turismul si scot o gramada de bani din asta.
Hombre, pai asta spuneam si eu. Ne halesc banii si nu fac nimic, decit arunca vina unii pe altii cind sint intrebati de ce nu se face nimic. Macar parcari daca ar construi sa nu mai ocupe masinile doua benzi de circulatie. S-ar mai rezolva problema traficului, s-ar mai descongestiona soselele. Dar in douazeci de ani nu au fost in stare sa construiasca in ditamai orasul decit citeva parcari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Printre cei pilosi, exista si oameni harnici
dar este greu de acceptat acest adevar;-))