| Anghel_Andreea_G._1998 a întrebat:

Dacă un minor pleacă din țară cu procură de la ambii părinți și în procură data de întoarcere în țară a fost pe 8 august. Iar persoana la care stau minorul și însoțitorul nu vrea să le ia bilete de întoarcere. Și cei doi se sesizează la poliția din acea țară, sunt obligați să-i trimită acasă? ( Părinții minorului nu vor să audă de el, sau certat dupa ce au întocmit procura la notariat ).

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt chiar obligati dar politia sau autoritatile il vor trage la raspundere si foarte posibil o sa ia legatura cu parintii copilului. Nu uita ca daca expirat pe 8 august, pai a expirat. Si nu uita si ca procura poate fi folosita doar o data cand mergi la destinatie si inapoi. Eu am aflat asta de la vamesi cand ma deplasam prin Europa. Succes sper ca te-am ajutat

| ioanacristina666 a răspuns:

Se sesizeaza dupa mai mult timp, dar oricum minorul se poate intoarce fara nicio problema oricand(ca se intoarce in tara in care are cetatenie, nu merge in alta tara)

| fasolefasole a răspuns:

Se apeleaza la politie, iar odata ce politia e sesizata, responsabilul de copil pe durata deplasarii inclusiv copilul se intorc in tara. Cel responsabil este tras la raspundere pe cand copilul presupun ca are de dat o declaratie de ce nu s-a respectat termenul de pe procura

| Teodora199819 a răspuns:

Daca minorul nu se afla in tara pana pe data de 8 august, cel/cea care l-a luat va fi tras la raspundere de catre politia din tara noastra.