Fii mai explicit, despre ce domeniu public este vorba si ce animal impusca si o sa-ti dau un raspuns concret.
DA! Folosirea armei pe domeniu public (indiferent de care) este interzisa(nu mai stiu ce lege).
Permisul de port arma in functie de categoria elibereta poate fi de vanatoare/autoaparere(numai cu gaz)/sport/servicii.
Deci daca invoca autoaparare si a folosit glont metali poate fi tras la raspundere pentru folosirea armei...si asa mai departe pe domeniu public.
PSoti sa-l reclami dar trebuie si dovezi clare ca a facut acest lucru(filmare/martori)si mai exact cred ca incalca prima lege a folosiri armei
Poti sa il reclami atat la politie pentru port de arma si folosire nejustificata in spatiu public si la protectia animalelor.trebuie mai multe ca sa aiba autorizatie de a vana acel animal
Bună.
Pentru armă este Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, pentru "vânătoare" că nu știm ce animal este împușcat și poate fi "în fondul de vânătoare" care poate fi interpretat de tine ca "domeniu public" este Legea nr. 407/2006.
Speța ta trebuie un pic detaliată ca să putem face o încadrare juridică cât mai corectă cu realitatea faptelor aduse în sarcina trăgătorului.
Pa, pa.
Depinde.Daca a vazut un caine sau ceva care incerca sa il muste e normal sa traga. Daca vede un animal si scoate arma asa de nebun poti.
Se numeste permis de port arma pentru ca iti permite sa porti cu tine o arma ca sa te aperi nu ca sa o ti degeaba.Dar este valabil la pistol.Nu cred ca exista permis care sa iti permita sa iei pusca cu tine pe domeniu public.
Daca ai permis de port arma, il ai doar pentru a lua arma cu tine si a o folosi in legitima aparare. Daca animalul nu i-a facut nimic si exista dovezi care sa ateste asta, se alege cu o amenda frumoasa
Păi depinde unde s-a întâmplat acest incident, dar pentru orice eventualitate caută pe cineva specializat.
Normal ca nu are voie pentru ca in perioada asta e prohibitie si teoretic nici nu are voie sa scoata arma din cutie