| Mihaela2022 a întrebat:

Dacă unchiul meu m-a bătut, pot să merg la poliție să îl declar, îl vor aresta?
Dau poliția nu se implică în astfel de cazuri având în vedere că sunt majoră?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere penala pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea trebuie facuta in maximum 3 luni de la data violentelor si trebuie sa ai dovezi.  

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cred ca ar trebui sa mergi cu mama ta la un psihiatru! Vad discrepante intre intrebarile tale. Un exemplu: pe 29 octombrie 2021 spui ca locuiesti de 5 luni in Anglia. Ca apoi sa intrebi daca iti trebuie viza de Anglia. Si altele pe care nu le mai enumar aici. Intr-un loc spuneai ca mama ta vrea sa te duca la psiahtru. Mergi! Poate ti-ar face bine!

| darrio2007 a răspuns:

Tu esti aia care vrea sa mearga in Tenerife, Dubai etc. Nu te cred ce scrii aici. Se pare ca ai ceva probleme de sanatate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă poți dovedi că te-a bătut. Astfel dacă în urma bătăi ai un certificat medico legal, poliția va lua în considerare plângerea ta. Doar pe vorbe nu o va face.

| KR0N5TADT a răspuns:

Te-a bătut înainte, sau după?

| CP16 a răspuns:

De ce nu il bati si tu? in mare parte politia nu se implica in cazuri d-astea cu violenta domestica, decat rar de tot din ce am observat.
vecinul si-a batut nevasta pana la desfigurare si a scapat cu o simpla amenda

| Wr3nch a răspuns (pentru CP16):

Daca nu depune plangere nevasta normal ca ia doar amenda.

| Chirosan a răspuns:

Nu conteaza cine e, depune plangere!