Poti face plangere penala pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea trebuie facuta in maximum 3 luni de la data violentelor si trebuie sa ai dovezi.
Cred ca ar trebui sa mergi cu mama ta la un psihiatru! Vad discrepante intre intrebarile tale. Un exemplu: pe 29 octombrie 2021 spui ca locuiesti de 5 luni in Anglia. Ca apoi sa intrebi daca iti trebuie viza de Anglia. Si altele pe care nu le mai enumar aici. Intr-un loc spuneai ca mama ta vrea sa te duca la psiahtru. Mergi! Poate ti-ar face bine!
Tu esti aia care vrea sa mearga in Tenerife, Dubai etc. Nu te cred ce scrii aici. Se pare ca ai ceva probleme de sanatate.
Dacă poți dovedi că te-a bătut. Astfel dacă în urma bătăi ai un certificat medico legal, poliția va lua în considerare plângerea ta. Doar pe vorbe nu o va face.
De ce nu il bati si tu? in mare parte politia nu se implica in cazuri d-astea cu violenta domestica, decat rar de tot din ce am observat.
vecinul si-a batut nevasta pana la desfigurare si a scapat cu o simpla amenda
CristaIon întreabă: