| scp3008 a întrebat:

Daca vin zeci de mii de refugiati din Ucraina in Romania, ce se va intampla cu ei? Vor primi doar ajutoare sociale si tabere special amenajate pentru ce perioada? Sau se va incerca adaptarea lor in forta de munca romaneasca?
Ma refer la faptul ca si asa avem destule probleme economice, locurile de munca dispar datorita preturilor mari la energie si a crizei economice lansata de pandemie. Ce s-ar intampla daca din senin ar creste concurenta pentru joburi si mai mult?

14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

N-o să se inghesuie să vină la noi și dacă chiar vin - am demonstrat deja - nu suntem in stare să gestionăm situația

| Drimmero a răspuns:

Nu vin ucrainienii in Romania sa-ti ia painea de la gura, vor intra pe aici ca sa mearga in Europa, dar cei mai multi vor intra prin Polonia ca e mai aproape de occident

| GabiDumitrescu a răspuns:

Refugiatii au statut de azilant politic temporar, gen. Nu stau ei sa ne fure joburile, stai relax.

| Lukasssz a răspuns:

Stai chill, ei nu vor sa ramana la noi in tara.

| oglindasultanului a răspuns:

Asta se intampla in vest, cand le veneau refugiatii din siria, le dadeau adaposturi (caritate) si faceau haos. Aici ar fi invers, ar profita de prezenta lor. Diferenta o face mentalitatea oamenilor, de cum trateaza pe straini, asta se vede in modul in care functioneaza legile si economia unei tari.

| Yuoia a răspuns:

Nu iti vor lua locul de munca, nici o grija.
Vor primi casa, masa, si altele, gratis. Plus bani de buzunar. Ca cei care deja se afla la noi in tara.
Nu vor mai creste salariile ca "nu vor fi bani"
Dar vor creste in continuare toate preturile, tarifele, taxele, etc.
Si asta, pentru a avea de unde sa sustina cheltuielile cu ei. Pentru ca ei, cu siguranta nu vor avea de unde sa-si plateasca ceva.
Apropo, de unde crezi tu ca politicienii nostri deja stiau ca din primavara se scumpeste tot?
Vom ajunge sa ne dorim sa fim "migranti" in propria tara. sad

| scp3008 explică (pentru Yuoia):

De stiut, se stia de mult ca se va ajunge aici. Dar ce se va intampla cu preturile. Daca Americanii interzic sa mai exportam gaz si altele de la rusi ne iau toti dracii. Hai ca americanii vin cu solutii dar alea sunt prea scumpe incat sa le permitem noi cei din Europa de Est. Preturile vor exploda

| Yuoia a răspuns (pentru scp3008):

Sa importam ai vrut sa zici (sa cumparam).
Insa sunt unele lucruri ciudate. De la batrani stiu ca preturile au crescut la produsele de baza in al doilea razboi, dupa inceperea razboiului. Acum, majoritatea au explodat cu mult inainte. Cand inca nici nu se dicuta de posibilitatea unui razboi. Sau poate toti politicienii lumii, stiau? Asta inseamna ca s-au inteles sa fie razboi? Nu mai stiu ce sa cred.

| scp3008 explică (pentru Yuoia):

Era problema cu corona mai inainte, dar razboiul asta nu e o noutate, orice analist putea prevedea ca se va ajunge aici. Singura problema e deznodamantul. Rusia spera la o schimbare de guvern rapida, cu victime colaterale putine. dar situatia se complica. Daca vazand ca planul lor nu merge atat de rapid pe cum planificasera si Rusii lanseaza un atac total aspura Ucrainei cu bombardamente masive gen cum erau razboaiele mai odinioara? - asta ar duce la victime colaterale fara numar. si ar provoca o reactie mai directa ale altor state Nato. ce ar putea duce chiar la ww3.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ar veni?

Putin se preface ca "invadeaza"... *Ucraina* si apoi recunoaste independenta unor judete din Ucraina si... ATAT
restul lumii SE PREFAC, ca pun sanctiuni, sanctiunile de acum sunt PATETIC DE PENIBIL de putin

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Cate din zecile de rachete cazute deja pe tot teritoriul Ucrainei ti se pare ca e "prefacuta"?

| Brizbriz a răspuns (pentru suntserios):

Acum 4 ore, asa mi se parea
acum... am un chef ABSOLUT NEBUN, sa omor rusi, doar d'aia

| Mavni a răspuns:

Nu-ti vor lua locul de munca.
Dar vor fi alte probleme.

| UserNameLost a răspuns:

Cei mai mulți refugiați vor ocoli Romania și vor merge în Polonia.