Nu se va desfiinta, deoarece n-am fi inconjurati de tari care fac parte din acest spatiu.
Politistii de frontiera vor fi mutati in zonele exterioare spatiului Schengen, respectiv pe granita din nord si est sau vor fi distribuiti in alte locuri de munca.
Sigur ca va fi redus numarul de admisi si absolventi pentru politia de frontiera, doar pentru a inlocui pe cei iesiti la pensie, scosi disciplinar sau care ar demisiona.
O sa fie mai putini la numar care sta la granita la ocazie asa cum se fac in alte tari din SS numai ca e greu sa adere Romania in acest stadiu pentru ca obligatoriu salariile trebuie sa fie la fel ca cele din tarile ss
Granita Schengen o sa avem doar cu Ungaria si eventual cu Bulgaria in rest mai avem destui vecini care nici nu sunt in UE
Să sperăm că în cazul în care Înalta Curte Europeană accepta intrarea României in spatiul Schengen, autoritățile vor găsi o întrebuințare polițiștilor de frontieră, care reprezinta o putere foarte importantă, care ține în frâu ceea ce ține de trafic de droguri, persoane si alte asemenea.
Bineînțeles că probabil admiterea la acele Academii va fi din ce în ce mai complicată, având în vedere numărul mare de pretendenți și numărul mic al locurilor de muncă(care vor ajunge din ce in ce mai putine).
Însă stai liniștit, mai este până la intrarea României in spațiul Schengen.
Deci, înseamnă că nu va fi aşa de grav cum am crezut, iar în concluzie cred că ar fi o idee destul de ok dacă merg la Poliţia de Frontieră.