Conform Legii cetateniei romane, nr.21/1991, cu md. si compl. ulterioare, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, citez:
"ART.8.(1) Cetãţenia românã se poate acorda, la cerere, persoanei fãrã cetãţenie sau cetãţeanului strãin, dacã îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) s-a nãscut şi domiciliazã, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a nãscut pe acest teritoriu, domiciliazã în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este cãsãtorit şi convieţuieşte cu un cetãţean român, de cel puţin 5 ani de la data cãsãtoriei;
b) dovedeşte, prin comportament, acţiuni şi atitudine, loialitate faţã de statul român, nu întreprinde sau sprijinã acţiuni împotriva ordinii de drept sau a securitãţii naţionale şi declarã cã nici în trecut nu a întreprins asemenea acţiuni;
c) a împlinit vârsta de 18 ani;
d) are asigurate în România mijloace legale pentru o existenţã decentã, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul strãinilor;
e) este cunoscut cu o bunã comportare şi nu a fost condamnat în ţarã sau în strãinãtate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetãţean român;
f) cunoaşte limba românã şi posedã noţiuni elementare de culturã şi civilizaţie româneascã, în mãsurã suficientã pentru a se integra în viaţa socialã;
g) cunoaşte prevederile Constituţiei României şi imnul naţional.
(2) Termenele prevãzute la alin. (1) lit. a) pot fi reduse pânã la jumãtate în urmãtoarele situaţii:
a) solicitantul este o personalitate recunoscutã pe plan internaţional;
b) solicitantul este cetãţeanul unui stat membru al Uniunii Europene;
c) solicitantul a dobândit statut de refugiat potrivit prevederilor legale în vigoare;
d) solicitantul a investit în România sume care depãşesc 1.000.000 de euro.
(3) Dacã cetãţeanul strãin sau persoana fãrã cetãţenie care a solicitat sã i se acorde cetãţenia românã se aflã în afara teritoriului statului român o perioadã mai mare de 6 luni în cursul unui an, anul respectiv nu se ia în calcul la stabilirea perioadei prevãzute la alin. (1) lit. a)."
Numele unui cetatean albanez poate fi schimbat doar in Albania. Romania nu se poate amesteca in treburile interne ale Albaniei. Numele cetatenilor unei tari este o treaba interna.
Scrii aiureli doar ca sa te dai mare cu lecturile tale? Fata a intrebat ceva serios. Du-te ma la alta categorie unde sa culegi aplauze pentru cat esti de cult, de viteaz, de interesant. Si vad ca iti place sa te lauzi singur, de pe alte usere. Pfoai.
Dar de ce sa te casatoriesti cu un albanez? albanezii sunt cei mai saraci popor din europa si niste tigani imputit/nespalati.
Casatoreste-te cu un roman dotat asa ca mine, ca o sa am eu grija de tine
Scuzati-mi literele lipsa, dar am tastat in graba
))))))))))))))))))))))))))))) buna asta ))))))))))
Al meu Bafto' te sustin in totalitate in deplinatatea mintala a spuselor tale, avand la baza aceleasi infinite cunostinte de care dai dovada si tu, am recitit chiar acum cateva zile cartea sugerata de tine in afirmatia de mai sus si am ramas profund placut impresionat de violarile in grup, de tibiile in gura si calcaiele in ceafa care isi fac aparitia in aceasta.Tin totusi sa te corectez in greseala fundamentala de care ai dat dovada in legatura cu procentul acela nu este 99, 2% ci 99, 8%, cel precizat de tine era cel din 2011, acum rata inflatiei a mai crescut putin, nu mult dar s-au accentuat numarul de picioare in cap.Al tau Shukar4ever
Care deplinatate mintala?
Tu ce doresti fatuca? vrei sa intram intr-o polemica din care numai poti iesii, vezi-ti de castravetii tai acolo
" nu mai", " "iesi". Intr-adevar nu am facut scoala impreuna.
''nu mai''asa este am gresit dar in contextul in care am folosit cuvantul ''iesii'' acesta este in totalitate corect, contextul fiind acesta''nu mai poti iesii'' si in niciun caz nu ''iesi''.Nu te mai da desteapta atunci cand te bate prostia.Bafta
Nu exista forma " iesii ". punct