| LaviniuA a întrebat:

Daca vrei sa trimiti bani unor persoane bolnave, cum le gasesti?

Pe Fb sunt grupuri de ajutor umanitar. Destule postari despre persoane bolnave... dar ma gandesc ca pot fi si escrocherii. Vad ca se posteaza dar nu reactioneaza nimeni...

Mai sunt siteuri de ajutor umanitar. Si aici sunt multe cazuri... dar din pacate ei trec contul bancar al firmei, nu al bolnavilor. Asa ca nu pot sti sigur unde merg banii.

Ceva recomandari, sfaturi?
Mersi.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mergi la un spital si poti alege dintre bolnavi: cine MERITA ajutorul tau.

| gabicoo a răspuns:

Întreabă printre prieteni și cunoștințe sau pe preotul paroh (dacă mergi la biserică) dacă au la cunoștință de persoane vulnerabile care au nevoie de ajutor. De dat dai cu mâna ta celui aflat în nevoie că doar așa poți fi sigură că ai dat și este primit.

Facebook - nu știu, nu mă bag.

Despre ONG-urile care strâng donații pentru bolnavi îți garantez că sunt țepe. Cel mult 20% din ce se strânge ajunge la persoanele bolnave sau aflate în nevoie. Dacă totuși o faci donează bani cash - niciodată să nu plătești cu cardul.

| Cipi1212 a răspuns:

Sunt conturi bancare date la tv. Sau încearcă site-ul Mereu Aproape.

| Cinic a răspuns:

Ai grija ca sunt foarte multe scamuri in online! Eu zic ca daca vrei sa ajuti pe cineva, mai bine te duci la tine in oras / sat si dai banii sau alimente sau haine la oameni, personal. Poti cauta centre pentru batrani, orfani, oameni care sufera de vreun handicap. De apreciat ce vrei sa faci, dar ai grija ca oamenii sunt ft perversi.