Toate aceste libertati sunt ingradite in momentul in care esti oprit sa faci ceva si/sau ti se incalca un drept.
Spre exemplu: libertatea personala - nu ti se da dreptul sa-ti exprimi opinia, sa iei decizii care te privesc personal; libertatea politica - nu ti se acorda dreptul de a te informa cu privire la vreun eveniment politic, nu ti se da dreptul sa votezi (desi ai drept de vot, imediat ce ai implinit 18 ani); libertatea economica - atunci cand ti se impune sa consumi ceva, intr-o masura stabilita (orice individ are dreptul de a alege cat si ce consuma).
Sper ca ti-au fost de ajutor aceste lucruri. Succes la scoala!
pai libertate personala:dreptul la informare si libertate de expirmare, libertatea de a alege, libertatea de gandire
Libertatea politica:de a nu fi lasat sa votezi chiar daca ai 18 ani si nu ai savarsit fapte antisociale, libertatea de a fi ales, de a te ascocia.
libertatea economica:consumatorul este obligat sa cumpere bunuri pe care nu le necesita.
sper ca te-am ajutat cat de cat.
Vrei exemplu concret?
Du-te cu o problema la primaria.
Vei realiza ca esti incatusata, nu ingradita.
Cuppycake... noi ti-am dat cam ce inseamna fiecare. Deja iti este foarte usor sa observi putin ce se intampla in jurul tau si imediat vei gasi exemple. (ma citez pe mine : "nu ti se da dreptul sa-ti exprimi opinia" --> chiar nu gasesti niciun exemplu?)
Personala: libertate de exprimare;
Sociala: Interzicerea dreptului la libera uniune(dreptul la intalniri in grupuri mai mari de zece persoane, sa zicem);
Economica: Monopolul, Licitatiile cu circuit inchis;
Politica: Limitarea dreptului la vot.
As vrea exemple concrete daca se poate...intamplari din viata de zi cu zi.multumesc
Libertatea personala se refera la dreptul oricarei persoane de a refuza amestecul altora in viata intima sau pe durata anumitor activitati.libertatea politica-se refera la posibiliatea cetatenilor de a participa direct sau indirect la luarea deciziilor de interes public prin libertatea opozitiei publice...libertatea economica-se refera la posibilitatea oamenilor de a actiona liber in dubla lor calitate de producatori si consumatori, ea se fundamenteaza pe proprietatea privata.
DaciaRomania întreabă: