| dixi9516 a întrebat:

Dau FUNDA pentru raspunsul cel mai bun! Am incheiat in august 2005 un contract de prestari servicii de salubrizare pe 8 ani. Luna viitoare trebuie sa expire. Sunt hotarata sa nu mai continui contractul, dar mi s-a spus ca nu il pot incheia pentru ca asa e stipulat in contract si ca daca nu mai platesc facturile ma da in judecata. In contract scrie:" Contractul poate inceta in urmatoarele cazuri:
a) prin acordul scris al ambelor parti
b) prin denuntarea unilaterala de catre utilizator, cu un preaviz de 30 de zile lucratoare si dupa achitarea debitelor catre operator
c) prin reziliere dupa 30 de zile de la data suspendarii in cazul in care utilizatorul nu a achitat integral contravaloarea serviciilor prestate si penalitatile aferente
d) in cazul deschiderii procedurii de reorganizare judiciara si faliment al operatorului( varianta asta pica)
Ce pot sa fac?
PS Am platit toate facturile de pana acum. Vreau raspunsuri cat mai repede cu putinta.

Răspuns Câştigător
| stlucian a răspuns:

Toate punctele se refera la incetarea serviciilor IN TIMPUL contractului!
ODATA EXPIRAREA lui acestea nu mai au nici un temei legal de aplicare.
Daca nu doresti prelungirea lui(cu acelasi operator de servicii)foarte bine.Alege altul.Care e problema? E la fel ca si la provider-ii de internet/cablu(aproximativ).
Achita si pe luna viitoare si, la revedere! Nu mai ai nici un fel de obligatii fata de acel furnizor de servicii.(sper ca nu ai semnat vreun act aditional la contractul initial in care se stipuleze prelungirea lui).

PS: Pana luna viitoare cauta un alt furnizor/prestari servicii ca-sa nu ramai cu mizeria in casa!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vezi ce se prevede cu privire la expirarea termenului pentru care a fost incheiat, nu cumva sa fie o prevedere de prelungire automata daca nu este denuntat in scris cu un anumit termen inainte de expirare si procedeaza in consecinta.