Germania actuala nu poate fi confundata cu Germania nazista este?
Nici SUA de azi nu este SUA de ieri...dar ai dreptate in ceea ce zici, SUA au ramas aceeasi nenorociti care se considera stapanii lumii, cine le-a dat insa lor drept deplin asupra oamenilor? Asta ar trebui sa ne intrebam!?
De accord. Și alternativa ar fi sa îi încurajeze să folosească arme nucleare sau?
Nu stiu daca stii cum sunt adăugați sau stersi sponsorii de terorism in lista departamentului de stat american dar se pare ca primează interesul politic nu considerentul de securitate. De exemplu america însăși a furnizat arme chimice lui saddam hussein.si acesta le-a folosit cu știință aceluiași guvern sa isi ucidă proprii cetățeni.deci cum vine asta? Sa nu dețineți arme interzise decât cu acordul nostru. sigur că nu o sa ma crezi ce spun dar asta e alta poveste.
Scuze nu stiu daca mi te ai adresat mie. daca nu scuze.
Faci doua greșeli majore: SUA a devenit intre timp o democrație mai stabila decât anumite tari ( gen Korea de Nord, Iran, etc. ) și 2 - iei de bune știrile de pe net sau de la televizor. In rest ai 100% dreptate!
Iti mai dau un exemplu, sper sa fie edificator: erau tari unde nu erau arme înainte, azi se dau la liber, Ghici ce s-a întâmplat cu numărul de atentate?
Armele de genul celor de care vorbești tu au avut pana ieri rolul de a descuraja, cu cât le dețin mai multi, cu atât devine mai posibila folosirea lor.
Greseala americanilor nu a fost ca au folosit bomba atomica, ci ca nu au ascultat de generalul Patton, care a spus ca nu trebuiau sa se opreasca la Berlin, ci ar fi trebuit sa marsaluiasca pana la Moscova. Erau scutiti scutiti de multe probleme si ei, dar si noi. Romania era scutita de 45 de ani de mizerie comunista, si nici nu aveam in istoria recenta premieri imbecili ca Ponta, printre altele.
Putem spune că au învățat din greșeli și nu vor ca alții să le repete.
Nu putem spune că un criminal care îi sfătuiește pe alții să nu devină criminali nu are dreptate.
Dar nu cred că au cerut ca alții să nu aibă arme nucleare, era inevitabil ca multe țări să dețină astfel de arme.Să nu le folosească este altceva.Sunt multe țări care ar vrea o dezarmare nucleară, nu doar NATO, dar asta ar trebui să se întâmple la nivel mondial. Dacă o singură țară nu ar renunța la arme nucleare, toată planeta ar deveni subjugată într-un fel ei. Ceea ce nu cred că ar conveni nimănui, în afară de acea țară, motiv pentru care, din păcate, trebuie să rămână și alte țări înarmate nuclear, pentru descurajare.
Nu mai fi așa îndârjit/ă împotriva SUA. Nu sunt niște sfinți, dar cu siguranță nu sunt marele rău pe care lumea l-a văzut de-a lungul istoriei.Nu mai puneți botul la propagande, de orice fel.
Tocmai ai admis că guvernul american este criminal? Si argumentul tau e ca a învățat din greselile trecutului? Ei bine macar suntem pe calea cea buna.
Am făcut o analogie damn, voi nu înțelegeți nimic.
Actualul guvern nu are nicio vină.În istoria ei, America da, a comis crime și nu e vreo sfântă.Ne-a bombardat chiar și pe noi, deci nu o am foarte mult la corazon. Dar cum am spus, e departe de marii criminali din istoria lumii.Și aici includem naziști, fasciști, comuniști, ruși, teroriști, islamiști.Pe care îmi dă impresia că îi susține destul de multă lume, idioată ce-i drept și spălată pe creier sau rea până în măduva oaselor, dar destul de multă pentru secolul în care trăim.
My apologies.dar după cum spuneam suntem pe calea cea buna. multumesc pentru raspuns.
Cyumydaptu ando muy te dilearaptu pho tan, Victor! Debul? Kames?
Aici e mai mult de discutat.
Depind si de cine detine arme de distrugere in masa.
Pana la urma nu poti lasa un stat care sponsorizeaza terorismul sau are un regim politic criminal cum e Iranul sa detina arme de distrugere in masa.Si nu ar fi in regula ca Afghanistanul sa aiba bombe nucleare.
Bine si treaba asta cu armele nucleare cateodat poate fi interpretata intr-un mod care numai unei parti ii convine.De exemplu Irakul lui Sadam Hussein nu avea arme de distrugere in masa si a fost invadat de SUA in 2003 pe niste premise false.
Pai sa dea drumul la atomice atunci, nu? Care e problema ta de te perinzi pe-aici cu intrebari propagandiste?
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: