In general preturile pe piata nu sunt cum s-ar crede LIBERE.Ele sunt impuse de marile puteri (de obicei USA).
Daca urmaresti, spre exemplu, evolutia cursului dolarului, ai sa constati ca dolarul creste atunci cand USA are datorii, scade cand USA are de incasat. Asta se traduce prin faptul ca USA plateste cu o moneda mai slaba datoriile (colectandu-si dolarii ieftin) si atunci cand are de luat, va lua in realitate mai mult.
Asa e si cu petrolul sau aurul. Este o scamatorie pe care si-o permit cei puternici, o metoda, desigur necinstita, caci pot. Mai pe romaneste daca am datorii la cineva i le platesc cand moneda este tare, caci ii dau mai putin.Imprumut cand moneda este slaba caci in dinamica in final voi castiga.
Rusia nu prea poate controla cursul petrolului. Tocmai din acest motiv a provocat scandalurile, pentru a se proteja.Rusia a dat pe datorie si gaze si petrol, acum cand trebuie sa primeasca banii inapoi, cursul a scazut.Ca sa ia mai putin.
Sper ca intelegi.Economia Rusiei nu va scadea, eu cred ca va creste, in ciuda a ceea ce s-ar banui. Legaturile tehnologice sunt foarte stranse in economia globalizata, resurse au destule incat sa-si permita sa si piarda uneori, dar pe termen lung detinatorii de resurse se vor intari. Daca raman ale lor-asta vrea si Rusia in politica lor. Asa cred.
E imposibil sa scada intotdeauna va creste. petrolul e o sursa neregenerabila de energie. cu cat va fi mai putin petrol cu atat va creste pretul mai mult.
preturile au scazut datorita embargoului de cand cu situatia cu ucraina si crimeea
petrolul e o a treia moneda ca sa zicem asa. dupa banii propriu zisi si aur.
Este cam imposibil sa decada, totusi, s-a ieftinit din cauza confilctului probabil, pe terna a mai ramas foarte putin petrol, iti dai seama ca daca el trebuie sa sa scumpeasca, nu este un paradox?
2. Un alt factor este ca nimeni nu prea mai cumpara petrol de la rusi.
Astept si alte pareri, momentan asta-mi vine prin sfecla.
anonim_4396 întreabă: