| JohnnyWalkerBravo a întrebat:

De ce Acte si de cati Bani am nevoie sa cumpar Arme de Foc? (cu Gloante si de Cauciuc, dar si REALE) ma gandesc la asta pentru ca vreau sa ma apar de Hoti, cand fie vor sa imi ia Portofelul in Public, (Strada, Tramvai, etc) sau sa imi jefuiasca Casa cand sunt Acasa din intamplare.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru arme de foc iti trebuie permis de portarma si nu se acorda la oricine. De asemenea trebuie sa indeplinesti toate conditiile prevazute de L.295/2004, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 13.Categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate să procure arme letale
  (1) Persoanele fizice de cetăţenie română cu domiciliul sau reşedinţa în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1), pot fi autorizate, la cerere, să procure arme letale.
  (2) Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:
  a) demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
  b) persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, cu excepţia personalului de pază din cadrul societăţilor specializate de pază;
  c) persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate.
  (3) Vânătorii pot procura arme de vânătoare, precum şi arme de tir, numai din categoria armelor lungi.
  (4) Sportivii de tir categoria I, membrii loturilor naţionale sau olimpice, antrenorii şi instructorii în poligonul de tragere pot procura pe perioada cât sunt în activitate numai arme de tir, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor.
  (5) Colecţionarii de arme pot procura numai arme de colecţie, fără muniţia aferentă, cu excepţia celor prevăzute în categoria B pct. 7 din anexă, proiectate după anul 1945, în condiţiile stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
  ART. 14.Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale
  (1) Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
  a) au împlinit vârsta de 18 ani;
  b) deţin calitatea impusă de lege, atestată prin prezentarea unor documente stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, în funcţie de destinaţia armelor;
  c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege;
  d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, prevăzute de Codul penal, Partea specială, titlurile I, II, III, X, XI, XII şi art. 269, 280, 281, 283, 285, 286, 287, 342, 346, 348, 369, 371, 375, 381, 383, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  e) sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii;
  f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, conform datelor şi informaţiilor existente la organele competente;
  g) au absolvit un curs de instruire teoretică şi practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
  h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deţinere sau, după caz, port şi folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepţia situaţiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calităţii prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);
  i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condiţiile prezentei legi."

| JohnnyWalkerBravo explică (pentru Ioandelasal):

Mersi pentru Acte si Informatie, si ca sa stii, am 20 de Ani, deci peste 18, si Legal, sunt Adult, nu un Sugar cum cred altii. poftim FUNDA ta.

12 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Ai mai pus întrebarea asta!
Ţi sa răspuns că trebuie să ai cel puţin 18 ani şi chiar şi aşa nu poţi să cumperi ce vrei tu!
Nu se dă chiar aşa la oricine arme de foc!
Crezi că suntem în vestu sălbatic? Avem poliţie. Pentru aşa ceva îi platim.

| JohnnyWalkerBravo explică (pentru mudokins78):

Am 20 de Ani. sunt tanar, dar nu Sugar. si eu cred ca uneori Politia nu e suficient, si tot Politistii sunt corupti, (si cred nu merita nici macar o Moneda de la Oamenii de rand) si unele cazuri, pana suni la 112, poti sa fi deja mort pana vine Politistii.

| mudokins78 a răspuns (pentru JohnnyWalkerBravo):

Vrei sa spui ca sunt corupt?

| JohnnyWalkerBravo explică (pentru mudokins78):

Nu, doar spun ca unii Politisti sunt.

| tril a răspuns:

Ei lasa-ma!
Din toata populatia Romaniei, numai tu ai nevoie sa te aperi de hoti. Ceilalti nu sunt in primejdie de a fi jefuiti. Si de unde sa stie hotii cand esti tu acasa daca ajungi doar din intimplare?
Ca sa nu-ti ia portofelul (in public) nu il mai tine la vedere, in buzunarul din spate.

| JohnnyWalkerBravo explică (pentru tril):

Eu cred ca toti ar trebui sa aiba Arma la ei, si sa fie un drept de detinere de Arma
e, ca al 2-lea Amendament din America, "the Right to Bear Arms" cum se zice.

| tril a răspuns (pentru JohnnyWalkerBravo):

Eu cred ca toti ar trebui sa fim civilizati si sa nu fie nevoie de arme niciodata, in nici o imprejurare.
Nu traim in America! Si iata ca ei se impusca si din confuzie, din prostie, ce e bun in asta?

| JohnnyWalkerBravo explică (pentru tril):

Este parerea ta, si o respect.

dar eu raman de parere ca si Cetatenii ar trebui sa aiba Arme. si tu dai America ca Exemplu, pai, uite si la Elvetia, si acolo ai voie sa ai Arme, si au o Criminalitate foarte scazuta.

| serban57 a răspuns:

Iti trebuie permis de port arma ca sa detii un pistol. Dar in Romania nu ai voie sa ai la purtător arme(nici măcar cu electrosocuri). Nu poti sa-ti faci singur legea cum vrei tu. Dar intr-adevar, iti poti lua un spray cu piper.

| ydcgderimonxiiducbrn a răspuns:

Poți să te aperi de hoți şi fără arme de foc. Poți să îți cumperi un sprei paralizat.

| JohnnyWalkerBravo explică (pentru ydcgderimonxiiducbrn):

E buna si Ideea cu Spray-ul, in caz ca Atacatorul nu are Arma de Foc. dar ce faci daca are Cutit (nu te poti apropria de el cu Spray-ul) sau mai rau, Pistol/Pusca/Mitraliera?