Salve!
Pentru că nu sunt motivați cum trebuie. Armata roșie era motivată mult mai bine față de ruși, deoarece sovieticii luptau cu un scop bine clarificat, luptau pentru familiile lor, pentru libertate, sau pentru ce le băga în cap conducătorul. Luptau la ordinul, să zicem, al Tătucului Stalin, care știe mult mai bine ce e bine și ce nu pentru ei. Știau că nu mor degeaba. Acum, Putin pur și simplu le-a ordonat să atace Ucraina, unde sunt tot slavi, ca ei, deci le e și mai greu să lupte împotriva lor. Putin nu le-a dat un scop clar, numai o,, o operațiune specială din Ucraina", care de fapt este o protecție față de NATO și de Uniunea Europeană, indirect față de State, când nu au nicio bază clară că aceștia ar vrea să-i amenințe prin intermediul Ucrainei. De fapt, chiar vor șă își extindă sfera de influență, dar asta e altă poveste. Revenind, au moralul mai scăzut pentru că luptă împotriva unora din același neam cu ei, și nu au ce face, sunt obligați să-și omoare semenii, cu care, în timpul URSS, erau în aceeași țară.
Sper că te-am ajutat!
Adica cu armata de lupta in anii '40?
Pai aia nu erau mintiti in halul asta si trimisi carne de tun pentru a lupta cu fantome si cu propaganda propriei tari.
Se pune, in ambele cazuri, intrebarea: pentru ce luptam?
Raspuns.
Militarul sovietic: sa-mi apar tara, deci si familia.
Militarul rus: nu stiu, ca asa vrea Putin.
Pentru ca nu au experienta razboiului, nu-s soldati profesionisti (si chiar daca sunt, au cam frecat-o in cazarma), sunt foarte prost platiti, au dotari slabe, li s-a spus ca se duc ca eliberatori si au fost primiti ca invadatori, li se spune sa traga in tinte civile, cei de acasa le transmit ce efecte are invazia asupra economiei, sunt popoare surori (multi au rude acolo) ce fac ei cam seamana a fratricid, au vazut ca trupele ucrainiene sunt foarte bine organizate si eficiente, cu damage mare.