anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce au voie persoane atat de batrane exemplu Joe Biden(77 de ani) sa devina presedinte?
Asa cum exista o varsta minima, Nu ar trebui sa fie si o varsta maxima asa pe la aproximativ ~60 de ani.?

25 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Politica tampita in america. ala in loc sa iasa la pensie ii arde de comenzi in state

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu, nu ar trebui. Aceasta este o funcție publică. Dacă ești sănătos, de ce să nu ai dreptul și la vârstă înaintată. Este o prejudecată că vârsta înaintată constituie un handicap. Despre Biden, nu sunt fan, adversarii politici susțin că nu îl mai duce mintea, că a încurcat ceva la un discurs. El nu va putea conduce USA dacă are probleme mintale, va fi nevoit să se întâlnească cu alți șefi de stat, etc, nu merge așa. Dar atâta timp cât poate, șio partidul lui l-a delegat. nu văd motivul să nu i se permită, Repet, nu sunt fan, eu sunt trumpist.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

"Vârsta înaintată DA constituie un handicap" Poate de aia au devenit atat de corupti pentru ca presedintele este doar o marioneta, un bunic pus acolo de fatada.

| sabin89 a răspuns:

Joe Biden exact peste şase zile face 78 happy

| johnnny123 a răspuns:

Warren Buffet are 90 de ani si daca se uita 10 minute peste cifrele raportate de o companie intelege mai multe despre situatia companiei decat inteleg altii mult mai tineri intr-un an.

Nu scrie nicaieri ca de la 40 de ani incolo incepi sa te tampesti. Daca esti un om inteligent care si-a exersat mintea in mod continuu pe toata durata vietii si nu suferi de vreo boala care sa-ti deterioreze functiile cognitive, esti perfect capabil sa fii presedinte si la 78, si la 85.

| StefanChriss a răspuns (pentru johnnny123):

Complet de acord cu tine, exista multe exceptii care pot fi date exemple, dar procentual, majoritatea batranilor trecuti de o anumita varsta sufera diverse tipuri, in diverse grade, de tulburari neurologice. Acest lucru este datorat simplului fapt ca nu suntem creati nativ/genetic sa traim mai mult de 40-50 de ani (varsta medie de viata a omului inainte de aparitia societatii umane). Astfel, apar degradari in toate tipurile de celule, inclusiv cele nervoase si devenim tot mai predispusi la o varietate foarte larga de boli, pe toate sistemele de organe. Prin urmare, un presedinte batran (>70) nu doar ca procentual are sanse foarte mari sa fie o persoana cu patologie neurologica deja existenta, dar este mult mai predispus (decat o persoana de 40-50) sa se imbolnaveasca in timpul mandatului, de orice natura, nu doar neurologica! Fapt care ar determina o conducere potential influentata de starea de sanatate precara a acestuia. Asta este rationamentul pentru care nu ar trebui sa fie permisa candidatura la presedentie dupa o anumita varsta. E ca si cum ai merge cu autocarul intr-o excursie de mii de km si ai alege un sofer de 70 in detrimentul unuia de 50.

| johnnny123 a răspuns (pentru StefanChriss):

Statistic vorbind, ai dreptate. Un om in varsta are sanse mai mari sa aiba degradari cognitive decat un om tanar.

Dar aici nu vorbim despre statistici care se refera la toata populatia, ci vorbim tocmai despre exceptii de genul Warren Buffet. De ce? Pentru ca un om nu este ales presedinte prin tragere la sorti. Un om care a ajuns in postura de a fi ales presedinte a trecut deja cu brio printr-un proces extrem de dur la care majoritatea oamenilor (de orice varsta) nu ar rezista. Ma refer la ani intregi de campanii, discursuri, dezbateri, mitinguri, calatorii in lungul si-n latul lumii, elaborari de strategii si alte lucruri extrem de solicitante. Cu alte cuvinte, nu ajungi in postura aia daca nu esti o exceptie.

Asadar, ca sa folosesc analogia ta, raspunsul este: Da, as alege ca autocarul sa fie condus de un sofer de 70 de ani, daca acel sofer tocmai a trecut cu brio absolut toate testele imaginabile si a dovedit ca este un sofer capabil.

Iar daca argumentul este ca un om in varsta are sanse mai mari sa se imbolnaveasca in timpul mandatului, pentru asta exista proceduri, vicepresedinte, etc.

| marevna13 a răspuns (pentru StefanChriss):

Esti cumva medic? Pentru ca vorbesti chestii din folclor, nu stiintifice. Daca tu ai intalnit numai varstnici sclerozati, nu inseamna ca toti sunt asa. Eu am cunoscut varstnici extrem de lucizi si inteligenti.

| StefanChriss a răspuns (pentru marevna13):

Da sheriff, sunt! SI in majoritatea bolilor pe care mi-am petrecut ani sa le invat, prevalenta lor este crescuta la batrani sau odata cu inaintarea in varsta, mai ales ca aici vorbim despre afectare cardiovasculara: ateroscleroza, HTA, status hiperlidic, scaderea elasticitii arteriale, risc de embolism, modificari cardiace de forma, aritmii, alterarea functiei renale (care se petrece inevitabil odata cu varsta), a functiei oculare, prelaventa crescuta a infectiilor de orice tip, tulburari metabolice gen obezitate sau DZ tip 2. Astea asa, vorbind doar de tulburarile majore. Folclor vorbesti tu, stii cateva persoane si ai impresia ca tu cunosti adevarul absolut laughing
In al doilea rand, nu cred ca stii sa citesti sau esti analfabet functional si citesti dar nu intelegi continutul-> am specificat ca exista multe exceptii care pot fi date exemple (poti sa revezi textul de mai sus, randul 1, mersi!).
Seara buna!

| TheGentleman a răspuns (pentru StefanChriss):

Vorbești în dodii. Ce legătură au bolile cardiovasculare cu sănătatea mintală și/sau îndeplinirea unei funcții?

Te raportezi la un președinte ca la un atlet (sportiv). Ori, președintele desfășoară în mare parte muncă de birou. (semnat acte, conferințe etc.) și nici acelea nu mereu, pentru că este înconjurat de secretari, purtători de cuvânt etc.)

Sunt foarte mulți medici suferinzi de diferite patologii și profesează. Iar spre deosebire de președinte, medicul are o responsabilitate mult mai mare: viața pacienților.

| marevna13 a răspuns (pentru StefanChriss):

Si nu e asa ca nu ai ajuns sa profesezi niciodata? Ai facut cativa ani si ai lasat-o asa. Se vede. Nu e suficient sa acumulezi informatii. Mai trebuie si sa stii sa le utilizezi

| StefanChriss a răspuns (pentru TheGentleman):

Salut! O sa iti explic babeste.
1.De la varsta de 50 de ani aprox, metabolismul oamenilor se modifica, astfel incat cu acelasi regim alimentar Colesterolul in special fractiunea LDL si Trigliceridele tind sa fie crescute. Acestea fiind crescute, se depun pe vase: vase care iriga inima, vase care iriga CREIERUL (in cazul de fata) si altele. Depunandu-se pe vase, se formeaza ceea ce se numeste placa aterosclerotica.
2. Dupa varsta de 50 de ani incepe sa creasca prevalenta HTA, care are efect de ranire a peretilor vasculari- inclusiv vase care iriga creierul.
3. Statusul de coagulabilitate, majoritatea personelor dezvolta spre batranete un status de hipercoagulare prin diverse metode complexe-> adica au sangele mai "gros".
Avand aceste trei elemente, se intampla urmatoarele: placa aia aterosclerotica se fisureaza, se formeaza un tromb pe fisura respectiva (adica ceva de genul cum se face pe rana cand te julesti, sa zicem). Acel tromb poate sa obstrueze el in sine un vas (care poate fi din creier) sau sa se rupa (din cauza HTA) si sa plece pe vase oprindu-se ghici unde? in case din creier. De asemenea, HTA in sine poate determina leziuni la nivel cerebral! Acestea sunt principalele mecanisme care rezulta in accident vascular cerebral (cand are loc necroza testului nervos), sau accident tranzitoriu, cand tesutul nervos este revscularizat la timp. Ei bine, in urma AVC si AT rezulta sechele care printre altele, duc inclusiv la dementa in urmatorii ani. Intelegi acum in ce masura patologia cardio-vasculara influenteaza sanatatea mintala?
Iar faptul ca presedintele presteaza munca de birou este chiar un factor care conditioneaza aceste patologii prin sedentarism, care predispune la obezitate, obezitatea predispune si ea la DZ tip 2, pentru ca produce insulinorezistenta (prin alte cateva mecanisme).
Pe de alta parte, mai sus nu ma mai refeream neaparat doar la functia neurologica, ci la faptul in sine ca batranii sunt cei mai predispusi la orice boli. Acele boli, daca este cazul, iti pot influenta deciziile, intelegi ce zic? Adica daca ai o boala cronica care iti da dureri constant sau te invalideaza intr-un fel, pot sa iti garantez ca iti vor afecta viata de zi cu zi si deciziile pe care le iei in zilele respective, mi se pare logic. laughing
Na, sper ca te-am lamurit ca nu vorbesc in dodii.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Viata e ciudata frate acum nu stiu ce sa spun. America e America si asa o sa ramana pana la sfarsit.

| AC4S4 a răspuns:

Mi se pare discriminare. Ori le dai voie tuturor majorilor, ori pui restrictii egale. Sincer nu inteleg aceste restrictii. Ar trebui, intr-adevar, ca persoana sa nu aiba semne de dementa, boli mintale. Dar nu stiu de ce ne-am lega de varsta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, ar trebui, are sens.

| troleibuz a răspuns:

Trump are 74.

| FoxyM a răspuns:

Salutare! Nu se restricționează vârsta, în ceea ce privește candidarea la președinție, din cauză că aceasta face parte din principalele tipuri de rasism, ceea ce încalcă anumite legi morale.

| anonim_4396 explică (pentru FoxyM):

N-are nicio legatura cu rasismul.

| FoxyM a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred că are, deoarece dacă tu ai vrea să candidezi și ai avea 70 de ani și legea ar spune că nu poți pentru că limita este până la 65 de ani, te-ai simți discriminat/ă.De aceea nu există vreo lege cu privire la vârsta candidaților.

| anonim_4396 explică (pentru FoxyM):

Problema e ca cuvintele inseamna chestii si definitia lor nu se schimba in functie de cum te simti tu. In dex scrie ca rasism inseamna "teorie social-politica care sustine inegalitatea biologica si intelectuala a raselor umane".

| StefanChriss a răspuns:

Salut! Sunt total de acod, chiar ar trebui sa existe o varsta minima! Joe Biden asta deja are un inceput de dementa senila, saracul. Se spune despre Reagan care a fost cel mai batran presedinte USA (67-77 ani) ca ar fi semnat acte de care nici nu stie sau nu era constient, pentru ca dezvoltase Alzheimer.

| marevna13 a răspuns:

Nu, pentru ca limita minima e pusa deoarece intelectul si dezvoltarea emotionala nu sunt suficiente, dar apoi nu mai e cazul. Nu e ca si cum involueaza, asta se intampla doar in cazul dementei.

| anonim_4396 explică (pentru marevna13):

Dupa o varsta "involueaza", Omul de la 40 de ani in sus nu se mai dezolta, treptat incepe sa isi piarda capacitatiile

| marevna13 a răspuns:

Si nu e asa ca nu ai ajuns sa profesezi niciodata? Ai facut cativa ani si ai lasat-o asa. Se vede. Nu e suficient sa acumulezi informatii. Mai trebuie si sa stii sa le utilizezi.