| neanicu a întrebat:

De ce Basescu eronat, mereu vorbeste de parlament unicameral, cand clar in Europa, cele mai multe tari au optat si ar dori sa opteze tot mai mult spre bicameralism? ce tampenie mai e si asta?

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Pentru ca e mai usor sa iti faci de cap atunci cand stapanesti toate cele trei puteri ale statului. Ori justitia stim de cine e manipulata, cine spune ca guvernul e condus de Boc ori glumeste ori sufera cu capul, iar in fruntea deputatilor sta tot o marioneta. Ramane doar sefia Senatului, care e a doua functie in stat si care deocamdata a ramas pe mana fostilor aliati. Reorganizarea Parlamentului nu numai ca ar duce la pierderea acestei functii, ci slabind Parlamentul acesta va putea fi mult mai usor controlat. Metodele se vad deja, "grupul independentilor" fiind un mic dar reusit experiment.
Eu unul obisnuiesc sa respect opinia majoritatii, insa sa fim seriosi, daca la referendum intrebai p*limea daca sunt de acord cu un parlament format din 3 parlamentari, rezultatul ar fi fost acelasi. Si asa cum am mai spus, acest referendum a fost unul pur consultativ.
In plus, am o presimtire ca nici Basescu nu crede ce spune, fiind constient ca nici macar PD-L-istii lui nu l-ar sustine daca s-ar ajunge la vot. Dar astfel de dispute distrag atentia de la problemele importante ale tarii.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu e nimic eronat, doar Băsescu că e preşedinte, ăsta e singurul lucru eronat şi grav rău în ţara asta.
Dar... deh... în decembrie n-a priceput nimeni aşa că suferim cu toţii din cauza asta.

mira
| mira a răspuns:

Ca multe altele.

| mariazet45 a răspuns:

Acest lucru l-am spus si eu inainte de referendum pe acest site, am fost facuta cu ou si cu otet de ''catva cunoscatori in alea politicii de aici''

| ikram a răspuns:

Pentru a putea controla mai usor. Interesele lui sunt mai presus de tot si toate.

| costymaximus a răspuns:

Poate pune la cale o mică dictatură, fără ca mulți să sesizeze. Puterea, la fel ca banul, e ochiul dracului.Mai este puțin și o să auzim ode și cîntece închinate conducătorului iubit(Băsescu).

| bnj a răspuns:

Parlament, Guvern, Presedentie. Astea 3 sunt singurele puteri in Romania, singurele care acceseaza "ciolanul". Justitia e lasata la o parte, desigur. Cum sa dai importanta justitiei cand tu insusi ca Presedinte ai 2 dosare penale pe rol?
Stiind asta, e vorba de un calcul simplu de matematica. Parlament minus o camera => ciolan impartit intre Guvern si Presedinte.
Dar s. c. Basescu este peste Boc in Romania, => Basescu apuca ciolanu' nestingherit.
Replica: sa-l apuce si pe al meu daca tot ii place

| Lora_6439 a răspuns:

Are si el interesul lui. Daca asa ii ies lui mai multi bani, pai asa sa fie. In al doilea rand, face treaba asta ca sa zica romanu' (adica omu' care crede ca e mai bine cu parlament unicameral) "Uite ma ca face si Base ceva". Crezi ca el face asta ca sa ne fie noua bine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De parca mai are inportanta ce fac excrocii astia!
Poate sa fie si tricamerala si cvadricamerala, furtuna intr-un pahar cu apa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parlamentul Romaniei oricum este de forma. Legile sint elaborate si adoptate peste capul Parlamentului. Dovada este ca se voteaza la zece miini, ca se chiuleste pe rupte, ca se doarme etc. Nu in ultimul rind, dovada este si faptul ca se guverneaza prin ordonante de urgenta. Deci cum Parlamentul este de forma, sau inutil, poate avea foarte bine si o singura camera ca tot aia e. Poate chiar fi desfiintat, din moment ce acolo ajung oamenii doar pentru pozitie, interese si avantajele oferite de pozitia respectiva. Pentru parlamentari tara oricum nu a contat niciodata decit la alegeri. Deci vorba Rebecai, nu conteaza cite camere are, poate fi si desfiintat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai este logic: vorbeste in ton cu rezultatul referendumului, eu asa am votat la fel ca si majoritatea electoratului prezent la urne

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pff, Boc? Boc n-a fost niciodata premier. Base l-a repus acum sef de cabinet, pentru ca este lacheul perfect si in felul asta poate fi el seful executivului. Asta este si motivul pentru care nu s-a inteles niciodata cu Tariceanu. TAriceanu nu acceptase sa fie sclavul lui BAse, asa ca au pierdut patru ani in care doar s-au razboit intre ei. Tara oricum nu conta...