Pentru ca aceasta procedura poate fi atacata in instanta de catre ceilalti posibili mostenitori ai apartamentului tau. Intrucat pretul a fost unul derizoriu.
Nu poti sa dai 10.000 de euro pe un apartament care are un pret de piata de 80.000 de euro de exemplu, chiar daca sa zicem ca l-ai putea vinde cu doar 69.000 de euro.
Smecherii si magleli de astea se practica in domeniul auto, de asta pestii si toti puscariasii cumpara masini de 50.000 euro second hand si le declara 7000 de euro in contractul de vanzare cumparare, ca sa nu aibe treaba cineva cu ei, dar acolo nu exista o lege clara si corecta care sa oblige in functie de marca, ani, km un pret de referinta.
Sa faci asta cu un imobil este riscant, imobilul este supus unor legi mai "drastice" decat masinile.
Pe parte de ANAF nu stiu ce face sau ce nu poate face, nu cunosc destule detalii incat sa stiu daca banca trimite astfel de rapoarte catre ANAF, dar tot ce este posibil.
De ce este corect ca ANAF sa intervina in astfel de situatii? pentru ca practic se produce o evaziune undeva sau o incalcare a legii...cand iei ceva mult mai ieftin decat face.
Insa am inteles ca in cazul tau vrei sa faci acest lucru pentru a fi cumva mostenitorul acelui imobil.
Te anunt ca nu este aceasta o cale.
Cred ca orice notar te va invata ca singura cale corecta la ceea ce vrei tu este contractul de intretinere!
Nu bate nimic la ochi și nu face nimic anaful. Doar că taxele notariale se vor plăti la o grilă standard care respecta preturile zonei. Asta daca notarul e de accord să facă un contract de v-c care citez din ei "pretul treebuie sa fie serios si determinat sau cel putin determinabil".
De asemenea daca ai ceva rude care au pus ochii pe apartament pot contesta foarte ușor contractul cu acea valoare
Nu bate la ochi, exista orase din Romania in care asta e pretul pietii. https://playtech.ro/......tii-581294
Classiffied întreabă: