Asta e: ai intrat in hora, trebuie sa joci. Romania si-a asumat obligatii fata de alte state, care includ combaterea marfurilor piratate, indiferent daca sunt sau nu de calitate.
Buna explicatie si fara implicare emotionala ca unii de pe aici
Bravo
Este grava fiindca se savarsesc cel putin 2 infractiuni: infractiunea de contrabanda si cea de evaziune fiscala.
Da,evaziunea fiscala e intr adevar problema principala fiindca nu se declara exact veniturile si tot
In plus, nu se plateste impozit, desi ar risca sa primeasca amenzi pe masura, ca nici prostituatele de ex nu platesc impozite
Nu trebuie sa-mi explici mie asemenea lucruri, le stiu foarte bine, tu vrei sa vinzi castraveti la gradinari.
Mai foloseste-ti timpul si raspunde la intrebarile altor utilizatori, dar la cele la care te pricepi.
Bineinteles ca fac ce vreau cu timpul meu, multumesc de timpul dvs acordat si de grija
Stiam eu ca poti pune o intrebare mai tampita.
ai auzit de evaziune, uz de fals?
Păi de ce să NU fie? preferi să exporți banii tăi pe produse cel puțin îndoielnice venite din te miri ce țară sau de pe vreun vapor, sau să plătești niște conaționali și să le asiguri un loc de muncă? Și asta ar fi doar un exemplu.
Asa crezi tu, ca pierderile pe care contrabanda le produce la buget se compenseaza cu amenzile aplicate contrabandistilor?
Numai din contrabanda cu tigari, Romania a pierdut in 2019 in jur de 650 de milioane de euro, adica echivalentul a vreo 110 km de autostrada.
Cate amenzi crezi ca au achitat contrabandistii?
Cine le pune pe autoritati sa i lase liberi daca tot nu platesc amenzile?
Lucrurile sunt foarte simplu de inteles.
Cu cat autoritatile sunt mai blande, cu atat fenomenul contrabandei se amplifica.
Ceea ce poate sa conduca la doua scenarii:
Ori autoritatile sunt nevoite sa aloce resurse tot mai mari pentru a-i prinde si pedepsi pe contrabandisti (asta inseamna cheltuieli bugetare mult mai mari), ori tot mai multi contrabandisti vor scapa nepedepsiti, ceea ce inseamna tot gauri la buget tot mai mari
Dupa cum vezi, niciunul dintre scenarii nu produce vreun beneficiu pentru buget. Si atunci de ce ar fi autoritatile mai blande?
Bun raspuns
Să vinzi marfa de calitate proastă e una.
Sa vinzi marfa proastă "mascată" ca marfă bună, imitând un vrând de renume e altceva.
G777 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: