| chuckmanson a întrebat:

De ce discuțiile despre violență domestică și sexuală exclud aproape întotdeauna băieții și bărbații din ecuație? Marea majoritate a oamenilor par să gândească ca bărbații nu ar putea niciodată să fie victime și că femeile nu ar putea niciodată să fie agresoare.

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Avantajul unui bărbat este ca se poate apara de cele mai multe ori, el având forța fizica mai mare decât o femeie. E adevărat ca dacă faci sex beat sau drogat poți sa regreți a doua zi dar sa ști ca și invers dacă o femeie face sex beata sau drogata nu are cum sa acuze un viol decât dacă drogul a fost pus special în mâncare sau bautură pentru a determina aceea persoana sa facă sex. Dacă ești doar beat poți sa spui nu, nu te schimba asa de mult bautura încât sa faci sex cu oricine dacă treaz nu ai face, părerea mea. Hartuirea sexuala în schimb poate fi făcută de ambele sexe, aici ai dreptate dar cred ca legea nu ne apară nici pe unii nici pe alții de asta prea mult

| chuckmanson explică (pentru Emma30555):

Orice fel de sex fără consimțământ e viol, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. O persoana cu conștiința alterată nu este capabilă de a își da consimțământul deci este violată dacă cineva lucid face sex cu el/ea

38 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Lasă-mă să ghicesc: tu ești o victimă a violenței sexule din partea unei femei

| chuckmanson explică (pentru sierra1):

Da. Am fost hărțuit sexual de cel puțin 3 fete în liceu.

| Mirel4412 a răspuns (pentru chuckmanson):

Daca nu ai moralul bun poti fi hartuit si de copiii din parc.

| sierra1 a răspuns (pentru chuckmanson):

"Am fost hărțuit sexual de cel puțin 3 fete "

eu zic să facem o colectă pentru refacerea psihicului tău șifonat, accepți?

| chuckmanson explică (pentru sierra1):

De unde ai luat ideea ca vreau simpatie? Am pus întrebarea asta pentru ca este o problemă serioasă despre care mai nimeni nu vorbește, iar tu m-ai întrebat ceva și eu ti-am răspuns. De ce mai pui întrebări dacă oricum urma doar sa faci mișto de mine?

| sierra1 a răspuns (pentru chuckmanson):

Ce anume e "șifonant" aici? Am propus o colectă pentru refacerea psihicului tău rănit (iremediabil desigur) de cel puțin trei fete, pe teme sexulale după cum afirmi?

așa voiai tu să-mi multumești doar că stai rău cu exprimarea?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru chuckmanson):

Ce noroc pe tine...

| Drimmero a răspuns:

Pentru ca sunt foarte foarte foarte rare cazurile in care o femeie molesteaza un barbat, il bate sau violeaza, barbatii fiind de obicei mai impulsivi, mai puternici fizic, etc. Pot fi si ele agresoare, nu zic nu, dar eu cel putin nu am auzit de cazuri de genul, iar daca declari asa ceva la politie ca barbat ai pica in penibil, ar rade aia si cu c00rul de tine, acum pe bune, ca barbat cum ai putea accepta asa ceva sau sa-ti abuzezi femeia sau familia? Unde intervin violenta domestica si abuzurile, aia nu mai e familie indiferent de sexul celui care a facut-o, actiunile astea ies din orice definitie a tot ce inseamna cuplu, casnicie, familie.

| Catrice a răspuns:

Pai da ma câți bărbați îs victime și cate femei? Trage și tu concluzia.

| SilentRain a răspuns:

Bărbați sunt mai predispuși să facă asta, exista totuși și cazuri în care femeile agresează bărbați și trauma e la fel de mare

| raMLesS a răspuns (pentru SilentRain):

"exista totuși și cazuri în care femeile agresează bărbați și trauma e la fel de mare"

Aia mai sunt barbati? tongue

| SilentRain a răspuns (pentru raMLesS):

De ce nu ar fi?
Chiar a fost acum ceva timp in urma un caz cu un taximetrist violat de o nebuna

| raMLesS a răspuns (pentru SilentRain):

M-a violat Mumu cu un briceag in gura

| chuckmanson explică (pentru raMLesS):

Genul asta de mentalitate e unul din multele motive pentru care sunt dezgustat de omenire.

| SilentRain a răspuns (pentru raMLesS):

Nu m-ar surprinde sa se întâmple una ca asta laughing

| Dismally a răspuns:

In 99% din cazuri barbatii sunt agresorii, restul sunt exceptiile. Cand se va schimba situatia se va discuta si despre barbati happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dismally):

Total de acord

| chuckmanson explică (pentru Dismally):

Https://www.google.com/......c-violence
https://1in6.org/get-information/the-1-in-6-statistic/
Dacă ți se pare ca 40% e un procent nesemnificativ ai o problemă. Asta nici măcar nu ia în considerare faptul ca genul asta de cazuri de cele mai multe ori nu sunt raportate, dar în special în cazul bărbaților nu sunt raportate datorita genului ăstuia de mentalitate.

| Dismally a răspuns (pentru chuckmanson):

Asta o fi prin SUA ori unde s-a facut studiul respectiv, la noi nu cred ca este cazul.

| chuckmanson explică (pentru Dismally):

Nu știu exact cât e la noi, dar argumentul e deja făcut. Bărbații victime ale violentei domestice/sexuale nu sunt nici pe departe asa rari pe cât se crede.

| Apokales a răspuns:

Pentru ca noi le comitem, iar in putinele cazuri cand barbatii sunt victime, ei bine, nu sunt crezuti. Adica un barbat sa fie batut de o femeie sau agresat sexual, nu-i credibil. Plus ca barbatii ar fufu cam orice, deci este greu sa violezi un barbat. (glumescwinking )

| chuckmanson explică (pentru Apokales):

"Plus ca barbatii ar fufu cam orice, deci este greu sa violezi un barbat. "
Genul asta de mentalitate ma face sa fiu scârbit de țara asta.
Absolut orice fel de sex neconsimtit este viol. Dacă o femeie face sex cu un bărbat beat sau drogat, atunci este viol. Dacă folosește forța fizica, arme sau șantaj este viol. Dacă este profesoara sau are o poziție de putere și face sex cu un băiat minor este viol. Dacă bărbatul ii cere sa se oprească dintr-un act sexual în timpul sexului dar ea nu o face, este viol. Erecția nu înseamnă consimțământ.
Cat despre violență domestică, asta nu înseamnă exclusiv a îți bate partenerul/a pana nu se mai poate mișcă. Dacă o femeie îi da o palma sau un pumn unui bărbat iar el nu reacționează, atunci este violență domestică, punct.

| troleibuz a răspuns (pentru chuckmanson):

A mentionat ca era o gluma. Fii sigur ca toata lumea e de acord cu ce ai zis in comentariul asta.

| chuckmanson explică (pentru troleibuz):

Poate a fost o glumă, dar nu schimba faptul ca mentalitatea asta este dezgustătoare și dezumanizanta.
Ba nu prea contează câți sunt de acord cu mine pentru ca ceea ce am zis e fapt de lege. Sexul cu minori când ai poziție de putere, sau cu o persoana cu mintea alterată de substanțe etc este viol indiferent de sexul victimei sau agresorului.

| troleibuz a răspuns (pentru chuckmanson):

Am observat ca discutiile despre violenta impotriva barbatilor apar doar cand e vorba de cea impotriva femeilor.
Mereu vad barbati incercand sa le inchida gura femeilor, ''sa nu se mai planga'' pentru ca si ei o patesc rau.
In alte contexte nu se aduce niciodata vorba. Oare de ce nu exista interes din partea barbatilor pentru subiectul asta?

Nu crezi ca daca ar fi atat de multi barbati, am cunoaste fiecare macar unul si barbatii ar fi mai sensibili cand vine vorba de asta?

Si daca sunt multi, de ce nu deschid gura si de ce nu incearca sa schimbe ceva... decat atunci cand o femeie isi povesteste trauma?

| chuckmanson explică (pentru troleibuz):

Nu am spus absolut nimic despre violența domestică împotriva femeilor și nu am încercat niciodată să reduc la tăcere o fată/femeie care a fost bătută/violată/hărțuită. A vorbi despre problemele unui grup de persoane, nu înseamnă că negi problemele altui grup.
Ceea ce spui tu e greșit, sunt organizații în străinătate care încearcă sa abordeze genul asta de probleme, dar ideea ca bărbații nu pot fi victime este o idee foarte înrădăcinata în mentalitatea comună. În unele tari bărbații sunt prin lege descalificați de la categoria de victime de viol(UK). Oamenilor le e greu sa vorbească despre genul asta de experiențe, iar din moment ce victimele în multe cazuri nu sunt crezute, se ajunge la faptul ca multe din cazurile astea nu sunt raportate. În cazul bărbaților, aceasta idee ii face sa le fie și mai greu sa vorbească. Uită-te numai la cazul lui Johnny Depp și Amber Heard. Femeia aia a recunoscut ca l-a lovit și omului i-a fost distrusa cariera și nenorocita aia a primit nu știu câți bani sa vorbească despre cum e sa fii "victimă". Dacă asta se întâmplă unui actor faimos, ce pot sa zici de un bărbat obișnuit. Sistemul de justiție de asemenea, în multe locuri, favorizează femeile.

| Apokales a răspuns (pentru chuckmanson):

Da, ma, stiu. Dar nu ai cum sa castigi in fata unei femei cu adevarat. Daca iti da o palma, esti papa lapte, iar daca ii dai tu ei, tot tu esti ala prost, o bruta proasta.
Da, ar fi ideal ca plangerile barbatilor sa fie luate in considerare, dar sunt si asa putine. Imi este frica de neomarxismul pe care-l vad in America, insa noi, romanii, suntem departe de asa ceva.

Neomarxism? Ești genul ala de extremist de dreapta care consideră că orice nu îi place lui este neomarxism?rolling on the floor

Nu stiu. Tu sa-mi spui. Sunt?

Pai ce înțelegi prin termenul "neomarxism". Am auzit termenul asta fiind aplicat pentru:feminism, black lives matter, pro lgbt, pro imigrație, pro îngrijirii medicale universale, ajutor social, proiecte sociale în general, a fi anti arme, a fi ecologist și a promova politici pentru combaterea schimbărilor climatice etc. Un fanstic religios de pe site-ul asta m-a numit odată neomarxist pentru faptul ca sunt pro avort rolling on the floor Mai pe scurt termenul ăsta a ajuns un termen derogatoriu pentru progresisti. Deci spune-mi ce înțelegi prin "neomarxism"?

Eu inteleg prin neomarxism urmatorul lucru, lupta de clasa s-a schimbata, asa cum o facea maxrismul: proletariat vs burghezie, cu lupta intre barbatii albi si asiatici VS feministe, comunitatea LGBT, negri si alte minoritati. Ca si cum barbatii albi si asiatici sunt cei dominanti, rauvoitori, deci ei reprezinta cauza problemelor.
Eu sunt pro avort, desi cred ca iei o viata facandu-l.

| Mirel4412 a răspuns:

Nu am auzit cazuri de violenta domestica din partea femei laughing)

| Alverto a răspuns:

Pentru că sunt mai mult mai puține cazurile în care bărbații sunt agresați.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Un bărbat adevărat și înțelept caută să ocolească,să evite conflictele, cearta și tot ce este rău și își va alege parteneră pe măsură. Restul ajung să profite de pe urma femeilor, să le jignească, să le umilească, să le abuzeze.Cum violează o femeie un bărbat? Nu el i-o trage ei? Păi dacă tu care cică ești bărbat te plângi,ele ce să mai zică,când zilnic sunt supuse să îndure comportamentul și tratamentul pe care unii îl au față de ele,pune-te în locul lor,înainte să le judeci și ai să aflii că în spatele unei femei nervoase,dezamăgite,trădate se află unul de sex masculin.Cei de sex masculin care ajung să fie agresați,nu se pot numii bărbați. Dacă nu ești capabil să alegi în viață,fiindcă ea te-a zăpăcit cu frumusețea ei,căci altceva tu nu căutai la o femeie,dacă nu te duce mintea să fi în stare să conduci o femeie,să fi cu adevărat stâlpul familiei,să poată femeia să se bazeze pe tine, să îi ajuți să se dezvolte psihic, să o îndrumi, să fiți unul pentru celălalt, nu poți îndeplinii astea mai bine rămâi singur.Nu mai distruge și viața altuia, dacă nu ești în stare să-ți conduci propria viață.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Ca de obicei, HABAR NU AI ce vorbvesti...

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......a-e-viata/

în 5 Ianuarie 2019 | anonim14653876 a întrebat:

"Sunt singurul care urăște argumentul folosit de oamenii care vor să își justifice obiceiurile proaste spunând că e viața lor și că pot face ce vor cu ea deși în majoritatea cazurilor, chestiile pe care le fac ei ne afectează pe noi ca întreg, nu doar pe ei înșiși?
De exemplu, fumătorii spun mereu asta, dar dacă observăm 99, 99% din fumători fumează în cât mai multe locuri publice, ne intoxică cu fumul lor cancerigen și mai și poluează planeta într-un mod oribil. La fel și la alcoolici, în ciuda faptului că mulți se iau la bătaie, conduc beți, se trezesc cu sarcini nedorite în urma unor partide de amor la beție sau își distrug familiile. La fel și la oamenii care mănâncă mult fast-food în ciuda faptului că produsele respective nu numai că sunt toxice, dar și provin din exploatare monstruoasă a unor animale nevinovate și dintr-o industrie care distruge natura.
Aș putea spune la fel despre oamenii foarte materialiști: care e problema ta dacă eu sunt obsedat de mașini și haine de firmă. Să nu mai vorbim că industria automobilelor și a modei sunt două dintre cele mai poluante, să nu mai vorbim că multe din aceste materiale sunt obținute din exploatarea oamenilor defavorizați și chiar din sclavie.
Sau cum spun unii părinți că au dreptul să își crească copii cum vor ei, rezultatele fiind de multe ori dezastruoase.
Sau oamenii inculți vor spune că ce îmi pasă mie dacă ei nu citesc și nu cred că mai e nevoie să explic de ce prostia e periculoasă.
Frate, aș putea să continui la nesfârșit cu exemplele, dar ideea principală e că da, ai dreptul să faci ce vrei, însă am și eu dreptul să te critic, iar dacă singura justificare pentru o acțiune de a ta este că e viața ta și ce îmi pasă mie etc. înseamnă că fie nu ai prea multe în cap fie că ar cam trebui să te gândești serios dacă ar trebui să îți mai continui obiceiul!"

Fiecare individ are dreptul să își exprime gândurile, părerile, indiferent care sunt acestea.Iar ție dacă nu îți convine și nu respecți și opinia altora, atunci adresează întrebări doar grupului tău de prieteni reali, însă dacă aveai așa ceva nu mai dezbăteai aici problema.Pe mine m-ai lămurit de capacitatea ta intelectuală.De ăștia așa ca tine sunt destui, care se dau deștepți, iar cine nu e de acord și vă contrazice părerile îi considerați înapoiați.Sunt sigur că ai neamuri la fel de "înapoiate" ca și noi cei pe care îi desconsideri și prin asta ai demonstrat că ți-e rușine cu familia ta.Și se pare că nu ești nici un bărbat adevărat, ci doar cu numele.

| troleibuz a răspuns:

Exact cum a zis Dismally. Femeile pot fi agresoare, dar sunt rare. Din pacate, chiar barbatii is bat joc de alti barbati cand se intampla asta. ''Cum, ba, sa te loveasca o femeie? Esti fetita?''. Asa ca nici macar acel 1% nu iese la lumina. Decat daca cineva e agresat atat de grav incat are nevoie de ingrijiri medicale.