anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce e marijuana inca ilegala? Efectele negative ale marijuanei nici nu se compara cu cele ale tutunului si ale alcoolului

82 răspunsuri:
| KidotaDixxy a răspuns:

Asta ma intreb si eu b-)

| AlexTm a răspuns:

De ce toata lumea cand se vorbeste de marijuana se gandesc la efectele negative ale acesteia? Intradevar sunt destule efecte negative dar asta in cazul in care fumezi iarba ca si cum ai fuma tigari. Iarba iti deschie usi atunci cand nu ai chei. Iarba leaga oamenii mai bine ca orice. Iarba nu te face agresiv ca si alcolul. Iarba te relaxeaza. Iarba incetineste dezvoltarea cancerului. Iarba ajuta la dezvoltarea materiei cenusii. Iarba te face sa gandesti acelasi lucru din 10000 de perspective. Mai vreti motive?
spune NU ETNOBOTANICELOR! cumparati doar ORIGINALUL!

| Haarp a răspuns:

La a treia incercare a mea am luat 4 shoturi din alea mari si era sa si mor la cat de urat ma simteam, plus ca mi-am luat pulsul cand am vazut ca am 185 bat/min m-am speriat mai tare.Plus ca iti afecteaza perceptia timpului lucru uneori bun uneori rau, dupa experienta de atunci nici nu m-am mai gandit sa fumez vreodata.

| arfe19 a răspuns (pentru Haarp):

Offf doamne eu am fumat aproape 3 ani dintre care 8 luni zi de zi si seara de seara dar asta nu inseamna ca am facut abuz nu va stit limitele fumati cu limita si sa vedem o sa va mai fie rau?

| Modiga99 a răspuns:

Va spun din propia experienta, cand am fumat prima data Marijuana (acum 2 ani, iar de atunci in fiecare zi pana azi) Primul lucru care il simnteam era ca imi cedau genunchii, si ca mi se inmuiau picioarele, apoi ma uitam la o umbra ascultand musica (in gasca, inconjurat de vreo 6 baieti) si incepeam sa rad la umbra aia, apoi sa am halucinatii, sa imi apara totul mai aproape. (Parea ca se apropie pamantul de mine)Apoi am inceput cu un ras isteric de ne-controlat. Uitandu-ma la prietenii mei care radeau si ei, ma facea sa rad si mai tare, dar era o senzatie placuta, fara dureri de burta, fara nimic (Cand razi fals in general te doare burta) Apoi m-am asezat pe o piatra mare si incepusem sa simt o caldura. Nu mai simnteam frigul de afara si parca cineva ma strangea in brate, ca si cum nu mai simnteam nici o atingere (Am primit un pumn in mana si nu l-am simntit mai deloc). Apoi privirea se inroseste, pari ca te uiti intr-un glob sau la un film 3D, cand toate apar spre tine, dar fiecare lucru este accentuat si foarte mare, si clar. (Si inbunatateste privirea / claritatea privirii) Apoi inima incepe sa o ia razna, si sa bata foarte repede, fapt care te panicheaza, dar doar pentru moment, si chiar daca esti panicat, continui sa razi. Apoi usor, usor, mintea se relaxeaza, si nu mai poti scoate nici un cuvant de pe gura vara sa-l stalcesti. Apoi dupa 1-2-3-4 ore (depinde de cantitatea fumata) efectul trece incepand cu halucinatiile care dispar, privirea nu mai este rosie si totul pare normal, pulsul devine normal, si cazi intr-o mica tristete, pentru ca s-a terminat efectul. Cam asta e ce patesti cand fumezi Marijuana pentru prima oara. Am uitat sa mentionez fapul ca, in inspirarea fumului, poate provoca mici arsuri pe gat, care duc la tuse. Nu ar trebui sa fie ilegala, in Spania, unde ma aflu eu, amenda pentru minim 10 grame de marijuana este de la 3.000 pana la 30.000 de euro. Este o prostie, daca Presedintele Romaniei ar incerca un joint cu iarba, ar legaliza legea, asa ca, drogati-l rolling on the floor

| 20CMRecords a răspuns:

@Cryss

Cu oameni ca tine, e clar de ce Romania e unde e. Marijuana drog mortal rolling on the floor) Doamne, dumnezeule... Cata PROSTIE! In 2500 de ani, de cand exista si se utilizeaza marijuana NU A FOST INREGISTRATA NICIO VICTIMA. In schimb, din cauza consumului de tutun/alcool/plante etnobotanice, mor milioane de oameni anual! Canabisul este de zeci de ori mai putin periculos ca tutunul, si nu CREEAZA DEPENDENTA. Repet, pentru toti cretinii care dezinformeaza si asculta manipularile de la TV : CANABISUL(MARIJUANA) NU CREEAZA DEPENDENTA, precum tutunul. Inc-o data, NU CREEAZA DEPENDENTA. Si voi incheia postarea cu refrenul melodiei lui Pacha Man, Legalize It: "LEGALIZATI SI NU MAI CRITICATI, IAR DACA NU CUNOASTETI VA ROG FRUMOS FUMATI!"

| visdevara a răspuns:

Mda deci nu prea ai ce vorbi cu incuiatii din Romania, odata ce nu ati incercat "unii" nu mai ziceti de cancert ca nu stiu ce ca esti predispus la boli etc. alchoolul, tutunul nu tot la fel face, si chiar de la alchool auzi la stiri baba violata si batuta, un conducator sub influenta alchoolului a omorat 3 persoane. niciodata nu am auzit la stiri sau poate nu am vazut eu ca un om a fumat MARIJUANA precizez nu legale! si sa fi facut ceva rau, si eu cred ca sa poti sa fumezi marijuana trebuie sa fi citit, sa fi destept pentru ca nu orice om inapt sau fara imaginatie poate sa se simta bine daca fumeaza! Parerea mea este sa fumezi dar sa stii cand sa te opresti, 1-2 cuie pe saptamana sau chiar la 2 saptamani, eu cred ca ar face multa lume mai fericita, mergeam pe strada si eram treaz eram ok, dar trebuia sa ma intalnesc cu gagica si logic eram fericit si ma uitam in jur si vedem numa oameni tristi, fete triste ochi inlacrimati cu capu`n pamant, dar asta este natia noastra in amsterdam de ce sunt legale si sunt bune nu ca la noi, pentru ca sunt mult mai inteligenti si le aduce si profit decat sa faci pe sub mana fara taxe fara nimic, dar ROMANIA spune tot. Pace si cine o face am tot respectul pentru el/ea si doar o viata ai ca fumezi, ca bagi un pai, ca esti alchoolist ca mergi in cluburi, ca arunci banii in stanga si in dreapta 1 VIATA ai si totul da o dependenta!

| baubau a răspuns:

Efecte negative...nu va obliga nimeni sa fumati...asa ca cei care nu fumati nu va faceti griji pentru efecte...

| mihaitatogenea a răspuns:

Fratilor eu fumez Marihoana la greu si nu vad nici cel mai mic efect secundar posibil , cu tigarile am probleme in sensul ca nu le pot lasa . cat despre efectul asupra memoriei in cazul meu deupa ce am fumat un joint mi-am reamintit un numar de telefon din Germania si asta dupa 15 ani si un accident grav la cap un traumatism cranian sever si cat despre asta mai vorbesc si romanestesi germana , Italiana , franceza si bineinteles engleza mai stiu si cateva cuvinte in sarbeste si in tiganeste .Vedeti efectele marihoanei asupra mea . Din cauza accidentului am primit pastile contra epilepsiei dar eu nu le mai iau de mult si le-am inlocuit cu Maricica , un lucru e sigur ca iarba asta e naturala si nu are efecte secundare , cata vreme luam pilulele m-am ingrasat la 100 kg si mai bine de cand le-am lasat am 80 kg. la o inaltime de 1.74 cm asadar judecati voi ce e mai bine sa ma intoxic cu medicamente care se depoziteaza pe ficat si rinichi si mai stiu eu pe unde si iti schimba pana si forma fizica pe cand dupa ce fumezi o iarba esti linistit caci thc te calmeaza si slabesti

| mihaitatogenea a răspuns:

Era inca pe vremea cand eram ilegali si noi in Europa dar eu am reusit sa ajung in Olanda si am intrat intr-un Cofeeshop si am gasit o cartulie acolo in care scria ca din Marihoana se poate face si mancare dar si imbracaminte si se poate ajunge pana caolo incat sa se faca si o bobmba daca se vrea si se mai spunea ca daca s-ar folosi Canepa (Maricica ) toti sacii de plastic ar disparea saci fabricati din petrol si multi dintre senatorii americani protejau industria petrolifiera asa ca au declarat Marihoana ca fiind un drog nociv, bineinteles ca nu prea am vrut sa cred aceste chestii ca ma gandeam ca Cofee Shop-urile vor sa isi faca publicitate dar dupa trecerea anilor chiar acum in 2010 am vazut o emisiune la televizor pe canal D aici in Canada un documentar cum marii Magnati ai petrolului in SUA s-au opus la scoatera pe piata a autoturismelor electrice deci asa au facut si cu Marihoana acum am dovada si am inteles ca atata vreme cat Marihoana este ilegala industria farmaceutica jubileaza, va dati seama cate calmante nu s-ar mai vinde si antinevralgice ca Marihoana le-ar inlocui pentru ca este dovedit stiintific ca Marihoana este un analgezic. Stiu ca Matihoana va ramane ilegala si eu voi continua sa o cumpar pe strada deoarece am autorizatie sa o primesc de la farmacie dar ce iti da Guvernul are un procentaj scazut de thc 17% pe cand pe strada are pana la 50% concentratia de thc. Eu am avut un accident grav de masina si am suferit un traumatism cranian sever, multi mau clasificat deja zicandu-mi ``Nebunul, macar ca eu vorbesc franceza, engleza, italiana, germana dar dupa ce m-am trezir din coma am fost intoxicat cu tot felul de medicamente contra epilepsiei si calmante si luand otravile astea eu care aveam 60 de kg inainte de accident m-am facut de 100 si de kg si ceva la o inaltime de 1. 74 cm, desi au trecut patru sni de la acidentul meu doctorii continua sa imi dea aceleasi medicamente care costa o gramada de bani (ex. Epival ) contra epilepsiei dar eu nu le mai iau de mult si le-am inlocuit cu marihoana si cat despre asta nu am facut nici o criza de epilepsie pana astazi si mai mult iarba e naturala, pe cand medicamentele sunt chimice si se depun si pe ficat si pe rinichi si mai stiu eu pe unde ...Acuma judecati voi ce e mai bine sa te distrugi legal sa te otravesti legal sau mai degraba sa fii un pic ilegal si sa iti fie bine? Eu care am avut capul taiat in doua ca si lubenita vara dupa ce am fumat un join mi-am reamintit un numar de telefon a unui prieten din Germania si asta dupa 15 ani.

| WeeD_9453 a răspuns:

Cryss Incearca si dupa aia vorbestewinking va dati cu parerea si nici nati incercat! Efectele va zic eu: ras, foame mare, sete, pofta de dulce, tot ce e bine! Efecte negative : mor neuronii, pierdere de memorie. si in leg cu sub nu se compara cu tutunul si alcoolu, de la alcool iti pierzi controlul, vomiti si chesti din astea. Ati vazut vreudata la stiri ca 1 a vilat sau a omorat din cauza ca era fumat?! IO NU! FITI ATENTI Unul dintre studii, publicat joi in "Journal Clinical EEG and Neuroscience" din Statele Unite, arata ca, dintre toate "drogurile usoare", alcoolul are efectele cele mai devastatoare asupra dezvoltarii neuropshice la adolescenti. Afirmatia este sustinuta si de al doilea studiu pe aceasta tema realizat de o echipa de experti britanici, care au concluzionat ca marijuana este mai "blanda" decat bauturile spirtuoase. De pilda, ei considera ca, intr-un top cu 20 dintre cele mai novice substante, alcoolul ocupa locul 5, tigarile locul 9, iar marijuana/canabisul se situeaza pe pozitia a 11-a. In unele tari este permisa utilizarea marijuanei in scopuri medicale, mai ales in tratamentul
cancerului, al SIDA si al glaucomului. BfT!

| DemoProstie a răspuns:

Cine are incredere cu adevarat in Creator, nu are nevoie de marijuana.Cei care fumeza si fac abuz posibil sa nu isi dea seama ca se afunda tot mai rau in placerile trupesti si in lumea babiloniana. Daca esti credincios LUI nu ai nevoie de ea.O parte din africani o considera planta sacra lasata de Creator.Ei sustin ca consumul de Canabis Sativa i tine mai aproape de Creator.Asta e, sunt mai liberi fata de alte popoare, la noi difera aparatul/masinaria.Deci cu iubire dai nastere la iubire si la Intelepciune, care vine NUMAI de la TATAL(Care exista!).

| Ganjaa a răspuns:

Si de ce ar trebui sa fie legala? Sa vedem toti cocalari fumand pe strada si ascultand florin salam la telefon? Nu...Parerea mea este ca nu ar trebui sa o legalizeze ..cat despre efecte, este mult mai sanatoasa decat tutunul si daca fumezi cu limita 90% nu o sa ai probleme. OneLove

| smokesalot a răspuns:

Marijuana nu are cum sa iti provoace cancer la plamani desteptilor! fix din potriva, ai mai putine sanse de a avea cancer si nu doar la plamani! THC ce se afla in planta marijuana incetineste raspindirea cancerului in tot corpul! mai informativa un pic inainte de a scoate pe gura tot felul de prostii! Nu spun ca ar fi bine sa fie fumata de toti pustanii care descopera marijuana si se prostesc exact ca si cu alea legale. Hai s zicem ca se legalizeaza...va este frica ca copiii vostri o sa fumeze? stati linistiti ca asa de usor le e si sa cumpere o sticla de JB chiar daca nu au 18 ani! deci...sa fim seriosi! legalizati odata iarba si scoateti de pe piata alcolu si tutunul!

| Sayman a răspuns:

De ce? au interziso de la inceput americanii, apoi au facut tot posibilu sa fie ilegala si in mai multe tari. Totul a inceput in anii 30 ai sec XX cind industria petro-chimica a inceput marea sa dezvoltare (pe google o sa gasiti daca va intereseaza istoria ilegarizarii Canabisului).Eu consum de ceva timp canabis si vreau sa spun ca ea nu este daunatoare atunci cind stii sa te controlezi, adica consumarea ei in cantitati mai mici si mai rar, dar ce tine de prostiile care leau bagat incap la majoritatea populatie este ca ea nu stie sa se limiteze la unlele chestii ca consumul alcoolului, marijuanei si alte droguri usoare, de aici si se incepe problemele.Dar ce tine de efecte negative durei de cap, stomac, voma si altele sunt nerespectarea unor reguli de care este strict necesar pentru a nu avea probleme cu sanatatea 1.inainte de a consuma canabis mincati bine 2.nici prin ghind sa va treaca consumul de alcool sau alte droguri 3.consumul limitat (nu cautati senzatii mari, daca iarba este buna e destul pina la 3 fumuri ).Nu iutati folositi canabis pur fara alte adausuri.Iar ce tine de schimbarile in viata mea de cind folosesc canabis sunt multumit deoarece de atunci nu mai consum alcool, cafea si nu mai sunt nervos ca inainte si asa ca de nu vor so legalizeze la noi plecam cu toti in Oladahappy! Da si nu se recomanda la toti sa o fumeze chiar si in cantitati mici mai ales personele care sunt bolavi cu inima.Multumesc sper sa fie de folos Bafta voua!

| rary_7201 a răspuns:

In primul rand iarba e de la dumnezeu, e naturala, o iei de pe camp, o usuci si o pui in pai.
Iarba vindeca cancerul, te scapa de depresie, te relaxeaza si multe altele.
Fumez cam de 2 ani si singurul efect negativ pe care il am de la iarba e faptul ca a 2-a zi ma trezesc cam greu din somn.
Nu ma voi lasa niciodata de iarba, ma bucur nespus ca am descoperit-o si o voi consuma pana in ultima clipa.
Cei care au avut efecte negative de la iarba, ori sunt alergici la ea, ori au fumat shopuri fara sa stie.

Pace!

| FLoryN_7497 a răspuns:

N'ai cu cine sa vorbesti ma in tara asta de nimic...
Va veni si vremea cand marijuana va fi lagalizatawinking si atunci vreau sa ii vad pe toti astia ce mai zicwinking

| Edward_4543 a răspuns:

Oricum mai bine marijuana decat etnobotanicewinking

| Brumaru_Radu_1984 a răspuns:

Pentru ca face foarte rau organismului, nu stare de spirit, ci organismului, intodeauna o sa vrei mai mult, nu o sa te mai bucuri de micile palceri ale vietzi., acum chiar daca beau o sticla de jack sau daca ma uit la ea e tot aia, nu mai are nici un efect, singurul lucru care m-a adus in starea de relaxare a fost un joint., pe care nu o sa il mai incerc niciodata... prefer micile placeri ale vietzi nu sa ma rup o data si gata