IP-ul se schimba deoarece exista un numar limitat de IP-uri care sunt asignate persoanelor prin rotatie. Azi eu am un IP, maine poti sa ai tu IP-ul asta, etc. Asta in cazul ip-urilor dinamice publice, adica cele care se vad pe https://whatismyipaddress.com/
Bine, NU e chiar asa simplu, dar pe intelesul tuturor asa functioneaza in mare treaba.
Deci e cam imposibil sa interzici schimbarea IP-ului. Cat despre TOR... e pur si simplu un browser web, care de fapt e bazat pe Mozilla.
Pentru ca nu sta nimeni sa vada ce instalezi in computer si daca vor sa te gaseasca te pot localiza indiferent cat te joci cu ip-ul )
Tor in sine nu face nimic ilegal, te ajuta sa ramai anonim pe internet iar asta nu e o problema.
Acum, ce faci tu cu anonimitatea aia e alta problema.
Corect dar este o problema totusi. Nu te ai ascunde daca nu ai avea un motiv. Una este sa te ascunzi de rau facatori si alta este sa te ascunzi de autoritati sau sa dai de banuit aiurea ca ai intentii ascunse, anti sociale
Ok, sa foloseasca tor anumite persoane autorizate, nu toata lumea, dar se pare ca oricine poate
Tor e ca si un cutit de bucatarie. Da, e proiectat pentru taiat legume de ciorba dar asta nu inseamna ca nu poti sa omori pe cineva cu el.
Nu putem sa facem ilegale toate chestiile care pot fi folosit pentru a face ceva ilegal ca ar fi toate ilegale.
Ce nu pricepi tu cu privire la Tor e ca daca esti in china, sau rusia sau prin cine stie ce cvasi-dictatura sau oriunde te-ar omora pentru ca nu esti de acord cu autoritaile Tor e o unealta folositoare pentru a garanta libertatea de exprimare.
In ciuda accesului la siteuri de unde poti cumpara niste droguri care le poti lua si de la coltul strazii serviciile de tip TOR ajuta enorm de mult activisi si jurnalisti din zone alta lumii unde libertatea asta pe care o ai tu de a iti da cu parerea din plictiseala pe subiecte la intamplare nu e garantata de nimeni si te pune in pericol.
Sunt de acord cu tine pana la China, Rusia etc
Ce caut eu sa mi dau cu parerea intr-un stat care e de alta mentalitate? De ce as crede ca parerea mea conteaza?
Unde e respectul si moralitatea? Cum sa ma duc eu intr-un stat musulman si sa ma imbrac cum imi taie capul? Doar nu vin eu sa le schimb lor lumea din exterior, ei trebuie sa o faca de la sine. Nu mi permit sa fiu contra unui stat si sa ma astept sa nu platesc. Este ilegal si imoral. Tor nu este folosit la nimic util. Poate doar daca esti martor cheie intr-un proces cu mafioti si esti cautat de acestia sub orice forma. Atunci ar trebui sa ai aprobare sa l folosesti. Altfel n ai de ce sa te ascunzi. Ca si o perchezitie. Daca te stii corect, n ai de ce sa te simti ofensat doar pentru ca esti suspect.
Esti cam aroganta daca ai impresia ca e vorba despre strainii din tarile respective. Ai scris un paragraf intreg pe langa subiect, e vorba de oameni din tarile respective care nu-s de acord cu sistemul abuziv si isi doresc schimbarea iar orice critica la adresa conducatorilor rezulta in pedepse cu inchisoarea sau chiar mai rau.
In tarile arabe exista femei care nu-s de acord cu restrictiile si abuzurile pe care le sufera, in tari ca Turcia guvernul filtreaza internetul si ii baga la inchisoare pe capete pe critici pentru "defaimare online". Pana si in SUA s-a demonstrat de numereoase ori cum autoritatile supravegheaza in mod ilegal activitatea online a cetatenilor. Si astea sunt doar cateva exemple.
Tu te plangi de o situatie pe care nu o intelegi pe deplin. Da, or fi facut saracii niste afaceri cu vandut droguri online dar aceleasi droguri le puteai cumpara si la coltul blocului, treaba e irelevanta la nivel global. In schimb avantajul de a fi anonim, cat de cat ca nu e chiar imbatabil tor, inseamna enorm pentru anumiti oameni mult mai mult decat acel potential pericol.
Daca tu crezi ca e suficient sa nu faci nimic ca autoritatile sa nu aiba treaba cu tine trebuie sa iesi din castelul tau de printesa disney pentru ca exista multe tari pe planeta unde nu e deloc cazul...iar acele tari nu-s putine.
Disney... si cica eu sunt aroganta
Daca tu crezi ca parerea unui necunoscut imi pasa sau ca parerea ta fata de alti oameni are importanta, imi pare rau de tine
Eu nu ma bag peste femeile din Arabia. mare parte din ele asa sunt educate si se complac. Alea de zici tu sunt exceptii super mediatizate
Intotdeauna se mediatizeaza ce e diferit
Daca vrei sa dai un raspuns, data viitoare nu te mai lega de toata personalitatea mea ca nu ma cunosti
Impresii imi fac si eu destule
Zbarci. Am IP dinamic si-n ultimii 8 ani s-a schimbat de doua ori.
Mie daca tin cablul in laptop mi se schimba de fiecare data cand ma conectez
Pentru ca tot autoritatile sunt cele care iti vand droguri sau fac alte ilegalitati. Nicio ilegalitate nu functioneaza fara complicitatea autoritatilor sau chiar autoritatile in sine conduc acea treaba murdara.
Tor -> a fost creat de guvernul statelor unite, si este finantat in continuare de ei.
Daca vor tot iti pot depista ip-ul.