| liviu00 a întrebat:

De ce eutanasierea cainilor vagabonzi ar fi o problema etica si taierea unei gaini (de exemplu) nu?

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din doua motive: pentru ca oamenii in general suntem ipocriti si pentru ca noi romanii avem o inclinatie deosebita spre formele fara fond.
Am spus de mai multe ori pe aici ca occidentul isi permite sa vorbeasca despre adaposturi pentru caini, deoarece au rezolvat de mult problema copiilor fara adapost, a azilelor de batrani, a spitalelor samd.
Ma bucur ca mai sunt si alti oameni care gandesc ca mine, e absurd sa militezi pentru drepturile cainilor cand mananci carnea mai multor animale. Dupa cum e absurd si sa vorbesti despre sobolani si alte rude de-ale lor sacrificate pentru blana, atata timp cat esti incaltat cu pantofi din piele, imbraci haine din piele si iti plac piesele de mobilier si interioarele de autoturisme din acelasi material. De altfel inclusiv viata unui caine va avea in contrabalanta moartea mai multor animale, in fond nefiind vorba aici de un ierbivor.
Am mai spus-o pe TPU si o repet: daca trebuie omorati 10. 000 de caini pentru ca un singur copil sa nu nu treaca prin experienta traumatizanta a unei muscaturi si a tratamentului antirabic, eu unul as face-o fara ezitare, cu toate ca sunt un mare iubitor de caini.

mira
| mira a răspuns:

Ca de obicei aplicam standarde diferite la acelasi tip de fapte.

cami
| cami a răspuns:

Fiindca gaina nu este prietenul omului, cainele da.

cami
| cami a răspuns:

Liviu00 laughing-ma rog, n-ai priceput esenta raspunsului meuhee hee. Te intrebai de ce eutanasierea cainilor vagabonzi ar fi o problema etica (etic=moral, asa-i? eu asa am invatat la scoala) deci, traducand simplu intrebarea ta, ar suna De ce este pacat sa taiam cainii, dar gainile, nu? So, de asta este moral, fiindca pe o gaina nu poti s-o iubesti la fel ca pe un caine, sau mai stii... tu poti?!

| liviu00 explică:

@deToatePentruToti Totusi, din punct de vedere etic, unde e problema?

| liviu00 explică:

@Dragalasul
Cainii vagabonzi sunt niste intrusi in societate. Ca si sobolanii. Pe langa ca raspandesc boli (prin intermediul purecilor), mai si musca. Atat timp cat nu-si asuma nimeni responsabilitatea pentru ei, de ce sa mai traiasca?
@cami
Daca este prietenul tau, adopta-l. Asa sa faca toti iubitorii de caini vagabonzi. Restul cainilor cu ce rost sa mai traiasca?

| Roby67 a răspuns:

Pentru ca gaina se mananca, si cainii nu. Sau vrei tu o friptura de caine si ca desert o pisica?

| Marcian a răspuns:

Nu stiu.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Citiţi aici ca să vedeţi unde s-a ajuns cu grija pentru lumea vie în cadrul religiei jainiste:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Jainism#Codul_moral_.C5.9Fi_monahismul

| FashionDiva a răspuns:

Pentru ca gainile nu zburda libere prin orase si nu umbla in haite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca la gaini, tu hotarasti perpetuarea speciei, si o comtrolezi, la caini nu.eutanasierea si sterilizarea lor duce la disparitia lor.in orase. dar incet, incet, cine stie? dispar atatea specii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt atatia moralisti care cica apara drepturile animalelor, dar pentru ei animale sunt doar cainii si pisicile. Sunt aceiasi cu cei care devoreaza sandwich-uri pe banda rulanta, prin care-si fac praf organismul, care golesc supermarketurile de mezeluri de toate soiurile - si, prin ''soiuri'', nu ma refer la produse din soia. Atata ipocrizie pe metru patrat, de-ti vine greu sa crezi, da' crezi.

Întrebări similare