| AvalohAlyn a întrebat:

De ce in Romania,cel mai important sistem,cel de sanatate, este la pamant?

Răspuns Câştigător
| EvilMayDie64 a răspuns:

Din mai multe motive. In primul rand, se investesc prea multi bani in constructia de biserici si catedrale, si mai deloc pentru spitale (multe au fost si inchise sub guvernul Boboc, nu stiu cate le-au redeschis intre timp pesedeii). In al doilea rand, Romania este o tara care produce medici pe banda rulanta... pentru toate spitalele de afara. Cei mai buni pleaca in Anglia, Spania, Germania, si raman doar astia care se risca sa ia spaga sa-si asigure inca vreo 2-3 generatii. Si mai lucreaza si in niste conditii mizerabile, din cauza bugetului anual alocat sanatatii, a miserupismului de care dau dovada toti cei implicati in sistemul sanitar, de la minister si pana la doctor. Asa apar tot felul de spitale private care, unele din ele au conditii ceva mai bune, dar si un pret exotic pentru tratament, iar altele au aceiasi doctori corupti de la stat, care iti dau teapa cu consultatii si tratamente. Miserupismul e atat de mare, incat daca nu mai are ce sa scoata de la tine, medicul nu are nici un interes sa te tina in viata, si uneori poti muri de la o rana la glezna, ca intri in spital si te infectezi mai rau cu toti microbii care umbla liberi pe acolo.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Nu exagera cu preturile de la privat. Multe private au contract cu CAS-ul si platesti sume rezonabile.

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu-mi amintesc sa fii generalizat...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Ai pus problema in genul "alea cu conditii bune sunt scumpe si celelalte nu, si au medici naspa care sunt si la stat". Legat de faza cu spaga, e 99% vina oamenilor care sunt niste sclavi prosti. Daca intri in cabinet cu o mecla si o atitudine de sclav, normal ca vor spaga. Eu am avut destule vizite la stat, unde m-am purtat frumos, politicos, fara linguseala si cacaturi. Si am fost tratat la fel. Nu i-am spus-o explicit, dar daca punea careva problema conditionarii actului medical de spaga, ii rupeam capul.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Întreabă mărețul guvern și pe toți asistații social și pensionarii care votează pentru 5 lei

| Goete a răspuns:

Pentru ca sa poata ajunge la el toata lumea