| AlexDorinel a întrebat:

De ce in Romania in ultimii 10 ani s-au scumpit alimentele și energia electrică așa mult? In condițiile in care s-au mărit și taxele?
Bine că a fost pandemia asta care a mai pus putina frana la scumpirea astea.

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Raspunsul este foarte simplu: s-au scumpit din cauza inflatiei.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Marile puteri ale UE au facut din Romania o piata de desfacere. Un produs la noi este mai scump ca in tara mama desi este produs in Romania. Exemplu laptele si produsele lactate. In Romania costa peste un Euro si in tarile mari din UE sub un Euro desi la ei salariile sunt mai mari. Mai mult litrul de lapte din Romania scrie ca este produs de ei dar cu lapte romanesc. Daca te uiti pe produsele Lidl ai sa vezi ca evita sa spuna unde sunt fabricate. Scriu doar ca sunt produse pentru SC Lidl cu sediul la Nedelea in Jud. Prahova sau la Filipestii de Padure! Bataie de joc. Asa este cand esti tara mica si condusa de politicieni fara coloana vertebrala.

Răspuns utilizator avertizat
| Salontanul a răspuns (pentru AlexDorinel):

Daca asa intelegi nu-i de mirare ca tara asta merge rau. Ce am zis eu de SUA? Doar ca trebuie sa invatam sa ne facem lucrurile noastre si sa le protejam asa cum fac ungurii si polonezii. Alimentarele noastre (in Vest) sunt pline de produse unguresti mai ieftine ca la noi. Ungurii n-au izvoare de apa minerala dar ne vand noua apa minerala la 2 litri cu un leu. A noastra se vinde cu 3 lei. Laptele unguresc este mai ieftin ca cel facut de Albalact, Napolact si alte firme straine care folosesc laptele nostru. Asa pot sa zic si eu: du-te in Coreea de Nord unde nu creste pretul dar nici nu se gaseste mai nimic! Nu de asta vorbeam ci de protectia industriei noastre si a agriculturii. Nu vezi ca daca este o firma romaneasca o jecmaneste statul? Daca este o firma straina o scuteste statul si de banii ce trebuia sa-i dea prin hotarare judecatoreasca. Nenorocitul asta de Cîțu primul lucru facut la conducere: scutirea Raiffeisen si BCR de datoria la stat: https://bit.ly/33MF2vV
Du-te tu la Amerloci sa vezi daca te scuteste cineva de ceva! Citeste ziarele cu specific financiar sa vezi cum se incalca legea pentru cei straini!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu doar in Romania s-au scumpit, ci in toata lumea!
Platim pretul evolutiei, tehnologiei, cresterilor salariale, a scumpirii tuturor carburantilor si materiei prime, care atrage dupa sine si cresterea produselor finale.

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca guvernul a fortat marirea salariului minim. Automat patroni au scumpit tot ca sa le ramana acelasi profit sau mai mare.

| Frank51 a răspuns:

Așa funcționează lumea. E vorba de cerere și ofertă, economie, șamd, și nu se întâmplă doar în România. Poate dacă vei înceta să fi atât de superficial la un moment dat vei avea destulă înțelepciune ca să începi să înțelegi cu adevărat ce se întâmplă în această lume, la nivel fundamental măcar.

Am zis-o frumos așai colegi?

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dar îți convine că ai internet?
Ca ai mâncare la discreție?
Dulciuri?
Bautură?
Țigări?
Libertate de miscare?
Libera exprimare?

Al dracului capitalism...

| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nici 1 saptamana nu cred ca ai vrea sa traiesti in alt regim. iti garantez eu

Răspuns utilizator avertizat
| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Da, ati fi mai multi care ati trai la fel de prost. Nicio smecherie in asta.

| romeo78 a răspuns:

Alimentele, energia electrică nu mai aparțin României.
Privește pe etichete de unde sunt aduse, privește pe etichete, chiar dacă sunt produse în România, de unde este firma mamă. Privește cine sunt firmele distribuitoare de curent electric.
Nimic nu e întâmplător. Totul are logică, susținere politică.
Privește ce au făcut liberalii, USR în ultimul an și jumătate de guvernare.
Legi de protecție a românilor, legi de protecție a bunurilor, pământurilor au fost abrogate și de aici încolo potopul.
Dacă am fi avut un venit ca afară, o țară dezvoltată, legi pentru toată lumea, ar mai fi plecat peste 3 milioane de români la muncă în străinătate?
Acolo în 1989 era deficit de forță de muncă, deficit financiar pentru că nu prea aveau unde să vândă.
Sau declasificat documentele din acea perioadă. Căutați și veți afla că distrugerea României nu a fost o întâmplare.
S-au deschis arhivele din perioada CDR când au început negocierile pentru intrarea în UE. Găsiți-le și veți afla răspunsul la întrebarea pusă aici!