1. Datorita retelelor de drumuri prea primitiva pentru o circulatie care a explodat ca intensitate si putere a bolizilor.
2. Pentru o legislatie permisiva in unele parti. Ar trebui sa se introduca prevederea din codul rutier suedez, in care depasirea cu 50 km a vitezei legale este infractiune si ca urmare se confisca masina.
Ai dreptate, dar un urmas de-al regelui, cu cativa ani in urma, a circulat cu o viteza de peste 180 km/ora si i s-a confiscat masina.
Pentru romeo78
Ai si dreptate, dar si gresesti. Unde gresesti:
1. Chiar daca este dupa salariul minim, ele sunt si in functie de gravitate: sunt in functie de punctele stabilite prin lege. Crezi ca pe cei care chelyuie mii de lei intr-o noapte ii intereseaza marimea amenzii? Nu! Si acestia sunt, in majoritate, care fac cle mai grave accidente.
Dar ce te faci cu cei care au venituri mici si fac o greseala? Ii iei banii de trai a familiei pentru o luna?
2. Dovada de circulatie, la suspendarea permisului, se da doar pentru a ajunge la domiciliu, cu conditia sa nu fi sub influenta bauturilor alcoolice sau drogurilor.
3. Da, ti se da inapoi permisul, daca deschizi actiune in instanta de contestare a amenzii si suspendarii, pana la darea sentintei. Daracest lucru nu se intampla la acidente care sunt supuse cercetarii penale.
4. Sunt drepturi ale omului. Un om poate fi nevinovat, dar i-a casunat politistului pe el. Trebuie sa aiba dreptul sa se apere.
Noi gresim grav prin faptul ca vrem sa inlaturam efectele incalcarii legilor, nu cauzele care le determina. In acelasi mod o facem si cu accidentele.
Cauza numărul unu, după părerea mea, este corupția endemică a magistraților din România.
Există cazuri celebre în România a unor celebrități care au făcut accident rutier mortal, ei au trăit și li s-a dat închisoare cu suspendare sau au avut o armată de avocați care au zis că mortul este vinovat.
Pentru că există nenorocita de lege, care chiar dacă ai permisul suspendat poți avea dovadă sau să scurtezi suspendarea.
Pentru că numai la noi amenzile sunt date după salariul minim, nu după gravitatea faptelor și să fie de sute, mii de euro.
Pentru că la noi, dacă ești "mafiot, șmecher, al tatalui X", nimeni nu se atinge de tine!
Ați uitat de tânărul drogat care a ucis o familie și tatăl său ci complicitatea procurorului de caz, a doctorilor l-a dus în Italia, iar procesul tărăgănează de aproape 2 ani de zile?
România are legile pentru fraieri!
Mergi cu 200 la oră, ești prins, 500 ron, eventual amendă și ești liber.
În occident se confiscă mașina.
Fiindcă pedepsele sunt prea mici, sau cei care sunt prinși beți, sau care încalcă anumite reguli de circulație, scăpa cu suma corespunzătoare. I-aș educa pe cei prinși băuți sau care încalcă regulile de circulație ( semnalizări, încălcarea liniei sau liniei duble continue, întoarceri în locuri nepermise, viteza etc.) cu o săptămână de munca la morga, sa vada cam cum arata oamenii morți în accidente. La fel le-aș face și celor care iau șpagă pentru a da permise unor oameni incapabili sa îl obțină legal.
Pentru ca barbatii se urca beti/drogati la volan, nu stiu semnele de circulatie/au luat permisul pe spaga, merg cu viteza etc.
Se poate sa ramai surprinsa, dar vina in cazul accidentului de care vorbeste tipul in intrebare e a unei fete.
"De ce în România se moare asa mult în accidente și din neatenție?"
Intrebarea asta nu e despre nicio fata, eu la intrebare am raspuns.
Iar din ce a mentionat el sub intrebare, eu inteleg ca o fata a murit in accident, nu ca a fost vina ei. Nu a scris ca a fost vina ei.
Cel de undeva din Dobrogea, nu?
Fiindca permisele sunt date prea usor mai ales ca sunt multi soferi tineri teribilisti care isi aleg masini foarte puternice ei fiind incepatori si nu le pot stapanii.Ei nu isi dau seama daca forteaza nota cu o masina de exemplu Bmw si baga 200 km la ora mai pot sa omoare pe cineva sau chiar pe ei insusi.Mai bine un Tico sau un Matiz decat o masina super puternica asta s-ar potrivi pentru tineri.Am si colegi de clasa din astia teribilisti in trafic.Vor sa arate si sa se dea mari la femei ca au ei masini puternice.
Stiu ca nu este un raspuns. Este aceeasi intrebare pe care mi-am pus-o acum 7 ani, cand un fost coleg, un baiat extraordinar, a murit intr-un accident de masina. Nu avea 30 de ani. Cum a fost posibil si de ce tocmai lui? Criminalii si nenorocitii, de ei nu se atinge nimic... Greu de inteles.