Desi isi aroga neindreptatit dreptul de formatori de opinie, anumite televiziuni sunt departe de a transmite o informatie obiectiva, filtrata.
Desi vor sa fie considerate "occidenataliste", aceste televiziuni sunt departe de a fi corespondentele echivalentelor lor europene. Daca nu au aflat inca, sau actioneaza fara sa tina cont de asta, Uniunea Europeana (Comisia Europeana) a lansat la 20 august 2009 o directie de actiune prin care invita tarile Uniunii Europene si industria media sa promoveze in intreaga Europa formarea in domeniul mass-media, prin activitati care sa ajute publicul sa acceseze, sa inteleaga si, mai ales sa evalueaze critic mijloacele de informare care le stau la dispozitie.
Un continut mediatic critic, obiectiv reprezinta una dintre cele mai inalte forme de participare la procesul democratic.
Ceea ce se intampla in cazul anumitor posturi din tara noastra este departe de aceasta viziune.
Fiecare televiziune isi prezinta stirile asa cum ii dicteaza interesele. Si acest lucru se intampla si la B1(scuzati) si la mai proaspatul OTV.
Dar totusi, lasa-ne cu manifestarea spontana ca te faci de ras.
Ba nu inteleg unde bati. Realitatea TV e a mogulului Vantu si e anti-Basescu, desi pana acu' cateva luni il cam pupa in... cot. Ne-a explicat Boureanu cam de ce, nu mai insist.
Antena 3 e a lui Voiculescu, lider PC, e anti-Basescu pe fata si afirma asta zilnic.
La B1 (scuzati) Base este pupat zi si noapte si asta o vad zilnic, fiind un telespectator de-al lor. Dau un singur exemplu - interviul inceput de nasu cu fraza "sunteti cel mai bun presedinte al Romaniei, cum reusiti?" Daca asta nu e "o statie de stiri pro-Basescu", chiar nu inteleg ce ar trebui sa mai faca pentru a fi. Aaa, ca nu au audienta... sa mai angajeze si ei niste profesionisti, desi nu prea ajuta atunci cand ridici in slavi un politician, indiferent cum se numeste el. Ca nu sunt axati exclusiv pe stiri? Sunt convins ca daca ii doreste sufletelul sa devina canal de stiri, ii va indeplini Paunescu si dorinta asta.
OTV si Etno TV, intrate relativ recent in preferatele basesciene, cred ca s-au inteles numai pentru a va face in ciuda celor care sustineati ca oamenii mai educati voteaza cu Basescu, iar dobitocii cu Geoana. Ete, acu' va ajuta Guta sa faceti 80%, dar nu cred ca se va intampla asta inainte sa o gaseasca Diaconescu pe Elodia.
Pai acum ce-ai vrea, sa isi vanda unul din ei postul sau sa trambiteze impotriva propriilor interese? Daca Paunescu ar detine un post de stiri, crezi ca acesta ar fi obiectiv? Iar daca Voiculescu nu difuzeaza manele, ar trebui ca Prigoana sa caute o manea cu Geoana, ca sa pastreze echilibrul de forte?
Hai sa nu fim copii, fiecare isi urmareste interesul, iar de data asta Voiculescu si Vantu sunt de partea lui Geoana. Cat a fost Realitatea trambita lui Base au fost toate bune si frumoase, ba s-au mai perfectat si intelegeri suplimentare pe la manastiri. Acum cand Basescu o cauta pe Elodia se trezesc toti sa vorbeasca de obiectivitate, de televiziuni echidistante, de echilibru de forte.
De ce nu s-a vorbit despre un echilibru si atunci cand Remus Cernea dorea sa apara intr-o dezbatere televizata? Iti spun eu de ce: "ca voi egalitate, dar nu pentru catei".
Denaturarea informatiei, insotita uneori chiar de schimbarea sensului mesajului, este o chestie tipic comunista. Se face prin omisiune, scoatere din context, inlantuire de imagini selectate intr-un anumit mod care schimba sau altereaza realitatea in beneficiul propriu, se apeleaza mai nou si la trucaje care in trecut erau mult mai greu de realizat fara tehnica digitala. Care credeti ca e tara in care sa realizat trucajul cu domnul presedinte? Oare domnul Geoana avea ceva in geamantan cand a vizitat Moscova? probabil va binevoi candva sa ne explice sensul acelei vizite misterioase.O televiziune adevarata ar trebui sa prezinte imagini cat mai multe, din diferite unghiuri cu un comentariu neutru sau daca nu vor sa se implice eventual cu un NO COMMENT afisat intr-un colt al ecranului. Putem judeca si singuri evenimentele fara asa zisi comentatori sau formatori de opinie, dupa mine urmasi ai activistilor de partid. Consider ca am capacitatea de a imi forma singura parerea despre un anumit eveniment si eventualele lui consecinte in plan politic sau dupa caz, economic.
@ regis
Hai mai regis, tu glumesti cu comparatiile astea. Uite-te aici sa vezi ce fel de televiziuni sunt Antena3 si Realitatea, pe de-o parte, si ce televiziuni B1 Tv si OTV.
http://www.port.ro/
Uuu, uuu, sau si mai bine, intra pe pagina lor de internet. Hai ca spicuiesc eu intr-o doara:
Site-ul de stiri nr. 1 in Romania iti ofera informatia proaspata corecta obiectiva si documentata despre stirile de ultima ora. Asta e Realitatea, cica =))
Stiri Antena3: Cea mai buna televiziune de stiri
Intelegi unde bat. Cand imi arati o statie de stiri pro-Basescu, atunci discutam. Nu mizeria de Realitatea, care tocmai a postat o stire cu Maria Basescu care acuza ca a fost jignita de Mircea Geoana, dar baietii din redactie au pus o poza auxiliara cu Geoana oferind flori sotiei presedintelui si sarutandu-i mana.
@ regis
Dragul meu, eu vorbesc de statii de stiri. Alea gen CNN, BBC, Euronews. Exista 2 statii de stiri in Romania, care emit stiri non-stop, ori pe gura, ori pe banda (mai e si Money Channel, dar e pe stiri economice), repetandu-le si inculcandu-le, si amandoua nu sunt obiective. Eu nu vorbesc de ii doreste sufletelul, ci de ce e acum. E absurd sa faci comparatii intre statii de stiri si posturi cu caracter general sau de muzica. Impactul e altul, ce naiba.
Daca evenimentele de la Timisoara au fost spontane eu sunt Basescu.Toate astea au fost planuite cu mult timp inainte de catre PNL.Doar ca fost totul aranjat astfel incat sa para spontan
Eu zic sa faci o petitie catre posturile mentionate de tine si asa scapi de curiozitate printr-un raspuns oficial.
Timisoara este pulsul romanilor! Nu stiu de ce, dar simt, dupa cele intamplate la Timisoara, o mica revolutie in mintea romanilor! Romanii stiu sa gandeasca si numai cred in vorbe!
In primul rand felicit Timisoreni pentru curajul de care dau dovada iar in al ll-lea rand televiziunile=interese
Doar nu o fi prost voiculescu sa puna la antene manifestarea anti comunisti[sau anti-psd...ca tot aia e] doar este in alianta stransa cu acest partid mai sus mentionat
Iar vantu la fel... invarte cum vrea el realitatea
Deci nu ai ce sa te mai miri in ziua de azi de ce fac televiziunile, trebuie sa treaiasca si ele din ceva, asta insemnand din publicitate si facand campanie unui partid politic [asta e obligatoriu]
Mi-am adus aminte de realitatea cum incuraja electoratul sa voteze pe geoana... in ziua alegerilor prezidentiale din primul tur, realitatea.net a afisat toata ziua sondajele "de opinie" cu urmat clasament sau statistica :
- Geoana 32 % [ procente aproximative]
- Base 30 %
- Antonescu 20 -23 %
...si restul
Pai cand vede electoratu PRM-ului [de exemplu] acest sondaj ca partidul lor nu are nici o sansa o sa voteze pe unu din cei 2, nu? si uite asa ii baga in turu 2
Sunt de parere ca daca nu era afisat nici un sondaj [ca si asa sunt trucate] altfel erau rezultatele
Deci ne-am dus de pomana la vot ca multa lume a fost influentata.
Ps:NU sunt cu nici un partid... nu mai pot eu de ei, am spus doar ce vad.
Am vazut adineauri pe Realitatea pe cineva din Timisoara care a intrat in direct si s-a luat de ei ca PDL-ul nu are nicio legatura cu manifestatia lor si a acuzat PDS-ul ca vor sa isi asume 3 simboluri: revolutia de la Timisoara, 1 Decembrie si cei 20 de ani de la revolutie. Stii ce au facut cei de la Realitatea? i-au inchis tel in nas pe motiv ca nu mai au timp pentru emisiune. niste oameni fara bun simt care degeaba au titulatura de "romani".
Iti spun eu de ce, toate televiziunile mari sunt ale mogulilor care se invart pe langa pdsr
Nu au distorsionat "adevarul" ci l-au spus.Manifestarea a fost initiata dirijata de PD-L, este clar. Cei de la PSD, PNL, nu vor sa fure nimic, vor sa evite reintoarcerea in comunism, atat de dorita de Basescu, prin actiunile sale.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: