| LanguageMaster a întrebat:

De ce lumea din zilele de astăzi aleargă după doctorate?

13 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Da' câți ajungi acolo?
Majoritatea abia trec de licență.

| Frank51 a răspuns:

Cred că doar în universul tău.

| Werrich a răspuns:

Pentru ca se adaugă un spor de bani la cei cu doctorat.

| DonEduardo a răspuns:

Pentru ca vor mai multi bani.

| troleibuz a răspuns (pentru DonEduardo):

Amuzant ca iti raspunzi singur la intrebari.

| troleibuz a răspuns:

Mie nu mi se pare ca se alearga dupa doctorate. Cunosc foarte putine persoane care au ajuns si la master, dar doctorat...

| NunuNini a răspuns:

Pentru ca scoala din ziua de azi e de slaba calitate. O facultate absolvita cu masterat, nu mai vloreaza nici cat liceul de pe vremea mea, nici cat 8 clase de pe vremea parintilor. Vorbind de cunostintele acumulate. Apoi, daca vrei un post in afara tarii (altul decat in constructii sau ingrijitoare), ca sa iti echivaleze studiile macar la nivelul licului lor, trebuie sa ai doctoratul. Stiu asta din anturajul meu. Mai mult, inca au mai facut niste cursuri acolo de vreo doi ani, pentru echivalare.

| doctorandus a răspuns (pentru NunuNini):

Nu știu, măi. Mie licența din România mi-a fost echivalată la nivel de Master în Olanda.

| NunuNini a răspuns (pentru doctorandus):

DEpinde si de tara pana la ce nivel echivaleaza. Dar majoritatea reduc nivelul. De medicina vorbind.

| doctorandus a răspuns (pentru NunuNini):

In cadrul UE este recunoscut accesul in profesia de medic. Deci un medic roman se poate muta in orice alta tara din UE si profesa ca medic. Cu conditia sa nu fi fost scos din profesie in Romania.

| isemilia a răspuns:

Nu stiam nici eu de fuga pentru doctorate... Nu spun ca nu e astfel, insa de unde ai aceasta informatie?

| CassiusAlexander a răspuns:

Visezi tu asta.

| RealKing01 a răspuns:

Pentru ca se castiga bine si sunt respectati acolo, pentru ca vor mai multi bani.