| Mihaela642 a întrebat:

De ce nu există pedeapsa cu moartea în România? Spre exemplu scursurile societății ca Vlad Pascu ar merita în mod vehement să fie executate. doar pentru că ar avea toată viața înainte nu l-ar scuza de la ce a făcut. și aceai adolescenți aveau toată viața înainte. În fine hai să lăsăm latura emoțională acum.
El vrea să fie eliberat pentru a merge la facultate, dar el nu realizează că cineva iar va face capac oricum dacă ar fi eliberat prin absurd, să zicem.
Voi ce părere aveți, merită să fie executat printr-o metodă umană evident, pușcărie pe viață sau ce?

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista fiindca a fost abrogata dupa lovilutia din 1989.
Si eu nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, mai bine cu detentiunea pe viata.
Sunt multe argumente impotriva acestei pedepse, eu amintesc doar eroarea judiciara.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu merita sa existe pedeapsa cu moartea. De ce? Pentru că nimeni nu trebuie să aibă drept de moarte asupra altui om

| Hyperion7 a răspuns (pentru suntserios):

Sună a citat din opera lui Camil Petrescu, numai că la el era invers laughing
Dar da, sa zicem că e adevărat

| ioana748 a răspuns:

Stiu ca o sa-mi iau hate, dar Vlad Pascu este victima propriilor parinti.
Eu as incepe cu ei executia.

| Alexandru1111199 a răspuns (pentru ioana748):

In sfarsit un comentariu pertinent, in legatura cu cine e de vina, adevarul e ca parintii lui daca isi faceau timp mai mult pentru el de-a lungu vietii copilului asta, el nu ajungea un drogat.Iar aia cu executia mi se pare de cacao sincer, daca oamenii astia merita pedeapsa cu moartea, ce mai zicem de criminalii in serie care au omorat o gramada de oameni si ei iau doar 20 de ani, in loc sa ia macar 30, sau mai rau. Daca unu ca csampar care a premeditat 6 crime si le-a facut din placere a ispasit doar 20 de ani si dupa a fost scos, atunci si pustiu asta care a omorat 2 oameni din greseala, nu merita niciodata sa ia 20 de ani.Lumea ar trebui sa se puna 2 secunde si in locul lui.

| ioana748 a răspuns (pentru Alexandru1111199):

Slava Domnului ca putem fi realisti.
Nu as dori sa fiu in locul celor din familiile îndoliate.
Pe ei i as intelege si as avea intelegere pentru orice cuvânt sau gest.
Insa daca privim acest caz cu bun simt, ce vedem?
Un copil speriat, uitat de parinti in lada cu bani, un suflet mai amarat ca cei de la orfelinate carora le ramane totusi speranța.
Acest copil, caci in alte state nu este major, nu a avut nici o sansa.
Nemernicii de parinti l au aruncat in gura morții cu buna stiinta.
Si pana nu l termina nu se lasa, ca il invata numai tampenii idiotii de avocați.
Trebuie Intr adevar indepartat de mediul nociv unde a crescut si ascultat putin ce este in sufletul lui.
Privirea lui spune totul.
Problema nu este la el ci la mizeriile de parinti care l au crescut Intr un mediu infect.
Mai oribil decat in clanurile interlope.
Si el este o victima a sistemului de nonvalori in care galgaim si l as tine izolat pentru binele lui.
Sa si curete organismul de droguri, sa se gaseasca pe el, sa si faca studii in închisoare, sa se caiasca pentru ce a facut, sa si ceara iertare de la familiile îndoliate si sa mearga in viata pe curat.
Probabil va sta 10 ani. Slava Domnului ca este departe de acei criminali de parinti.
Ei sunt autorii morali ai acestei tragedii in care si au bagat copilul la inchisoare.
Nu exista copii care gresesc, doar erori ale parintilor.
Aici vorbim despre ceva mai grav caci ei știau ce se intampla si nu au acționat ca orice parinte responsabil.
I as condamna pentru crima cu premeditare, le as da pe viata.
Plus tentativa de omor impotriva propriului copil.
Dar, ei sunt ok acum....pe pastile, relax si bautura.
Unii morti, altul amarat prin puscarie.
Este un mare semnal de alarmă, dar dupa cate se vede refuzam sa intelegem ce mesaj ni se comunica.
Ce lectii trebuie sa invatam.
Ce puncte de reper ar trebui sa avem.
Multumesc ca macar cineva mai gandeste ca mine.
Trebuie luat in considerare faptul ca acest copil a facut totul fara intentie si sub influența unor substanțe care iti anulează discernamatul.
Cat de usor ridicam piatra...

| mODIN a răspuns:

Eu personal sunt de acord cu pedeapsa cu moartea pentru anumite fapte, dar doar pentru acelea care sunt cele mai indiscutabil imorale si comise cu intentia de a face rau sau de a profita din suferinta altora.

Dar inteleg perfect de ce nu mai exista in Europa pedeapsa cu moartea. E cumva un act barbar care merge impotriva gandirii moderne. Iti zic sincer, nu stiam cine e Vlad Pascu, am citit putin despre el si crima sa imi suna mai mult a idiotenie decat a rea vointa. In conditii ideale (si inteleg ca asa ceva nu exista, mai ales nu la noi in tara) mentalitatea care a dus la actele sale ar putea fi corectata.

Eu as vrea sa vad pedeapsa cu moartea doar in cazurile in care cineva depune efort activ pentru ceva ce dauneaza societatii per total, sau ruineaza permanent viata unui individ, de dragul profitului sau placerii proprii. Trafic de persoane, trafic de droguri grele, furt de la institutii gen orfelinate, case de batrani, spitale etc., instigare la genocid, pentru genul asta de activitati in care umanitatea are de pierdut daca te tine in viata.

| TheGentleman a răspuns:

Pentru că am evoluat ca societate, asta una și doi, nimeni nu are dreptul moral să controleze și să aranjeze viața unui om. Este suficient că ți se decide nașterea, rangul social și tot ce rezultă din acestea.

Singurul care are dreptul moral asupra vieții este persoana însăși. Adică dacă Pascu ar ieși public și ar spune: Eu, Vlad Pascu, regret faptele comise, nu mai am liniște și nici nu pot trăi cu această vină, ori în caz de boală incurabilă, atunci da moartea este justificată, cum s-a întâmplat de exemplu cu Eugen Marin Sabău.

Dar altfel, pedeapsa cu moartea înseamnă că-l ferești pe condamnat de responsabilități și asumarea consecințelor

| Koba12345 a răspuns:

Celor care ucid prin accidente rutiere le trebuie luat carnetul pe veci si in situatia lui Vlad Pascu i-as da amenzi atat de mari incat sa-l fac sarac lipit toata viata. Dar inchisoare pe viata sau pedeapsa capitala wtf? Altii ucid cu intentie si primesc puscarie doar asa simbolic

| Alexandru1111199 a răspuns:

1. NIMENI nu are dreptu sa aleaga moartea cuiva.
2. Hai sa nu ne mai cacam pe noi ca nu e vina copilului alawinking, 90% din ce e el acum e numai din vina parintilor prosti care nu s-au ocupat de el cand era mic, care ii dadeau bani si-l trimiteau dupa capul lor.Cand un copil nu primeste acasa atentie, nu il asculta nimeni sunt sanse mari sa ajunga rau, sa intre in anturaje proaste, ca na nu se nasc toti destepti si sa fie maturi si sa gandeasca ce e bine si ce e rau.
3. Eu te intreb altceva daca in locul lui pascu asta,era tactu si sa facem o paralela si el omora niste oameni,poate nu pentru ca era drogat, poate pentru ca s-a suit obosit la volan sau baut la volan si a intrat in unii, ti-ar fi parut corect sa fie omorat? Nu, ca poate tactu s-a suiit obosit la volan pentru ca nu avea alta alternativa si trebuia neaparat sa conduca, sau poate ca n-a fost baut, poate omu a baut cu 8 ore inainte si s-a si culcat dar afacut o manevra aiurea si s-a suit pe aia fara sa aiba vreo legatura cu alcoolul pe care il consumase, DAR politia i-ar fi dat pedeapsa maxima pentru ca au considerat ca din cauza alcoolului(poate omu efectiv i-a calcat pe aia din greseala ca a ferit un caine). Intelegi ce zic? Tie ti-e foarte usor sa judeci asawinking, ia pune-te 2 secunde daca ala era fi-to si facea asta, sau era frati-to mai gandeai ca trebuie omorat?
4. Sa fim seriosi NIMENI nu MERITA sa moara, deci asta ca s-a suit drogat si a calcat niste oameni(niste crime sa le numim asa fara intentie) le punem cu acelasi nivel cu crimele facute cu premeditare de unii sau altii? Deci asta ar merita dupa parerea ta sa moara ca a calcat niste oameni din greseala, dar unul ca csampar care a omorat in *** 6 oameni DIN PLACERE, iese dupa 20 de ani.Deci daca ala n-a fost pedepsit cu moartea sau cu inchisoarea pe viata, pascu asta nici atat n-ar trebui.
5. Pedeapsa lui ar trebui sa fie bagat 1 an la dezintoxicare si dupa 4-5 ani sa fie eliberat dracu, da a omorat niste oameni, dar daca ii dai 5-20-50-100 de ani de inchisoare se intorc cumva oamenii aia inapoi? Mie mi se pare doar o intrebare pusa din pura frustrare pentru ca tipul ala ''scursura aia cum ii zici tu'' e un bogatan, de aici vad si frustrarea tawinking, ca daca era un nea ion care munceste pe 2000 de lei nu cred ca mai gandeai la fel.

| SpoiledBrat a răspuns:

Alta frustrata pe bărbați

| Catennacio87 a răspuns:

Vlad pascu nu cred ca va face nici macar o zi de inchisoare desi a omorat 2 oameni iar unii vorbiti de pedeapsa cu moartea? Trezirea!
La ce tara avem cel mult va face ceva cu suspendare si cam atat.

| Alexandru1111199 a răspuns (pentru Catennacio87):

Hai dracu fi si tu serios, cum sa-i pui vere unuia pedeapsa cu moartea? Daca il omori pe copilul ala, ii aduci cumva pe aia care au murit inapoi? Ia gandeste-te daca ala era tacto, fratit-o sau fit-o, mai aveai aceeasi gandire? Deci pe asta ca a omorat 2 oameni din greseala il judecam si cerem pedeapsa cu moartea, ca un **** ca csampar care a premeditat 6 CRIME, a scapat dupa doar 20 de ani, DE ALA NU MAI ZICEM NIMIC? Fi serios daca sa facem o paralela in locu lui pascu asta, erai tu si te suiai baut la volan, ca e plin de copilasi care la 20 de ani nu gandesc si fac asta, si calcai 2 oameni din greseala(ca doar nu vrea cineva sanatos la cap sa calce de bunavoie), ti s-ar fi parut corect sa iei pedeapsa asta ma? Sa fii omorat? Eu din comentariile pe care le vad la intrebarea asta vad o gramada de oameni care nu sunt frustrari ca omu nu ia puscarie multa pentru faptul ca a gresit, voi sunteti frustrati ca ''copilul asta e de bani gata'' si de asta vrei sa-l bage la parnaie ca sa va simtiti bine in interiorul vostru ca unul care a avut norocu in viata sa aiba bani a ajuns la parnaie..Toti astia care lasati comentarii NU va puneti 2 secunde in locul pustiului ala sau al parintilor lui.Si daca ma intrebi pe mine, daca ar fi sa fie unu care se duce la parnaie ala ar trebui sa fie tacso, ca copilul asta la 20 de ani n-a ajuns un drogat asa dintr-odata,a ajuns din cauza ca parintii lui nu i-au dat deloc atentie,nu s-au ocupat de el,au zis ia tata banu si du-te si lasa-ne ca suntem ocupati,cam asa gandesc toti parintii bogati,voi toti vedeti doar partea frumoasa ca ai bani si ca ai ce vreihee hee,da nu ai ce vrei, ca degeaba ai bani multi, daca nu ai o relatie misto cu ai tai(aici nu vorbesc de mine, vorbesc in general, sa nu fie loc de interpretari), tu crezi ca pustiu asta mai ajungea in stadiu asta daca tacso isi facea si el macar 5 minute pe zi timp sa faca un lucru impreuna cu fis-o? Daca il interesa 5 minute de ce probleme o avea fis-o? Ala sigur s-a drogat tot din cauza unor probleme emotionale, ca nu l-a ascultat nimeniwinking, asa se apuca si majoritatea de tigari, de alcoolsi de alte vicii din probleme emotionale.

| Catennacio87 a răspuns (pentru Alexandru1111199):

Nu eu am cerut pedeapsa cu moartea pentru Pascu, citeste mai cu atentie. Si hai sa nu mai scuzam ce a facut pentru ca a facut o fapta foarte grava, s-a urcat drogat la volan si a nenorocit 2 copii, i-a lovit in plin mergand cu o viteza foarte mare unde baiatul acela care a murit a fost rupt in 2. Daca era fii-tu acel baiat mai gandeai asa? Vlad Pascu e major si trebuie sa-si asume faptele sale, el e cel care a comis accidentul si a provocat decesele, restul e fiasco dar va scapa pentru ca are influenta familia lui.

| Alexandru1111199 a răspuns (pentru Catennacio87):

Da ma tot asa as fi gandit,pentru ca toti am fost/suntem tineri,se intampla ca intr-o seara sa te urci beat la volan,sau drogat,daca ai noroc ajungi acasa intreg(stiu ca e o prostie,nu zic ca am facut-o sau cao sa o fac, zic ca toata lumea face greseli in viata, asta e greseala pe care a facut-o el), acum daca omu a facut o greseala ii dam pe viata? Cum spuneam si mai sus, unii fac crime cu premeditare, omu asta a facut ceva grav i-a omorat pe copii aia dar afost o greseala.Tocmai ce ziceam mai sus, majoritatea oameanilor vor ca asta sa ia pedeapsa mare mai mult pentru faptul ca e bogat..la dracu cu mentalitatea asta, daca era un sarac nu te mai vedeam sa zici asa.Iar faza asta ca a omorat 2 oameni, ok i-a omorat merita sa fie pedepsit dar nici cand sa zici ca ar merita sa ia pe viata sau pedeapsa cu moartea.Gandeste-te din perspectiva ca ti s-ar fi intamplat tie, ti s-ar fi parut corect ca tu care ai facut o greseala (da te-ai suit drogat, dar e o greseala, facuta de un pusti necompt fara educatie) si ai fi omorat 2 oameni, ti s-ar fi parut corect sa-ti dea pe viata sau sa te omoare, tinand cont ca sunt altii care omoara de placere in *** si iau 20 de ani? Ma enerveaza mentalitatea asta de ROMAN DE RAND, aa are bani multi bagati-l ba mult, daca era un sarac erati toti si-l pupati n fund ca domne ce pacat ca a patit asta ca era sarac.Nu zice nimeni ca n-ar trebui sa-si asume da eu zic ca pentru ce a facut 10 ani e o pedeapsa rezonabila.Tu gandesti impulsiv,eu gandesc din toate posibilitatile. Daca eu as fi tatal al copiilor care au murit m-as gandi asa,ba asta mi-a omorat copii in primul an posibil sa-l vreau mort,dar pe parcurs sigur o sa-mi schimb parerea si o sa-mi dau seama ca pedepsirea lui nu-mi aduce nici copii inapoi, nici nu o sa ma faca sa ma simt mai bine si stiu ca singuru lucru care o sa ma faca sa trec mai departe e faptul de-al ierta, daca a fi judecator, cum spuneam si mai sus as lua in calcul, faptul ca n-a fost ceva voit, asa ca hai sa judecam obiectiv fara sa ne varsam frustrarea ca domne are bani.Sa stii si tu ca te pisi pe ele de influentewinking, fac pariu ca daca te duci si-l intrebi pe pascu in adancu lui cred ca voia o familie in care tacso si ma-sa erua mai apropiati de el si erau langa el si nu ajungea sa fie un drogat decat sa aiba niste parinti idioti care au avut doar bani pentru el si atat.

| SnowBal a răspuns (pentru Catennacio87):

Daca comentariul asta era inainte de iulie 2023 eram de acord, dar conform Legii Anastasia, o persoana sub influenta alcoolului, drogurilor sau fara permis care se urca la volan si produce un accident mortal, e trimisa la inchisoare cu executare orice ar fi, numele fiind de la fetita de 4 ani omorata in iunie 2022 la Iasi de o proasta fara permis sau beata parca, si pedeapsa ei a fost inchisoare cu suspendare

Întrebări similare