anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu merg toți tinerii la vot când ei ar trebui să meargă primii, căci ei sunt noua generație și de ei depinde viitorul țării?
De ce nu merg iar apoi se plâng că politicienii sunt corupți, că vor o țară "ca afară" și că țara asta e defavorizată?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Inteleg f bine treaba, nu cont ca lucrez sau nu, nu ai inteles tu, vezi? Te faci ca nu ai inteles, ai inteles tu f bine.
Nu trebuie sa fie 20 de conducatori. Muncitori, maistrii, ingineri, directori, ca oriunde. Organizare ca la orice firma.

Si in loc sa ia muncitoru 2000, maistru 3500 si directorul 8000, muncitorul va lua 3000, maistru 5000 si directorul 12000, e doar un ex. Fiecare are nevoie de fiecare, deci interesul e sa mearga treaba.
Atata tot, in rest merge treaba ca si normal, nu mai e unu care sa ia majoritatea profitului. Vine si fiecare cu ceva banuti daca o fi, si iese, ideea in sine e buna de fapt. Detaliile, contractele, conditiile se analizeaza amanuntit cand s-ar pune problema, ca sa nu faca fiecare ce vrea, sa nu traga chiulu cineva, etc, eu am zis ideea in mare.
Se porneste de la ceva mai mic si se tot extinde.

Deci ce sa votam, acelasi sistem de patronat? Acelasi sistem prost?
Facem un bloc da? Tu aduci clienti, studiezi piata, te ocupi, eu proiectez blocu, ala munceste le sapa, altul diriginte de santier, ai investit? Bun, la sfarsit iti iei banii inapoi plus din profit! Si noi la fel, luam din profit cu procentele corespunzatoare in functie de pregatire si functie, si aia e! Ca toti muncim la fel in felul nostru, nu cont ca eu proiectez, si tu ai studiat piata, ai umblat dupa acte, aprobari, etc, e tot munca ca si a mea.

Ca si eu am nev de tine sa deschizi treaba, si tu de mine sa proiectam, muncim, coordonam! E reciproc.
Si daca oamenii s-ar prinde si ar cere ce trebuie in masa, s-ar termina cu sistemul asta.
Si va fi asa "Nu iti vin", sa te vad eu cum faci tu blocu singur! Si vei fi nevoit sa ne iei in conditiile date.
Muncim toti, impartim toti cu anumite diferente! Asa e corect.
Sau daca mai vin si altii cu bani pentru investit, isi iau si aia banii inapoi dupa aia intact, plus din profit, si gata treaba.

28 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu au incredere in sistemul politic, inchisi la minte

| Adry05 a răspuns:

- de lene
- unii cred că votul lor nu contează

| RAY a răspuns:

La mine in zona e plin de tineri, o coada mare ne miram si noi care stam in zona, eu de frica coronei nu am fost

| Mosotti a răspuns:

Unu ca la unii le e frica de virus, iar si mai multi stiu ca viitorul tarii NU se schimba ducandu-se la vot.
Trebuie schimbat sistemul, nu mafiotii de fiecare data, ca asta facem la vot, schimbam la nesfarsit mafiotii, si multi stiu asta, asa ca nu se mai duc.

| Iote a răspuns (pentru Mosotti):

Las' ca a fost schimbat sistemul in 1989. Si, ce a iesit?
Aici e vorba de "lasa-ma sa te las", de "nu ma bag" si altele asemenea.

| Mosotti a răspuns (pentru Iote):

Nu, daca nu schimbam sistemul politic, nu rezolvam nimic, degeaba ne ducem la vot.
Trebe sa cerem schimbarea constitutiei si sa fie asa:

1 - Sa nu mai desemneze ei candidatii ci noi, deci sa nu mai puna pe liste pe cine vor ei adica mafia lor.
2 - Sa nu mai existe bani privati in politica, ca sa nu mai sevresca celor ce finanteaza, ci doar bani publici sa ne serveasca noua.
3 - Procurorul general sa nu-l mai puna presedintele ca apoi sa-i faca lui jocurile murdare.
4 - Daca in doi ani nu e nimic bun, jos cu acel politician, niciodata nu va mai candida, la munca sa dea salariile luate degeaba inapoi.

Doar asa rezolvam, altfel nu, ducandu-ne la vot nu facem decat sa rotim la nesfarsit grupurile de interese. Si ma uimeste cum unii nu s-au prins de asta.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

1. Cum ar fi... Sa vina fiecare cu 1 idee si sa fie un buleti. De vot cu 1000 candidati. Hahaha

2.dar de ce sa faca partidele campanie pe banii mei?

3. Presedintele numește pc? Nu era ministru justitiei ala de tine concursuri?

4.de aia avem vot odata la 4 ani.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

1 - Eu am zis in mare sistemul, se anunta cativa care se considera capabili sa faca chestia pentru care vor fi pusi acolo si alegem din aia, detaliile se vor analiza ce si cum, dar ideea aia este.
2 - Si pe ce bani sa faca campanie? Pe ai privatilor? Si atunci vor servi lor cand urca sus, sa faca pe banii tai ca sa ii punem noi, si sa ne serveasca noua, daca nu, am zis, jos cu ei si plata salarii inapoi. Cine finanteaza, ala e beneciarul apoi!
3 - Presedintele numeste pc.
4 - Si ce faci, daca nu face treaba il lasi 4 ani acolo sa manance banii nostri degeaba? Ca le finanteaza privatii campania, le servesc lor apoi, dar pe salarii de la noi.
In 2 ani trebuie sa se vada ceva bun, macar un inceput, si daca vezi ca a inceput, il lasi acolo, si daca face treaba, nici nu-l mai dai jos, il dai cand nu isi mai face treaba de fapt, il lasi acolo a la long.

Pai de ce crezi ca nu vroiau astia sa fie pc controlat de ministerul justitiei si invocau libertatea justitiei? SI lumea fraiera nu s-a prins. Ca pc facea jocurule presedintelui fara a putea fi controlat.
Adica asa cum in UE nu este! In UE pc e controlat de ministerul justitiei tocmai sa nu abuzeze la o adica.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

1. Adica fix ca acum nu?
2. Pai eu o sa ii finantez cand o sa ajunga sa lucreze pentru mine. Un angajat primeste salariu dupa ce e angajat, nu primeste salariu sa isi faca CV-ul
3. Nu, presedintele semneaza doar, propunerea o face ministerul justitiei.
4. Cum il dai afara? Pe baza a ce? Cine evalueaza? Cum?


Nu inteleg ce vrei sa zici la umltima explicatie. Numirea de catre un ministru a unui procuror inseamna controlul politic al justitie.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

1 - Nu fix ca acum, prezinta ce vrea sa faca, obiectivele si cei ce se cred in stare candideaza
2 - Si atunci cine sa ii finanteze? Sau nu mai e nevoie de finantare, prezinti scurt ce vrei sa faci, prezinta fiecare pe rand si atat, apoi intra unu din ei care are proiecte mai bune si mai realiste, platit de noi, si daca nu face treaba afara si sa dea banii inapoi fortat cumva. Adica sa nu mai fie nevoie de campanie, si asta e o idee f buna pana la urma.
3 - Da, presedintele semneaza sau nu, oricum presedintele face jocurile cu el si atat, nu se baga nimeni peste ei.
4 - Cum pe baza a ce ii dai afara? Spui ce vrei sa faci, si daca nu ai facut macar ceva din obiectivele tale, out! E f simplu.
Daca zici ca bagi canalizare, apa curenta, gaze intr-un sat, si tu dupa 2 ani nici n-ai inceput, iesi afara.
Iti asumi ce promiti ca faci!

In toata UE proc general e controlat de ministerul justitiei, doar la noi nu. Nu trebuie neaparat sa fie politizat! E controlat sa nu abuzeze si atat.

Plus desfiintarea cotei unice de impozitare, in toate tarile UE impozitul e progresiv in procente, altfel de unde bani la buget? La aia de rand lasi impozitul 16 si la cei cu bani multi le iei un 35 sau cat e in UE, ca oricum raman cu f multi aia si asa.
Cota unica a fost pusa ca sa se imbogateasca bogatii mai tare, ca la un amarat de la 18 cat era la 16, nu e mare lucru, dar la un smecher de la 35 la 16 e un mare castig. Aia cu, ca sa investeasca, e la misto. Ca si asa investitii serioase nu avem. Si in primul rand sa facem noi, sa producem noi, nu sa vina altii sa se foloseasca de noi si sa scoata profitul in afara platind un rahat de impozit.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

1. Adica fix ca acum.
2. Pai si eu cum aflu de obiectivele lui daca nu face campanie? Bine, nu campanie ca la noi cu aruncat in noroi unii in altii. Campanie pe bune.
3. Daca presedintele face voturile de ce a fost obligat sa o demita pe Kovesi?
4. " E controlat sa nu abuzeze si atat" Tot control politic e.

Mi se pare aiurea rau asta cu cota progresiva.
De ce sa imi ia mie mai multi bani daca eu am muncit mai mult pentru ei? Nu mi se pare corect deloc. Mi se pare aiurea ca eu daca am un job calificat sa mi se ia procentula mai mult bani decat unul care sapa santuri. Nu e vine mea ca ala nu a invatat.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

1 si 2 - Nu e fix ca acum si nu e nevoie de campanie din aia finantata. Vine la TV si prezinta ce vrea sa faca fiecare, nu o luna, in zile diferite si gata, nu 100 ore, prezinti in 2-3 ore ce vrei sa faci pe liniute si aia e. Eu am zis ca nu campanie din aia ampla de luni de zile cu nu stiu ce reclame care are nevoie de bani multi.
Prezinti ce vrei sa faci si cum ai de gand sa faci.

3 - Pai si presedintele crezi ca e pus de capul lui acolo? Tot de niste grupuri de interese e pus din spate, si a trebuit sa faca ce i s-a spus.

4 - Asta e si in UE, trebuie cumva o masura de control la pc, fara control faci ce vrei si nu e bine, exista tenta sa abuzeze.

E pe range de venit, nu-ti ia 35 % daca ai un salariu sa zic dublu ca celalalt, nici asa. E f atent facut, iti ia 40 daca ai sute de mii sau milioane!
De ex un muncitor in Germania avea in 1997 sa zic un 1300-1500 Euro bani in mana, un profesor de liceu avea 2300.
iti dai seama ca ala nu dadea asa mult impozit fata de muncitor, dadea putin mai mult doar.
Aici vb de venituri f mari, de patroneii aia care castiga enorm pe spatele altora. Ca acolo nici nu mai se simte din 3 milioane daca dai 100000, e tot aia la o adica. La aia se ia mult.
Nu e normal sa aiba 10 vile, merge si cu 7 vile sa aiba si sa avem bani la buget pentru diverse pentru oameni.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

1,2 nu e chiar asa. Sunt de accord ca se cheltuie multi bani pe campanie, dar mesajul trebuie sa ajunga, candidati trebuie sa interactiuneze cu electoratul... nu apare de 3 ori la TV si gata. Asta nu e campanie, nu la alegerile locale. Acolo trebuie sa fii in comunitate prezent.

3. Presedintele e pus acolo de votul nostru. Eu am fost si l-am votat. Nu stiu de tine. Sa nu imi dai reply ca votul meu la prezidentiale nu a contat ca oricum se stia cine castiga ca nu am chef de discutii din astea conspirationiste de 2 lei.

4. Procurorul trebuie sa fie bineinteles controlat de niste comisii de specialitate CSM sau ce mai exista... nu de politicieni.


Nu mi se pare corect ca in exemplu tau un profesor care desi contribuie mai mult acum cand e cota unica sa dea si mai mult doar pentru ca a studiat si a invatat ai mult decat un muncitor.

Eu nu am frustrari cu patroni. Daca oamenilor le-a mers capul si fac afaceri legale si corecte sa iti ia 10000vile, e treaba lor.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

1,2, nu stiu daca trebuie sa fim in prostie in comunitate, spui ce ai de zis, si sa se repete asta de mai multe ori dar sa se repeta inregistrarea! Ori in ziare sa se puna paralel fiecare candidat ce are de facut si cum zice ca va obtine ce vrea sa faca.
Sau sa fie in comunitate, dar asta nu costa cine stie ce.

3 - Mda, e acolo din votul tau, si? Ce s-a schimbat? Ca a mai fost votat odata, nu a stiut decat sa se plimbe cu nevasta prin lume. Dar daca zici tu ca a contat, bine, a contat.

4 - Da, procurorul trebuie sa fie controlat de cineva, dar sa fie controlat cumva.

Cu impozitele asa a functionat marea Germanie pilonul UE, aia ca cine vrem noi sa ajungem de 30 de ani, si nu s-a suparat cineva.
lasa ca daca profu da putin procentual mai mult, nu e asa problema, nu merge altfel. S-a aranjat in asa fel sa nu fie nemultumit profu, stai tu linistit, plus ca acolo lumea stie ca e necesar, ca toti beneficiem de asta, infrastructura, invatamant, spitale, mijloace transport, curatenie, etc.
Daca iei prea mult de la cei cu putin si nu iei si de la aia cu mai mult ceva mai mult, o sa saraceasca mult ceilalti si ailaltii au tot mai mult, nu merge.

Ca tu trebuie sa ai la buget X bani ca sa faci tot ce ai facut, si ca sa ai aceiasi bani, trebuie sa iei mai mult de la cei cu putin daca nu iei la ceilalti ceva mai mult, adica dai tot in aia?
Sau bun, nu mai platesti nimic, dar platesti zeci de mii de euro anul la facultate, platesti la liceu pentru fi-tu taxa mare, sanatate iti faci asigurari scumpe care nu include aia aia si ailalta, sa fi tratat in functie de cat platesti, daca nu ai de munca ca te de afara pe la 50 ani, stai pe strazi dupa cateva luni de somaj (chestie care la nemti nu exista).
Daca vrei asa, e ok si asa.
Sa te vad eu tu cu sal chiar dublu de prof, daca iti convine. Iesi mai rau decat daca dai un procent mai mare de impozit.

Insa si asa ies nasol cei cu salarii mici, deci e rau pentru toti.
Cum au facut ei, se tinde catre un echilibru, sa se desfiinteze polarizarea.

Cu patronii eu am o problema, ca ei fac milioane in loc sa fie cooperativa, sa lucram toti si sa impartim toti tot profitul, sigur venituri procentual in functie de pregatire, de ex directoru sa aiba 15000 lei si muncitorul 2500, dar nu unu 100000 si alalalt 3000.
Si atunci ai avea salariu mai mare pentru aceiasi munca!

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

Orice campanie costa. Si da sa te deplasezi zilnic din loc in loc costa. Sa faci campanie nationala costa. Sa platesti staff-ul de campanie costa, sa inchiriezi spatii pentru sedinte si adunari costa. Costa multe.

Cum adica nu s-a schimbat nimic? Cum era sa fim reprezentati de Viorica sau de Ponta? Cum era sa faca Viorica politica externa? Si ce daca se plimba cu nevasta-sa? Nu are dreptul si omul la concediu?
Iohannis a facut pentru politca externa ce nu a facut niciun presedinte roman din punctul meu de vedere.

"Cu patronii eu am o problema, ca ei fac milioane in loc sa fie cooperativa"

deja dai in comunismul infect dinainte de 90, nici nu vreau sa discut treaba asta.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

Pai am zis ca tine, da, s-a schimbat ceva cu Johanis, ce sa zic? S-a plimbat cam mult, multi stiu asta, pe banii statului.

Nu dau in comunismul infect, dar daca tu vrei ca altii sa faca miliarde pe spatele tau, enjoy, eu nu am o problema, eu nu muncesc, deci ma doara in pix, f bine daca va place sa fiti lucratorii unuia care va da un salariu cum il da, si el se plimba cu mercedesul.
F bine, lasa-i sa se faca rechini ca sa te asupreasca pana nu mai poti.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

Foarte multi care nu inteleg organizare politica a Romaniei asteapta sa vina presedintele sa le asfalteze strada. Supriza, presedintele in Romania nu are astfel de prerogative.

Da, daca altul e ai capabil decat mine sa faca miliarde sa faca, atat timp cat le face legal. Eu daca sunt mai prost o sa muncesc pentru el. Aia e.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

Si nu e mai bine sa fie cooperativa fara un boss care ia majoritate din profit? Nu e mai bine sa munciti toti intr-o firma facuta de voi, sa aveti voi tot profitul si sa-l impartiti intre voi in procentele conform pregatirii?
Nu e mai bine sa iei 4000 lei pe aceiasi munca decai 2500?
Ce zici?
Adica dif intre director si muncitor sa nu fie mai mare de 6-8 ori, deci nici unu nu la 80 % din profit si doar restul se imparte, ce naiba man, ma mir cum de nu esti de acord.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

Nu exista firma cu 100 de patroni.
Cooperativa e un concept comunist.
Normal ca e bine sa iei mai mulți bani, dar nu cred ca ideile tale utopice ar functiona vreodata.

Cum vezi tu idea ta impuna intr-o multinațională de IT spre exemplu. Ce faci, iei produsul omului si profiți egal de el.
Sa luam ideea lui Steve Jobs cu iphone. Omul a tras toata viata lui sa promoveze, sa inventeze, sa aduca la succes un produs. Cum ar fi ca acum miile de angajati sa imparta profitul cand ei nu au avut niciun merit in ridicarea imperiului. Doar stau si ei la calculator si scriu niste cod.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

Nu am zis firme facute de cineva, ci sa facem noi de la zero. Adica lu preluare de firma.
Unu inventeaza, altul aduce fonduri, altul vine cu aportul lui, fiecare munceste pana la urma in felul lui, totul e munca, si sa inventezi tot o munca e ca si cum ai proiecta un bloc, de ce primul sa aiba 100 de milioane si celalalt doar 5000 Euro de ex.
Ma refer la formarea unei firme de la zero cu echpa sa zic de 20 insi.
Si ca inventez, si ca promovez, si ca proiectez blocu, masina, si ca umblu dupa contracte, e tot aia, e munca alea 8 ore, difera veniturile dar nu asa mari diferente.

Nu e conceptie comunista, ca la comunisti statul era patronu`, era tot aia. Ce de sus erau in lux, se stie.
De ex pamantul da? De ce sa muncesti tu pe pamanturile altuia? Sa iti dea un rahat si el sa ia grosul? Hai sa muncim noi pamantul ala si impartin roadele, ca ala n-a muncit pentru pamanturile alea, primi le-a furat prin asuprire, si urmatorii le-au mostenit.
E doar un exemplu.

Si nici nu e bine sa lasi pe unii sa ajunga prea bogati ca devin periculosi! Se pot implica in politica, cumpara, mituiesc, nu este deloc bine asa. De aia merge prost in lume, tocmai ca niste unii au ajuns prea bogati si domina lumea.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

Nu ca funcționa niciodată o afacere cu 20 conducători. Nici nu are rost sa mai discutam subiectul.
Ai zis ca nu lucrezi, banuiesc ca de asta nu intelegi.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

De ce as face asta eu ca patron? Adica eu aduc banii de investiții, eu fac creditele, eu imi asum riscul, eu vin cu ideea si la final sa impart profitul cu toti? Pai cum? Ii plătesc cinstit pentru munca lor si aia e.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

Pai cum? Ca nu vei putea sa-ti faci treaba singur. Ca daca lumea ar stii ce si cum, nu vine si cere ce trebuie. Si rapid te adaptezi sau nu mai faci nimic. Ori bagi si o sa iei bani peste ce bagi si va fi oricum bine, ori nu mai faci si iti mananci banii, chestie cea mai proasta posibila.
S-a si intamplat, nu stiu ce zmeura sau altceva trebuia culeasa si nimeni nu prea vroia sa vina, ce faci? Stai cu ea neculeasa. Sau dai cat se cere si ti-o culege. Am vazut la TV, venisera cativa pana la urma.
Eu ma refer cand ai banu jos nu cu credite.
Plus ca nu risti nimic, stii f bine ca se va vinde blocu inca inainte sa-l faci, stii f bine asta. Se dau avansuri inainte deja, deci nu tine asta cu riscul.
Ca daca-ti iei partea cum am zis, iti zic eu ca o duci f bine.

Insa ideea e alta, sa vina fiecare participant cu ceva fonduri, merge si asa, adica sa bage toti bani, ca sa nu mai fie probleme.
Solutii sunt. Altfel mereu cei de rand vor avea o viata la limita si niciodata nu vor vedea cum e o viata mai buna.
Si altii fac burta mare mare de tot.

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

Inteleg f bine treaba, nu cont ca lucrez sau nu, nu ai inteles tu, vezi? Te faci ca nu ai inteles, ai inteles tu f bine.
Nu trebuie sa fie 20 de conducatori. Muncitori, maistrii, ingineri, directori, ca oriunde. Organizare ca la orice firma.

Si in loc sa ia muncitoru 2000, maistru 3500 si directorul 8000, muncitorul va lua 3000, maistru 5000 si directorul 12000, e doar un ex. Fiecare are nevoie de fiecare, deci interesul e sa mearga treaba.
Atata tot, in rest merge treaba ca si normal, nu mai e unu care sa ia majoritatea profitului. Vine si fiecare cu ceva banuti daca o fi, si iese, ideea in sine e buna de fapt. Detaliile, contractele, conditiile se analizeaza amanuntit cand s-ar pune problema, ca sa nu faca fiecare ce vrea, sa nu traga chiulu cineva, etc, eu am zis ideea in mare.
Se porneste de la ceva mai mic si se tot extinde.

Deci ce sa votam, acelasi sistem de patronat? Acelasi sistem prost?
Facem un bloc da? Tu aduci clienti, studiezi piata, te ocupi, eu proiectez blocu, ala munceste le sapa, altul diriginte de santier, ai investit? Bun, la sfarsit iti iei banii inapoi plus din profit! Si noi la fel, luam din profit cu procentele corespunzatoare in functie de pregatire si functie, si aia e! Ca toti muncim la fel in felul nostru, nu cont ca eu proiectez, si tu ai studiat piata, ai umblat dupa acte, aprobari, etc, e tot munca ca si a mea.

Ca si eu am nev de tine sa deschizi treaba, si tu de mine sa proiectam, muncim, coordonam! E reciproc.
Si daca oamenii s-ar prinde si ar cere ce trebuie in masa, s-ar termina cu sistemul asta.
Si va fi asa "Nu iti vin", sa te vad eu cum faci tu blocu singur! Si vei fi nevoit sa ne iei in conditiile date.
Muncim toti, impartim toti cu anumite diferente! Asa e corect.
Sau daca mai vin si altii cu bani pentru investit, isi iau si aia banii inapoi dupa aia intact, plus din profit, si gata treaba.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru ca nici parintii nu i-au educat absolut deloc in sensul asta si scoala... scoala te vrea prost si cu capul plecat, de aia se face religie din cresa si educatie civica de prin gimnaziu, si atunci putin si prost. Dimineata am luat frumos junioara cu mine la votat, i-am explicat ca cel mai important e sa ai o parere si sa ti-o exprimi, chiar daca nu iese cum vrei tu. Incerci o data, de doua ori, de o suta de ori. Eventual emigrezi intre timp. O sa vedem ce iese...

| Nemessys a răspuns:

Nu merg pentru ca nu au cu cine sa voteze si nu sunt deloc informati in ceea ce priveste alegerea pe care o fac.
Daca ii intrebi (nu chiar pe tineri, ci pe toata lumea), pe cine voteaza, ei iti dau un raspuns, dar daca ii intrebi,, de ce votezi cu X si nu cu Y?" nu stiu cu ce sa-ti raspunda. happy

Tu ai fost la vot?
Cu cine ai votat?
De ce ai votat cu X si nu cu Y? happy

| Iote a răspuns:

Pentru ca sunt lasi. Nu-si asuma responsabilitatea. E mai usor sa dea vina pe cei care "au votat gresit".

| CleanHeart a răspuns:

Eu m-am dus sa votez, sunt sigura ca peste 100 de ani se va schimba ceva aici.

| SingleForOne a răspuns:

Altii nu se duc pentru ca isi fac "visuri" in strainatate.