| Dana2103 a întrebat:

De ce nu se aproba o lege sa poti alege din ce sa fi evaluat la bac?
Multi sunt evaluati la matematica si l pica dar la istorie,care e materie de cultura generala,ar promova,mai ales ca vorbim de istoria Romaniei
Altii il pica la istorie,dar ar avea sanse de promovare daca l ar da la matematica,fiindca unii stau bine cu logica simbolica.
Nu ar fi mai bine sa poata alege fiecare daca il dau la matematica sau istoria Romaniei?
Pana la urma,indiferent de profilul liceului la care esti, toti ar trebui sa aiba cunostinte de baza la matematica,chiar daca sunt pe uman sau pedagogic cum toti ar trebui sa aiba cunostinte de cultura generala despre istoria tarii noastre,chiar si cei de la economic sau real.
Acum o sa veniti sa mi spuneti ca la uman se fac doua ore de istorie intensiv si ca la real de ex se face abia una. Pana la urma, daca se preda istoria la toate profilurile,inseamna ca trebuie sa ai un minim de cunostinte despre istoria ta,nu? Deci pot da bacul la istorie(o varianta mai usoara) si cei de la real,tehnologic etc
Cum ar trebui sa poata da proba la matematica,la alegere si cei de la uman, arte, sport doar ca o varianta mai usoara cum este m3/m4
Desi s-ar putea sa spuneti ca la uman sau arte din a 11 a nu se mai preda matematica nici macar o ora,desi asta mi se pare gresit. Matematica ar trebui predata la toata lumea in liceu,pana in anul terminal inclusiv, doar ca asa cum spus, sa se predea o varianta mai usoara(m4) ca la pedagogic.
Asa ar avea mai multi sansa sa promoveze bacul, daca ar putea alege fiecare intre ISTORIE si MATEMATICA Stiu cat de greu mi-a fost mie sa invat la matematica(m3) si parca tot era mai bine sa am optiunea de a alege iatoria, caci chiar si la profilul meu s-a studiat istoria in toti anii, istoria romanilor.
Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Iti dau un singur motiv: rezultatele examinarilor ar fi distorsionate, fiindca nu toate materiile au aceiasi dificultate si altfel nu s-ar putea face comparatii intre elevii de la acelasi profil.
Sa tii seama ca uneori rezultatele de la bacalaureat conteaza in admiterea la unele facultati (concurs de dosare).

17 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Contra se complica prea mult. Ai mers la real/uman dintr-un motiv, si ti-ai asumat cand te-ai inscris ca dai bacul din x, y, z.

| Catrice a răspuns:

Si daca e istoria românilor creezi ca e ușor? Unii nici nu interesează ca învăța istoria propriei tari, daca nu unt deloc interesați de istorie laughing
Pe vremea mea se dadea la admiterea de la liceu si geografie sau istorie la alegere. Din cauza ca e atât de ușoară, in școală din 60 si ceva de elevi numai 3 au dat la istorie. Unul a picat.

| Dana2103 explică (pentru Wr3nch):

Gandeste te la cei care sunt la real pe mate info ca nu au avut alte optiuni. Dau m1 si ei sunt corigenti. Ce face? Termina liceul dar fara diploma de bac?
Dai la sport ca vor parintii spre exemplu. Ce faci? Dai bacul la istorie daca tu nu poti invata mecanic? Poate la matematica ai avea mai multe sanse, ca esti bun pe logica simbolica si retii teoreme si formule
Nu e usor pentru toata lumea

| Wr3nch a răspuns (pentru Dana2103):

Nu am zis ca e usor, dar nu cred ca cei de la fiko.real ar aprecia cutare materie in plus. Ca ai intrat si dupa ai realizat ca nu faci fata e altceva, te poti transfera la alt profil, dai diferente si salut.

| Dana2103 explică (pentru Catrice):

Nu am spus eu ca iatoria noastra e mai usoara ca a altor popoare. Am spus ca ar trebui sa aiba toti dreptul sa dea la istorie sau matematica,in functie de preferinte,pana la urma istoria romana e o materie de cultura generala pe care, indiferent de profil, toti o studiaza.
Vorbim de clasele gimnaziale, eu am apucat varianta in care alegi intre istorie si geografie la teze, nu la examen, care nu s-a mai dat din pacate la aceste materii.

| Catrice a răspuns (pentru Dana2103):

Eu am fost intre primii cu tezele alea care tot examen erau laughing
Dar aia de la uman abia de fac matematica, sa nu mai zic in ultimii doi ani de liceu.

| Dana2103 explică (pentru Wr3nch):

Stiu ce zici dar nu e usor sa te transferi, se dau diferente, e alta clasa cu alti colegi, sunt parintii care pot sa nu fie de acord, etc
Plus ca nu mi se pare a fi o problema sa fi la stiintele naturii fiindca vrei sa studiezi biochimie, dar nu vrei sa dai la matematica si preferi in schimb evaluare la Istoria Romaniei

| Dana2103 explică (pentru Catrice):

Pot face matematica pe tot parcursul anilor liceali dar m4, cum se face la pedagogic unde se si da bacul la matematica

| Catrice a răspuns (pentru Catrice):

Hai să-ți mai zicceva: la mate dau examen si in alte tari indiferent de profil.

| Catrice a răspuns (pentru Dana2103):

Teoretic, de la pedagogic iesi învățator/educator unde trebuie sa știi mate.

| Dana2103 explică (pentru Ioandelasal):

Ok si ce poate face cineva care da m1 la bac? Nefiind in stare nici de m3 de ex
Nu mai ia bacul si nu intra la facultate
Dar altii care au scapat de matematica si au dat la istorie merg mai departe. E corect?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Dana2103):

Este foarte corect, elevul si-a ales sa mearga la un profil la care nu face fata. Trebuia sa mearga la alt profil, unde matematica se face doar in primii 2 ani si nu se sustine bacalaureatul la matematica.

| Osneros a răspuns:

Sunt de acord ca elevii să poată alege din ce dau bacul, dar separarea materiilor pe dificultăți mi se pare o prostie, cu toate că nu cred că se poate evita, decât cu schimbarea din temelii a sistemului de învățământ.

| unu3doi2trei1 a răspuns (pentru Dana2103):

Cineva care dă m1 la bac a studiat teoretic în toți cei patru ani de liceu matematica sau dacă s-a mutat de pe uman pe real a dat diferențe, așadar se presupune că o știe. Putea lua în considerare mutarea. Nimeni nu te obligă ce să pui pe lista pentru licee, cum și în ce oridine ci este strict decizia ta și a părinților.
Ce poate face? Încearcă să învețe cât mai mult pentru el, să-l ia.

| Dana2103 explică (pentru unu3doi2trei1):

E trist ca nu are si alte optiuni

| unu3doi2trei1 a răspuns (pentru Dana2103):

Păi mna, atunci când te înscrii la liceu/ te muți te informezi și la ce dai probele de bac, nu există să nu știi ce te așteaptă la finalul anilor de studiu măcar în mare.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Dana2103):

Ar fi trebuit sa isi puna intrebari in clasa 9a cand ar fi vazut ca nu se descurca, nu cu putin timp inainte de bac. Nu e vina sistemului ca sunt unii care nu stiu ce vor.