Iti dau un singur motiv: rezultatele examinarilor ar fi distorsionate, fiindca nu toate materiile au aceiasi dificultate si altfel nu s-ar putea face comparatii intre elevii de la acelasi profil.
Sa tii seama ca uneori rezultatele de la bacalaureat conteaza in admiterea la unele facultati (concurs de dosare).
Contra se complica prea mult. Ai mers la real/uman dintr-un motiv, si ti-ai asumat cand te-ai inscris ca dai bacul din x, y, z.
Si daca e istoria românilor creezi ca e ușor? Unii nici nu interesează ca învăța istoria propriei tari, daca nu unt deloc interesați de istorie
Pe vremea mea se dadea la admiterea de la liceu si geografie sau istorie la alegere. Din cauza ca e atât de ușoară, in școală din 60 si ceva de elevi numai 3 au dat la istorie. Unul a picat.
Gandeste te la cei care sunt la real pe mate info ca nu au avut alte optiuni. Dau m1 si ei sunt corigenti. Ce face? Termina liceul dar fara diploma de bac?
Dai la sport ca vor parintii spre exemplu. Ce faci? Dai bacul la istorie daca tu nu poti invata mecanic? Poate la matematica ai avea mai multe sanse, ca esti bun pe logica simbolica si retii teoreme si formule
Nu e usor pentru toata lumea
Nu am spus eu ca iatoria noastra e mai usoara ca a altor popoare. Am spus ca ar trebui sa aiba toti dreptul sa dea la istorie sau matematica,in functie de preferinte,pana la urma istoria romana e o materie de cultura generala pe care, indiferent de profil, toti o studiaza.
Vorbim de clasele gimnaziale, eu am apucat varianta in care alegi intre istorie si geografie la teze, nu la examen, care nu s-a mai dat din pacate la aceste materii.
Stiu ce zici dar nu e usor sa te transferi, se dau diferente, e alta clasa cu alti colegi, sunt parintii care pot sa nu fie de acord, etc
Plus ca nu mi se pare a fi o problema sa fi la stiintele naturii fiindca vrei sa studiezi biochimie, dar nu vrei sa dai la matematica si preferi in schimb evaluare la Istoria Romaniei
Ok si ce poate face cineva care da m1 la bac? Nefiind in stare nici de m3 de ex
Nu mai ia bacul si nu intra la facultate
Dar altii care au scapat de matematica si au dat la istorie merg mai departe. E corect?
Este foarte corect, elevul si-a ales sa mearga la un profil la care nu face fata. Trebuia sa mearga la alt profil, unde matematica se face doar in primii 2 ani si nu se sustine bacalaureatul la matematica.
Sunt de acord ca elevii să poată alege din ce dau bacul, dar separarea materiilor pe dificultăți mi se pare o prostie, cu toate că nu cred că se poate evita, decât cu schimbarea din temelii a sistemului de învățământ.
Cineva care dă m1 la bac a studiat teoretic în toți cei patru ani de liceu matematica sau dacă s-a mutat de pe uman pe real a dat diferențe, așadar se presupune că o știe. Putea lua în considerare mutarea. Nimeni nu te obligă ce să pui pe lista pentru licee, cum și în ce oridine ci este strict decizia ta și a părinților.
Ce poate face? Încearcă să învețe cât mai mult pentru el, să-l ia.
Păi mna, atunci când te înscrii la liceu/ te muți te informezi și la ce dai probele de bac, nu există să nu știi ce te așteaptă la finalul anilor de studiu măcar în mare.
Ar fi trebuit sa isi puna intrebari in clasa 9a cand ar fi vazut ca nu se descurca, nu cu putin timp inainte de bac. Nu e vina sistemului ca sunt unii care nu stiu ce vor.
viki întreabă:
Darius50boss întreabă:
FreddieM întreabă: