S-a facut referendum doar pentru Constitutie, la fel se va face si pentru modificare/completarea acesteia sau adoptarea uneia noi.
Pentru restul legilor n-ar avea nici un rost, ar fi cheltuieli facute degeaba si timp pierdut.
Dar pentru intrarea RO in Ue nu trebuia sa se faca referendum? Parca asa am vazut, stiu ca toate tarile care au intrat sau iesit, s-a facut referndum pentru asa ceva.
Din ce informatii am, RO n-a facut nici un referendum de ce? Daca legea spune ca ar fi trebuit sa se faca referundum, asta ce ar insemna? Cumva ca RO este in UE ilegal? Intreb ca idee, ca veni vorba de referendumuri.
Nu trebuia sa se faca, Constitutia Romaniei nu a prevazut referendumul pentru aderare, doar o majoritate calificata in camerele Parlamentului.
Serios, cine spune asta? Cind s-a facut constitutia nu cred ca se stia csa vom intra vreo undeva sa bage atunci legea asta.
Deci RO este singura tara din UE care este ilegal in UE ca sa vedem ce ilegalitatri se fac.Neau primit aia ca aveau nevoie de piata de desfacere, de ceva taiat, inchis si asa mai departe.
Daca le pasa de ceva, nu ne primeau, ne trimiteau sa facem referendum asa cum spune legea.
Constitutia Romaniei spune asta, astfel cum a fost modificata si republicata in 2003.
Tocmai de asta, nu au vrut sa ceara parerea poporului, au modificat legea sa hotarasca ei.
De aia RO va fi mereu cum a fost dintodeauna, o tara condusa de niste borfasi, de niste tilhari, asa am fost de cand e lumea. Oamenii nu stiu, nu vor sa stie, nu le pasa, un popor care isi merita soarta.
Trist dar adevarat.
Se pare ca n-ai habar de cum se aproba sau modifica legea fundamentala. Pentru stiinta ta aceasta a fost aprobata prin referendum, asa ca s-a cerut parerea poporului.
Habar nu am, spui tu, dar tu ai habar? Deci eu nu am habar, stii tu mai bine cum se modifica legile.
Eu din cate am citit, in RO pana in 2003 legea constitutionala spunea clar, ca pentru situatii majore este nevoie sa fie comnsultata populatia corect?
Acum, te intreb, pentru ca tu spui ca ai habar si eu nu am habar. Avea dreptu legal parlamentul sa modifice aceasta lege fara a consulta populatia?
Parlamentu in anul 2003 a modificat legea din constitutie, fara sa consulte populatia, pune si mai informeaza-te, a modificato, lucru care este ilegal, este ILEGAL, deci au intervenit in chestii majore, de interes national fara a consulta populatia.
Arata si mie unde si cand s-a facut referendum sau macar sa se consulte populatia cu privire la modificare acestei legi.
Eu asa am citit ca parlamentu in 2003 au modificat ei fara nici un consult din partea populatie acea lege care spunea ca trebuie referendu.
Asa ca o spun iar, RO este o tara ilegal in UE, este ilegal pentru ca sau facut ilegalitati.
De ce se temeau guvernanti, credeau ei ca populatia ar fi votat impotriva?
Eu cred, is sigur ca populatia ar fi votat pentru, dar banui ca altul a fost motivul acestei modificari ilegale.
Sor gindit ca atunci era momentul ideal sa modifice acea lege, pentru ca toata lumea era in acea euforie, toata tara ca o sa intram in UE si nu ia mai pasat nimanui ca borfasi fac ilegalitati.
Guvrenantii asta au facut, au zis acum este momentul sa actionam, si au schimbat legea fara consultarea populatiei, care se bucurau ca intram in UE.
Uite asa au ajuns tilharii in RO sa modfice legi, sa nu mai consulte populaltie pentru chestii de importanta nationala, adica neau facut mucii cret neau prostit, niste analfabeti, niste coate goale mate fripte, a prostit o intreaga tara, ca na spus nimic.
Nu e de mirare ca au interzis si portul a oricarei arme albe, nu ai voie nici cu cutter la tine, nici cu spray cu piper, cu nimic.
Cu ce ii deranja daca o femeie ar fi avut la el un spray pentru a se apara? Nu este arma de foc, era un simplu spary.Ca sa vezi cit de nestiutor sunt eu si cate stii tu.
Na cerut nimeni aprobarea populatiei pentru a schimba acea lege.
Modificarea comnstitutie fara a consulta populatia este ILEGALA sau NECOSTITUTIONALA.
Vina si arata ca s-a facut referendum pentru asa ceva in 2003, inainte sa modifice ei legea respectiva.
In 2003 s-a facut un referendum dar nici pomeneala de asa ceva, adica sa voteze lumea daca ii lalsa pe tilhari sa hotareasca orice pentru tara sau nu.
Acel referedum n-a fost pentru a modifica constitutia, asa cum or facut ei de capul lor.
Ca idee din ce vad acel referendul a avut mai multe puncte, legate de imunitatea parlamentara, de presedentie, drepturile minoritatii, ceva cu puscariasii,.
Au facut referendul mascat asa cum am spus, au bagat oamenii in ceata, au spus facem referendum in ce priveste metoda de aderarea Ro la UE, adica ceva neclar, nu spune nimic ca le dam noi lor dreptul total sa modifice constitutia fara consultarea populatiei.
Au manarit acel referendum, adica formularea lui, neclara, ca de altfel multe legi, citesti si nu stii ce inseamna, ca apoi ei sa le poata da ce inteles vor.
Deci nu sa venit cu aceasta propunere de care tu spui, ca populatia sa voteze mina libera la tilhari, sa modifice ei constitutia fara consultare.
Deci asta n-a fost in acel referednum esti de acord? Dar ei dupa au modificat de la sine putere.
Ro este ilegal in UE e clar ca lumina zilei.Acel referednum, n-a fost pentru intrare in UE n-a fost pentru a modifica constitutia si a priva populatia de a fi consultata, nici pomeneala.
Esti tu jurist sau ce spui ca ai fost, dar se pare ca ai fost dus cu presu
O idee stupidă.
In primul rand îți dai seama cat ar costa sa faci referendum la fiecare lege. Și nu avem infrastructura Elveției.
Apoi cine ar vota din populație taxe și impozite mai mari? Serios acu? Taxele și impozitele trebuie stabilite de un legislativ capabil nu de populație.
Legile importante vreau sa spun! Și cred ca Elveția are cel mai sistem de guvernare
Și cam care ar fi o lege importanta? Și dacă e așa importanta de ce să aibă drept oricine sa voteze o astfel de lege?
Marirea taxelor si impozitelor, sunt oameni care nu isi permit sa isi plateasca impozitele si asa
Realizezi ce aberație e asta nu? Adică cine va vota vreodată mărirea taxelor și impozitelor?
Dacă am reuși sa ne unim cu toții s-ar putea face asta? De ce crezi ca este o aberație, poate ca intr-o zi vom avea și noi un guvern care ne întreabă înainte
Pentru ca nimeni nu ar vota pentru marirea unei taxe pe care tot noi sa o platim.
Nu e logic ca nu ar vota nimeni asa ceva?
Și nu ar fi mult mai bine? Tu nu ai vrea sa avem un guvern care sa vrea inițiativa asta
Nu. O societate moderna nu ar avea din ce sa se intretina daca nu exista taxe si impozite. Oricat nu dorim noi sa le platim ele trebuie sa existe.
Eu as vota sa desfiintam de tot impozitele si taxele... sa vedem pe urma de unde bani de spitale, politie, pompieri.
Nu am nimic cu taxele și impozitele dar pentru serviciile proaste pe care le oferă țara și taxele ar trebui sa fie mici
Ar trebuie administratori mai buni, nu neapărat taxe mai mici.
Si parlamentul ce ar mai face?
Referendumurile pentru populatie sunt foarte-foarte scumpe. Iar din populatie, un procent foarte mic ar intelege impactul legilor asupra activitatilor/populatiei.
De aia alegem niste oameni cu experienta in asa ceva, chiar daca majoritatea-s burtosi plini de interese. Macar au o facultate, un minim de gramatica, istorie, cunostinte juridice, etc.
Daca-i ceri parerea lui nea Ilie si Margareta laptareasa, ne trezim cu dosare penale pentru femeile care nu poarta batic, si imnul "trei culori" obligatoriu 30 de minute in toate institutiile...
Ei nu sunt pusi acolo sa ne intrebe pe noi, ei sunt pusi acolo sa faca ce le zic aia de i-au finantat in campanii.
Au furat de au rupt, au adus tara la faliment nedeclarat, si acum ca sa se scoata ei, iau taxe mai mari si impozite.
Vrei să se facă un referendum cu întrebarea "Sunteți de acord să creștem taxele și impozitele?"?
Cred că rezultatul ar fi destul de previzibil, nu?
Tu crezi ca guvernului îi pasa de noi?! O sa puna astia taxe si pe numarul de vanturi pe care le dam zilnic. Pe motiv de poluare
De ce? Ai dat imputernicire deputatilor si senatorilor cand i-ai votat. Ei decid in numele tau.
Sau ce credeai ca e votul ala?