Trebuie să demonstrez și că apa e udă.
Parerea mea e ca nu intelegi ce citesti. Daca vrei sfaturi juridice, mergi la un avocat. A, da: daca tot de duci la el, nu-l contrazice!
Nu vreau sfaturi de niciun fel, nici juridice. NU înseamnă NU!
A, da? Atunci de ce intrebi pe altii?
În întrebare nu am cerut un sfat.
Atunci de ce-ai publicat-o?
De kiki
S-o luăm pe îndelete, ca să fie clar.
Conform art. 97/ alin. 1 din Codul de Procedură Penală, proba este "ORICE ELEMENT DE FAPT CARE SERVEȘTE LA CONSTATAREA EXISTENȚEI SAU INEXISTENȚEI UNEI INFRACȚIUNI, la identificarea persoanei care a săvârşit-o ȘI LA CUNOAȘTEREA ÎMPREJURĂRILOR NECESARE PENTRU JUSTA SOLUȚIONARE A CAUZEI ȘI CARE CONTRIBUIE LA AFLAREA ADEVĂRULUI ÎN PROCESUL PENAL." (vezi și https://legeaz.net/dictionar-juridic/proba )
Proba se obține în procesul penal prin mijloacele prevăzute de art. 97/ alin. 2 din Codul de Procedură Penală. Printre aceste mijloace se numără și rapoartele de expertiză.
Mijloace de probă înseamnă "mijloace legale prin care se stabilesc elementele de fapt care servesc la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a unei cauze". (vezi https://legeaz.net/dictionar-juridic/mijloace-de-proba )
Raportul expertizei medico-legale psihiatrice este un mijloc legal prin care se stabilește un element de fapt care servește la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni și la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei.
Scopul expertizei medico-legale psihiatrice este stabilirea discernământului, deci stabilirea unui element de fapt care servește la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni și la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei. (vezi art. 184/ alin.1 din Codul de Procedură Penală, citat în enunț)
Scopul stabilirii unui element de fapt care servește la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni și la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei este obținerea unui element de fapt care servește la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni și la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei.
Scopul stabilirii discernământului este obținerea unui element de fapt care servește la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni și la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei. (vezi art. 172 din Codul de Procedură Penală, citat în enunț)
Constrângerea sau amenințarea suspectului/inculpatului în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice are ca scop obținerea unui ELEMENT DE FAPT CARE SERVEȘTE LA CONSTATAREA EXISTENȚEI SAU INEXISTENȚEI UNEI INFRACȚIUNI ȘI LA CUNOAȘTEREA ÎMPREJURĂRILOR NECESARE PENTRU JUSTA SOLUȚIONARE A CAUZEI, deci are ca scop OBȚINEREA UNEI PROBE.
Constrângerea sau amenințarea suspectului/inculpatului în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice are un scop vădit, chiar dacă acțiunea nu își va atinge scopul.
Art. 101/ alin. 1 din Codul de Procedură Penală prevede că "ESTE OPRIT A SE ÎNTREBUINȚA VIOLENȚE, AMENINȚĂRI ORI ALTE MIJLOACE DE CONSTRÂNGERE, PRECUM ȘI PROMISIUNI SAU ÎNDEMNURI ÎN SCOPUL DE A SE OBȚINE PROBE."
Capisci?
1. Nu pe mine trebuie sa ma convingi ca ar fi adevarat ce spui. Ce cred eu despre ce ai spus nu-ti rezolva problema.
2. Repet ce-am spus: ai citit niste lucruri pe internet si nu le-ai inteles. D-aia iti trebuie avocat.
Cum să nu fie adevărat ce afirm? Ce insinuezi, că sursele pe care le-am citat nu sunt de încredere?
Eu ti-am spus ca gresesti. De fapt nu conteaza ce cred eu, eu nu-ti pot rezolva problema.
Comentezi aiurea, faci afirmații nefondate.
Pentru a intelege ca sunt fondate ti-ar trebui patru ani de facultate plus gandire rationala.
Eu cred că tu ești o tufă de Veneția.
Daca si acum te plangi cand politistii sunt niste pampalai (pentru ca legea ii impiedica sa faca mare lucru), ce mai ziceai pe vremea Gestapo-ului? Aia erau baietii grei.
FreddieM întreabă: