Pai draga eessmerallda, avorturile nu sunt interzise pentru ca este alegerea ta daca vrei sa pastrezi copilul sau nu inainte ca el sa se nasca, deci teorectic elimini ceva ce inca nu a luat viata, pana aici totul legal dar intervine religia in mod corect deoarece nu este moral sa elimini si sa ii ei sansa la viata a viitorului tau copil, si ca sa iti raspund concret avorturile nu se interzic pentru ca ele tin mai mult de alegerea fiecaruia fiind judecata aceasta decizie ca una legala dar imorala, iar biserica nu initiaza campanii impotiva lor pentru ca in religeie bisericii omul este propriul sau arbitru si el raspunde personal in fata lui dumnezeu pentru ceea ce face, astfel oricat s-ar chnui nu ar duce nicaieri aceasta solutie, aici tine de caracterul fiecarei persoane pentru ca daca esti un om religios care crede in darul vietii nu o sa faci avort, deci biserica cum ar veni te educa iar decizia este in mainile tale
Acum inteleg de ce tiganii au atatia puradei Glumesc, poate pentru ca este ca si o crima, practic omori un copil!
Pentru ca unele fete cu varste cuprinse intre 13-18 ani (in cele mai rele cazuri) raman insarcinate, ce pot face cu copilul? sunt niste copile, nu poat avea grija de alt copil.Mai ales ca trebuie sa se concentreze pe scoala.
In cazul femeilor, ele fac avort deoarece poate nu sunt pregatite inca fizic, psihic etc. Poate nu au un servici pe care se pot baza, o casa sau nu au bani.
etc.
te-am lamurit? Este foarte greu sa cresti un copil, iti pierzi toata libertatea si numai poti face ce vrei tu.
Stiu asta deoarece mama m-a facut la 19 ani si mereu vorbeste cu mine sa nu fac aceeasi greseala ca si ea.
Pentru ca doctorii considera ca nu este omorata o persoana prin avort
"copilul" nu are inca un creier deci nu este considerata o persoana ci doar un embrion
si poate fi ucis
dar mi se pare crud
este totusi un copil
Fiecare face ce crede ca este mai bine pentru el, ce legatura are biserica? Sunt zeci de mii de biserici si doar sute de spitale. Si "enoriasii" ling racla cu moaste (de caine probabil). Cu banii pe catedrala mantuirii lui peste prajit ar fi putut redeschide cateva spitale. Avem lipsa de ambulante dar in schimb avem popi cu mercedes. Romantic!
Este un pacat! De aceea biserica interzice asta. Practic omori o viata de om, daca ramai insarcinata de 10 ori omori atatea vieti?!
Nu trebuie interzise,fiecare e liber sa faca ce vrea cu propriul corp, iar biserica nu vad ce treaba ar avea cu asa ceva, ea se ocupa cu povesti SF-HORROR, cu afaceri, cu discriminari, cu inducerea fricii si multe alte lucruri de acest gen
Sincer avortul este cel mai mare pacat! Dar pur si simplu unele persoane vor sa faca asta si a devenit ceva atat de popular incat nu mai pot sa-l interzica si mai ales cu statul roman de azi ne ducem de rapa
Crezi ca ar fi o solutie buna? Crezi ca e normal daca unul a abuzat de o minora aceasta sa nu aibe posibilitatea de a renunta la o sarcina? Crezi ca daca pur si simplu s-a "intamplat" chiar si intr-un cumplu acesta sa faca un copil dintr-o greseala? Mai bine ai cere sa scoata prezervativele de pe piata.
Nu stiu cum se face, dar ai spus tot ce gandesc. big like
Nu stiu cum se face, dar ai spus tot ce gandeam. big like
Tu te auzi? Poate unele fete se imbraca decent, sunt fete cuminti si nu umbla cu baietii seara pe strazi.Am vazut cazuri cand fete de 10- 11 ani sunt violate de proprii tati sau rude iti dai seama cum ar fi un copil sa aiba...un alt copil? Cat despre femeile sarace poate ele nu au banii sa isi cumpere AC sau prezervative. Si de cand sex-ul e un pacat? Auzi si la tine "daca le trebuie ce le trebuie[...] mai bine te abtii". Si la final mai zici si ca "niciuna dintre variante nu e ok " si mai pui si emoticon cu fata trista dupa ce mai sus radeai ca se imbraca fetele nu stiu cum si ies cu nu stiu cine si ca femeilor sarace le trebuie***. Nu neg ca sunt si fete care si-o cauta cu lumanarea. Acum tu daca porti o fusta si un maieu si te violeaza unu si ramai insarcinata si pin absurd sa zicem ca ai 11-12 ani tu ce ai face? Acum punete si in locul altora
Sunt doua intrebari diferite. de asta am pus in paranteza lege) dar noi suntem un popor crestin iar legile sunt facute de oameni
Tocmai d-aia am zis 96% nu 100% pentru că sunt și excepții când chiar nu e vina lor Nu am zis că sexul e păcat, e ceva normal dar nu oricum, oriunde și oricând pentru că da, uneori e păcat că accepți tu asta că nu.Crede-mă că NU te violează nimeni decât un foarte, foarte rare cazuri dacă umblii pe stradă ziua și nu-i bagi în seama.Acum,nu mă miră că România e pe primul loc la avort Crezi că toate femeile/fetele din țară care au făcut avort au avut 100% motive? Nu zic, uneori mda e mai bine să faci dar asta în cazuri extreme.Nu știu cum gândesc altele dar eu personal mai bine mă abțin decât ca apoi să regret și să omor o viață nevinovată Nu te enerva așa, doar mi-am zis părerea, că nu ești tu de acord cu ea e altă poveste
P.S.Care-i problema ta că am pus emoticoane?
Pentru ca avortul nu este treaba bisericii.nu mai traim in 1800.este dreptul fiecaruia sa decida asupra propiului corp.este dreptul fiecaruia sa decida daca poate sau nu sa intretina un copil.nu este dreptul tau sa decizi asupra corpului altei femei.nu iti afecteaza personal viata cu nimic.un copil venit dintr-un viol sau un copil nedorit nu va avea niciodata o viata buna.calitatea vietii este ceea ce conteaza nu doar sa traiesti ca o buruiana uitata de lume si fara viitor. face parte din drepturile tale ca OM sa poti decide acest lucru.societatea nu este condusa de biserica.este condusa de legi si rationament. daca vrei o astfel de lege mutate la arabi.
Problema mea ca ai pus emoticoane? Draga mea nu e niciuna. Problema mea este ca ma devreme puneai emoticoane in care radeai de fetele care umbla nu stiu cum si mai tarziu ai pus fata trita...Asta e problema ori razi ori plangi? Ori razi de ele ori le compatimesti pe fetele care fac avort. Si stai linistita ca nu ma enervez
Cine este anti avort este anti femei asta e sigur.una este sa ai credinta si alta este sa fii un fanatic religios irational.pana la dzeu te mananca sfintii.nu este logic, ba chiar este inuman sa crezi ca cineva are dreptul sa decida aspura ta, asupra propiului tau corp.din cate stiu dumnezeu si legile bisericesti predica iubirea sau iubirea de aproape si acceptarea.sa obligi un alt om sa pastreze un copil nedorit ba chiar mai mult unul pe care nu si-l poate permite nu inseamna iubire pentru semeni.este pur si simplu prostesc si preistoric sa crezi un asemenea lucru.viata este un dar atata timp cat este o viata de calitate nu prin centre de plasament intre orfani si conditii mizere.un embrion este la fel ca orice alta celula din corpul tau. absolut TOTUL ce este in corpul tau este viata, microbi, celule, sange.totul misca, consuma, se regenereaza si traieste pentru ca tu sa poti trai.atunci cand iei antibiotice omori miliarde de bacterii folositoare din stomac.ar trebui sa fii pedepsit pentru asta? cand te tratezi de o raceala omori o fiita microscopica care consuma si traieste in tine.este pacat? UN OM are constiina, ratiune.asta este ceea ce te diferenteaza de o celula.momentul in care creierul este dezvoltat te defineste ca om si nu embrion(un ovul fecundat)si NU..nu este crud sa faci avort.crud este ceea ce se intampla cu mii de copii in tara asta si in multe locuri din lume in care ei nu au nici un viitor, sunt abandonati si vanduti, nu au dreptul la educatie, viata sau sanatate...asta este crud.in loc sa ne preocupe CALITATEA VIETII atator copii care au potential si nu sunt ajutati pe noi de preocupa persecutarea femeilor care oricum nu fac AVORT DIN PLACERE...nimeni nu ajunge la avort din fericire.nimeni nu ia masuri drastice de prea mult bine.deschideti ochii fetelor, femeilor. aparati-va propiile drepturi.invatati cand si unde se termina credinta si incepe realitatea si rationamentul.roaga-te dar nu fi fanatic. iubeste si lasa libertatea fiecaruia sa decida asupra propiului corp, venit si sanatate.sunteti anti avort? adoptati copiii pe care altii nu-i pot creste.ca si asa in tara asta auzi pe toata lumea:"de ce sa adopt? sa il cresc si sa imi dea in cap?" GANDITI!
Pentru ca suntem atacati de Vest si de masoni.Ei vor sa legalizeze ceea ce nu este normal.Un copil are viata inca de la conceptie.