Pai nu depinde de oamenii simpli cum suntem si noi, depinde de lideri din regiune care zic ca ei sunt "cei care fac cum vrea poporul"...
Si nu e chiar atat de greu sa iti dai seama de ce nu vror unirea...
Rusii au mostenit de la Petru cel Mare un testamen6t in care li se cere sa ocupe, la inceput, partea riverana Marii Negre si apoi intreaga Europa. In Basarabia, Bucovina si Maramuresul istoric, slavii ai cei proslavi sunt majoritari. In aceste conditii, n-ai cum si la alegeri au ales slavii.
Moldovenii vor unire. O sa fie in UE, pot sa calatoreasca mai usor si beneficii mult mai mari…
Igor Dodon e pro-rus, e genul de om care se gandeste doar la sine, cum avem si noi in tara, dar in Rep.Moldova e mult mai rau… Il detest pe omul asta, nu inteleg cum de a ajuns in politica. Crezi ca in politica la alegeri nu se pot falsifica voturile? S-au facut si la noi si cu Ponta, nu sunt asa de multi bosorogi in Romania incat sa aiba el procentajul ala la voturi, pe Iohannis l-au votat tinerii si oamenii cu capul pe umeri si infipt in gat, dar momentan nu a facut nimic pentru tara asta asa de important, doar pentru el, casele din Sibiu…
Rusii nu au nici o putere in Rep.Moldova, doar Igor Dodon e pro-rus si poate e pe mana cu Putin(nu stiu multe despre asta, poate cineva stie). Cred ca rusii nu vor unire pentru ca vor pamantul ala moldovenesc, alta concluzie nu gasesc… Pe rusi nu ii suport, dar imi plac rusoaicele…
Nu vor moldovenii nicio unire. Tara este imbatranita, iar batranii stiu una si buna. mama rusie.
Nu e atat de simplu iar pe de alta parte, Romania, fizic nu e pregatita sa suporte unirea, caci asta ar necesita o cheltuiala enorma dar de unde bani pentru inca 4 milioane de oameni cand guvernul roman nu poate intre tine nici a lui 20 de milioane.Pe de alta parte avem foarte multi oameni cu vector prorus asa ca nu se va ajunge la un numitor comun, niciodata.
Asta nu hotarasc basarabenii in veci nu mai vorbiti aiurea. Teritoriile se impart la ONU, uasinton, Berlin, Brusel, Vatican.
MotuMatias întreabă: