| OmulRealist a întrebat:

De ce religiosii si conspirationistii mai au drept de vot in 2024?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Aproape toti cetatenii unei tari democratice au dreptul de a alege, cu exceptia unor infractori condamnati la care li s-a interzis dreptul de a alege, fiindca asa prevede Constitutia.
P.S. Se pare ca nu gandesti prea mult inainte de a pune asemenea intrebari.

| johnnny123 a răspuns:

Este ca și cum ai întreba "de ce oamenii care nu știu să înoate sunt primiți pe litoral?"

Pentru că într-o democrație nu poți să iei dreptul oamenilor de a vota doar pentru că au anumite concepții/opinii/credințe.

La fel și un om religios ar putea să întrebe "De ce persoanele care nu cred în Dumnezeu au dreptul să voteze?"

Iar geniile ar putea întreba "De ce persoanele cu inteligență normală au dreptul să voteze?"

Iar tinerii ar putea întreba "De ce niște bătrâni care mai au câțiva ani de viață au dreptul să voteze?"

Ia oamenii în vârstă ar putea întreba "De ce tinerii neexperimentați și care nu înțeleg nimic au dreptul să voteze?"

Și tot așa, orice categorie socială ar putea obiecta la adresa altor categorii sociale... Observi problema?

| ioana748 a răspuns:

Oricum, nu cred ca se duc la vot.
Doar 30 la suta din populația tarii merge la vot, asa ca relax yourselfe.

| mODIN a răspuns:

Daca tu crezi in valoarea logicii si a dezbaterii, de ce te-ar deranja ca au voce si cei cu opinia carora nu esti de acord?

| KovacsB a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care un rahat ca tine are dreptul sa puna intrebarea asta.

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând ești un troll! În al doilea rând, ceea ce spui aici sunt teorii nazist - sovietice!
Iar, nu în ultimul rând, de 2000 de ani, imperii întregi au încercat eliminarea "religioșilor și conspiraționiștilor", iar într-un final, imperiile s-au prăbușit, iar ceilalți au supraviețuit!
Deci, este o întrebare copiată din istoria lumii, dar care niciodată nu a avut un răspuns clar și definitiv!