anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce rezultatele de la testul poligraf (detectorul de minciuni) nu sunt considerate probe în instanță?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Psihopatii și anumite persoane cu anumite dezechilibre psihice, pot trece foarte ușor aceasta probă, asfel, proba fiind includenta în instanță.
Starea de sănătate psihică, inteligenta emoțională (IQ -ul ), capacitatea de manipulare și autocontrol - toate acestea sunt factori care pot schimba sau influenta rezultatul testului poligraf. De aceea nu poate fi proba în instanță.

10 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pentru ca, statistic vorbind, poligraful nu e un instrument de precizie, are o rata mare al esecurilor in a reda realitatea. Adica poti sa nu minti, si el sa arate ca minti, sau poti sa minti, si el sa arate ca nu minti. Cind va fi mai sigur, daca va fi vreodata, probabil va fi luat in considerare in instanta.

| Drimmero a răspuns:

Pentru ca e pe baza de emotii, au marja de eroare mai mare decat acuratete, daca e unul mai emotiv din fire supus la un test de genul poate sa iasa ca minte desi el saracul e nevinovat, iar altii il pot fenta usor daca isi controleaza emotiile si sunt vinovati, e o porcarie poligraful. E ca si cum te-ai duce la medic agitat fiind sa iti faca un control la inima si te gaseste cu puls mare sau tensiune din cauza starii emotionale desi tu sa fii sanatos tun. Deciziile din instanta se iau pe baza de 100%, pe dovezi clare, nu asa pe joaca.

| Mosotti a răspuns:

Pentru ca poti ajunge la puscarie nevinovat, poate esti mai emotiv, poate tresari oricum ar fi si daca minti sau nu, deci nu este 100 % sigur, e doar orientativ.
In instanta trebuie probe concrete 100 %, nu 95 %.

Sau invers, poate un vinovat sa nu ajunga la puscarie desi e vinovat.

| minrest a răspuns:

Testul poligraf se bazeaza pe o presupunere gresita. Persoana e pusa sa spuna minciuni evidente. Reactia fiziologica difera putin cand spune acele miciuni evidente, de reactia pe care o are cand spune adevaruri. Ei, si la un moment dat i se pune si intrebarea importanta. Daca are reactia pe care o avea cand spunea adevaruri, se considera ca a spus adevarul, daca are reactia pe care o avea cand spunea minciuni evidente la cererea operatorului, se considera ca a mintit. Numai ca instantele de judecata si legislatorul stiu ca nu poti avea aceeasi reactie fiziologica cand spui ca ai sapte ani, la cererea operatorului, tu avand treizeci si noua, si cand spui ca nu ai comis un asasinat. Asa ca, nu accepta testul ca proba.

| Nirvanaaa a răspuns:

Poate pentru ca se pot falsifica rezultatele testului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt? Probabil pentru că unii oameni își pot controla extrem de bine emoțiile atunci când mint.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ca de exemplu, psihopații.

| literallythesamebruh a răspuns:

Poligraf-ul poate fi "fentat" în unele cazuri dacă persoana respectivă are un IQ ridicat, și probabil că nu sunt considerate probe fix din acest motiv. Sau pur și simplu este o procedură de a lor de a nu îngreuna rezolvarea cazurilor.

| felixf a răspuns:

Pentru ca poligraful poate fi fentat. Vezi intrebarea anerioara care ai pus-o si vezi ce ti-am raspuns.

| Dariaa90 a răspuns:

Fiindcă se folosesc parametri fiziologici care determina stările emoționale nu și minciuna la propriu.