Masurile luate au fost bune, problema este ca Victor Ponta si-a creat o imagine proasta, acest lucru fiind si din cauza lui, din cauza oamenilor din jurul sau, dar si din cauza propagandei impotriva sa pe internet, mai ales pe facebook. Toti tinerii care nu au absolut deloc cunostinte despre politica au citit ei nu stiu ce vrajeala, au distribuit la altii si tot asa. Rezultatul s-a vazut la vot. In aceste momente se incearca o lovitura de stat cu ajutorul justitiei, ceea ce nu se face niciodata intr-o tara civilizata. Nu mai zic de presedintele Iohannis, care e un taran prost si corupt, care, n-ar trebui niciodata sa ceara el demisia premierului ales in urma votului de la alegerile parlamentare, cand partidul lui a obtinut si majoritatea in Parlament. Cei ce ies in strada acum sunt oamenii partidelor sau oameni platiti.
Nici eu nu înţeleg asta, oamenii se revoltă când nu trebuie. Până acum nu au observat toate neregulile, acum, când în sfârşit începem să ne revenim, se trezesc ei că vor mai bine. Unii oameni habar nu au ce cer, se implică şi ei doar ca să nu rămână pe afară şi apoi realizează că de fapt era bine. Să fim serioşi, majoritatea din cei care cer demisia guvernului habar nu au situaţia actuală a României.
Lia, ceea ce mă intrigă pe mine cel mai mult este faptul că oamenii, cum ai spus tu, ies în general în stradă fără să știe de ce. De obicei aceste lucruri sunt organizate de unii deștepți care sunt în stare să adune turma, ori prin facebook, ori prin televiziune. Lumea ar trebui să iasă în stradă, nu zic, dar să știe ceea ce susține, și ceea ce ar trebui să susțină nu este o persoană, un partid, ci țara în care se află, România. De obicei la putere sunt hoți și eu nu pot să îi văd pe aceștia, reprezentanții țării, deci nu îi susțin. Nu sunt nici PDL-ist, nici PSD-ist, am fost PNL-ist, însă acel PNL nu prea mai e. Acum pe mine nu prea mă mai interesează politica deoarece când vezi ceea ce se întâmplă în țară și cum suntem furați legal de cei din afară cu ajutorul nenorociților ăstora deja te ia cu capul. Acum că mă mai informez din când în când, este normal, dar când se va vota, peste 5 ani, nu cred că mă voi mai duce la vot deoarece nu am cu cine vota, se pare. Vine Iohannis și Gorghiu și când vorbesc parcă o fac pentru dobitocii ăia care nu sunt în stare să judece, parcă ne iau așa în derâdere. Cum să vii tu și să zici că dacă Ponta și-ar fi dat demisia, poate, și pun accent pe cuvântul "poate", nu l-ar fi suspendat. Asta mi se pare la mintea cocoșului. Mi se pare că zice doar ca să zică. Mie la început mi-a plăcut Iohannis, asta până să îi dea în cap lui Antonescu, alt nenorocit, dar nu contează, căci dacă era om nu călca peste cadavre ca să ajungă el sus. De atunci m-am convins. Nici în Ponta nu am încredere, dar totuși a făcut anumite lucruri și nu cred că alt guvern, mai ales unul PDL-ist zis PNL-ist, după ce am trăit cu Boc, care este în PNL, va face mult mai mult bine decât a făcut ăsta de acum. Sincer acum nu prea o să mă deranjeze dacă vin ăștia la guvernare căci mă voi convinge mult mai bine de ei și se va convinge și restul lumii.
Tu zici acum ca ar trebui sa se bucure fiindca nu mai e asa de rau ca inainte? Daca a scazut tva-ul putin, tot o haita de escroci raman.Agricultura Romaniei a fost privatizata,suntem datori vanduti, toti, dar absolut toti guvernatorii presedintele ministrii ar trebui trasi in teapa televizat.
Daca eu iti fur frigiderul si dupa iti dau o gogoasa din el ca sa ma ierti, ma ierti?cam asa e si situatia
Nu e nevoie numai de o revolta pasnica, ci de o revolutie.Este mult mai rau decat in perioada comunismului, mereu a existat cineva care a furat si atunci si acum, doar ca atunci nu se fura astfel.
Ne-am pastrat tara veacuri, cu varsare de sange de multe ori ca acum sa vina ultimele rebuturi sa ne vanda bucata cu bucata, rebuturi care apartin statului nostru.
Cei ce ies si se revolta sunt nationalistii tarii noastre, oameni pe care ar trebui sa ii aplaudam si sa ii apreciem din tot sufletul. Oameni care vad dincolo de aparente si incearca din rasputeri sa-si salveze natia!
In fata unui depozit de desuri toxice tu vezi o pancarta cu un soare si doua oi si iti zici " ia uite ce frumos!"
Eu nu zic că a fost o guvernare impecabilă, dar zic că a fost acceptabilă față de cea de dinainte. Acum tu vrei o guvernare care să fie una normală, adică să fie pentru țară. Te înțeleg perfect, dar nu este numai problema cu guvernul, este problema cu tot sistemul. Se fură din toate părțile, și din punctul meu de vedere, da, ai dreptate, avem nevoie de o revoluție ca să schimbăm ceva, dar e oare posibil așa ceva? Eu zic că răsturnăm guvernul, ok, dar cine va veni? Cine? Posibilitățile fiind date, cred că va fi la fel, dacă nu și mai rău.
Nu exista termenul de guvernare acceptabila cand e vorba de un stat.este nevoie de cativa oameni cu initiativa care stiu cum sa trezeasca spiritul poporului.Chiar si ultimul taran fara scoala va iesi, in cazul asta, si va varsa sange daca va trebui pentru tara lui.Ca in viitor copiii lui sa traiasca mai bine.Pare-mi-se ca G.Calinescu zicea:"taranul si Kant isi pun aceleasi intrebari, cu deosebire ca cel din urma le rezolva cu alta metoda".noi avem nevoie de 1, 2, 3, 100 Kant si ai sa vezi.
Îmi place spiritul tău de idealist și optimismul, dar din punctul meu de vedere cam greu de realizat aceste lucruri în aceste timpuri.
Și cine ar putea da acea scânteie? La revoluția din 1989 a fost ceva declanșat la nivel destul de mare, a fost ceva declanșat în toată Europa. Acum când toți fură de la noi și suntem cei mai proști din curtea școlii, cine să mai ne dea scânteia? Noi ar trebui, desigur, dar românul alege să fugă mai degrabă decât să lupte, în ziua de azi.
La școală suntem învățați că acea scânteie a fost declanșată de bozgorul acela care făcea parte din serviciile secrete maghiare. Dacă așa ceva ne învață la școală, îți dai seama tu ce nație suntem? Vai de capul nostru, asta ca o paranteză.
Cel putin in doua treimi din romani mohneste acest foc, iar scanteia ne-o vor da chiar cei ce fac rau tarii!
anonim_4396 întreabă: