Nu e vorba de coruptie, in primul rand sunt foarte putini politisti, nu au cum sa faca fata la un numar foarte mare de solicitari. In al doilea rand este complicat cu intervetia in cazul violentei domestice, in cazul unei familii spre exemplu politistul trebuie sa-l scoata pe agresor din locuinta si sa-l duca in alta parte... Nimeni nu s-a gandit sa faca si niste spatii ceva cand au dat aceasta lege asa ca agresorul este dus pe unde se gaseste loc: pe la spitalul de nebuni, pe la azilul de batrani etc. Bagarea in arest iese din discutie pentru ca nu este legal... In al treilea rand este vorba de dotari si de oameni. Politistii au o cantitate limitata de combustibil dar sunt obligati sa patruleze toata ziua, uneori se intampla sa cumpere din banii lor benzina pentru munca, hartia pentru completat declaratii si alte consumabile. In privinta oamenilor iar este o problema, acum femeile au tot dreptul sa exercite aceasta meserie si chiar sectiile trebuie sa aiba un anumit procent de amgajate. Ce crezi ca pot face mare parte din acele politiste la un 150 si 40 kg? Infractorul poate sa ia doua sub brat si sa fuga cu tot cu ele de cele mai multe ori Sunt si exceptii dar foarte putine pentru ca de aia sunt exceptii. Deci nu e coruptia, sunt legile proaste, omani putini si slab pregatiti.
Corupta de lene cronica in faza terminala, delasare extrema si nepasare absoluta
DAP, INTOTDEAUNA a fost la fel
În ziua de azi daca zici ca te amenința zic ca nu te-a atins, deci nu ti-a facut nimic, iar daca te-a batut zic ca nu te-ai omorât.
Si in fond, cu ce te ajuta ordinul ala de protecție? Crezi ca pe unu ce vrea sa te bată sau omoare il tine o hartie sau faptul că poliția ii spune ca la un copil mic "Nu e voie"?
Eu cred ca ar trebui să se bage oameni mai usor in pușcărie si pentru fapte mai mărunte nu doar după ce a omorât omul.
Acum e "libertate", draga. Toti infractorii fac ce vor muschii lor. Si mai stiu ca pot manipula politia. Nu, inainte nu era asa. Era suficient sa fie vazuti pe strazi. Dar acum, ii mai vezi pe strazi? Toti "au treaba" in birouri. Ca e la dos si mai comod. Daca hotul e prins de victima, daca cel agresat poate dovedi (sic!) ca batausul l-a lovit, daca... atunci politistul se oboseste sa puna niste intrebari. Dar de multe ori, ca sa nu se complice, reuseste sa "constate" ca victima este vinovata.
Acum cu "virusul" ar trebui să fi în siguranță. Dacă strănuți în public nu mai ai nevoie de spray paralizant.
Ordinul de protecție nici nu ar trebui să existe. Amenințarea trebuie să fie pedepsită cu închisoarea pe viață. Persoanele dure nu ar trebui să trăiască în libertate, oricâtă dovadă ar da că sunt pașnice. Într-un an ar dispărea violența de orice fel din țară.
Poliția nu stă să urmărească infractorul și nici să protejeze victima. În țară există niște legi doar ca să se zică că nu există deloc.
Sunt și infractori care pot fi cercetați în libertate. Dar agresiunea nu ar trebui să fie lăsată singură pe străzi.
Pe timpul comunismului era o oarecare teamă de miliție pentru toată populația țării. Oricine era contra comunismului era drastic pedepsit (ca acum în Coreea de Nord, unde nici nu poți fugi din țară).
De aceea și infracționalitatea era mai scăzută în acele vremuri.
Uite ca femeie când cineva încearcă să te hărțuiască sau când este prea insistent, prefă-te că vorbești la telefon și zici:"Wow operațiile estetice și hormonii și-au făcut treaba, cu toții cred acum că sunt într-adevăr femeie. Ai să vezi cum îi pui pe fugă.
In prezent, mai ales de cand s-a introdus ordinul de protectie temporar, acesta se obtine destul de usor.
Problema este ca respectarea lui este greu de urmarit, avand in vedere lipsa de personal si faptul ca n-au cum sa urmareasca fizic vinovatul. Am citit ca s-a propus ca persoana impotriva caruia s-a emis un ordin de protectie sa poarte o bratara electronica dar pana se va pune la punct sistemul si vor fi dotati politistii pentru urmarire va trece un timp.
Dar chiar cu bratara nu se pot preveni toate situatiile de violenta domestica si nici macar toate infractiunile, pentru aceasta ar trebui sa fie cate un politist pentru fiecare eventual faptuitor si asta este o imposibilitate.
Corupție a fost, este și va fi.Cum să vă apere autoritățile, din moment ce noi ca bărbați trimitem femeia pe front și ei se duc la pensat. Bărbații adevărați sunt pe cale de dispariție.
https://www.google.com/......ol-1510463
Hmm, eu din ce stiu ca chiar si in state nu se obtine asa usor, la noi...te rog sa nu ai asteptari prea multe de la sistem.
Un ordin de protectie nu facut in asa fel ca individul cu care ai problema sa fie si monitorizat, deci se poate incalca usor, nu tine neaparat de coprutie, e doar o foaie in teorie pana la urma, in realitate...let's be realist a bit
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: