| AlexDorinel a întrebat:

De ce se zice ca e foarte greu în România fără facultate sa faci ceva, în condițiile în care cel puțin 50% din părinți nu-si permit sa plătească facultatea?

Și puteți sa va uitați pe statistici sa vedeți ca mai mult de 30-40% din cei care termina școala nu mai fac și alte studii adică facultate etc.

Pai și cum facem cu restul de 60% care nu au facultate? Mor de foame? Nu cred.


Am prieteni care s-au lăsat de școală din clasa a 10a din cauza ca nu aveau bani iar acum au 25-30 de ani și lucrează pe un salariu peste medie, undeva la 4000 lei.

Și dacă chiar asa s-a ajuns cu facultățile, avem vreo sansa sa se revină la anii 90 când foarte putini aveau facultate?

32 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| tudorvolcano a răspuns (pentru AlexDorinel):

Până se automatizează procesul, și vor fi dați concediați.
Se estimează că 30% din joburi vor dispărea, în special cele repetitive, ca preluarea comenzilor la fast-food.
Și să spunem că găsești acolo de muncă, o vei face pe un salariu mizerabil, și poți fi dat afară dacă patronului nu-i place fața ta, sau dacă ai făcut vreo greșeală, cât de mică ar fi, și vei fi bătaia de joc a angajatorului.

Te vei duce la Mc sau la KFC, și comanda îți va veni automat, după ce ai comandat pe ecranul disponibil la fast-food și ai făcut plata.
În Occident, deja la foarte multe magazine scanezi singur produsele, te mai controlează doar periodic, să vadă dacă nu ai mai luat ceva în plus fără să scanezi.

Restaurantele, doar cele mai șic vor rămâne, care vor face lucrurile în stil clasic, iar acolo, iarăși, nu va intra oricine, ci doar cei îndemânatici și sclipitori. Ca barman, ospătar etc., nu ești primit din prima într-un restaurant cu reputație, trebuie măcar 1 an de ucenicie. Spălătorii de vase, iarăși, se vor împuțina, pentru că sunt mașini de spălat vasele.

Burta pe carte!
Sunt joburi în IT, în management, în sectorul ingineriei, ca medic specialist, medic veterinar, stomatolog, ortodont etc., în justiție, în domeniul matematicii (statisticieni, matematicieni), în domeniul educației, al asistenței sociale etc. Aceseta se plătesc mult mai bine ca cei care lucrează în fast food-uri, și nu vei fi dat afară decât dacă ai făcut ceva absolut inacceptabil, pentru care ai putea fi condamnat în justiție.