De nebun ori tampit, totul favorizat de legislatia armelor din SUA. Nu este prima nenorocire de acest fel si, din nefericire, n-o sa fie nici ultima.
Pentru ca poti sa-ti procuri o arma de la orice magazin din colt? Pentru ca ai un singur neuron mort de plictiseala? Pentru ca iti vrei cele 15 minute de celebritate, chiar si post-mortem? Pentru ca esti american deci, prin definitie, ai un IQ mai mic decat numarul de la pantofi?
Si motivele pot continua.
Un nene din China a injunghiat acum vreo cateva zile 20 de oameni, inclusiv copii.Recent - nu mai tin minte exact anul - prin Stuttgart un nene a facut arsice un liceu intreg, a omorat vreo 12 elevi, el avand vreo 17-18.Deci America n-are treaba.Numitorul comun in toate treburile astea e un nene mai mult sau mai putin instabil care vrea sa-si faca de cap si, sincer, eu nu-i condamn.Cat timp legislatia le permite, se vor intampla astfel de evenimente oricand, dar mai ales, oriunde.
Doar lipsa de resurse l-a facut pe tipul de la coafor din mandra noastra tara, sa ciuruie cel putin 8-9 oameni.Asa ajungeam si noi pe NBC si CBS, mai ales ca era original killing spree-ul, nu la o scoala sau o alta institutie publica.Bonus : tot recent, au fost doua killing spree-uri la licee din Finlanda, cu numarul de victime intre 7 si 10.Bineinteles,2nd Ammendament face ca 'Murrica sa fie tara in care evenimentele de genul se intampla cel mai des, dar nu e de vina exclusiv America.
PS : Cat de curand, un astfel de eveniment se va intampla si in Romania.Desigur,nu de anvergura Virginia Tech, Columbine sau cel de acum cateva zile, dar 4-5 cred ca tot or sa pice secerati, mai ales daca eventualul atacator e afectat de cocktail-ul acela incandescent de putina instabilitatea psihica - desi nu aratata, prezenta la foarte multi adolescenti, comparabil cu cifra oficiala - si constanta atitudine de sfidare a unor colegi.Cazurile astea nu vor niciodata raportate la o singura tara.
PPS : Adam Lanza avea Asperger.Sunt rarisime cazurile in care un suferind de Asperger nu e foarte destept si foarte retras.Alt cocktail fatal, numai bun pentru a crea un astfel de personaj.La fel era si coreeanul din 2007, de la Virginia Tech, desi n-avea Asperger.
PPS 2 : Armele erau ale maica-sii.Nu el si le-a luat.Ba chiar a fost refuzat la un gun-shop cu doua zile inainte de atac.Maica-sa tinea armele si chiar se mandrea cu ele.
PPS 3 : Nu era plictisit din ce reiese din presa din America.Doar fed-up, cum spun ei.Si incapabil sa inteleaga ce face, ca mai toti suferinzii de Asperger.Un fel de sociopat vulcanic upgradat si foarte improbabil de a comite atacuri de genul.
Doar asa, sa corectam erorile si aprecierile facute in necunostinta de cauza.
In primul rand...Doar pe maica-sa a omorat-o. Taica-su lucra la ceva firma ferchezuita de consultanta, erau divortati si nu prea mai avea treaba cu el.Nici frate-su, Ryan, nu prea mai avea tangente cu el.
In al doilea rand, in cele sase persoane ce nu erau copii erau si trei persoane cu care Adam avusese o altercatie cu o zi in urma.De fapt, se certase cu patru, dar al patrulea, in acea zi, nu era la scoala si doar trei au fost capaciti.Referitor la copii, cum i-am zis si lui @ardnaxur1961, e vorba de incapacitatea de a fi empatic, de a intelege lumea, dar mai ales, incapacitatea de a intelege ce faci si ce se intampla in jurul tau.In mod normal,l-as fi sustinut,la nivel de fapta,daca era liceean si era bullied constant de niste bastarzi ignoranti si plini de ei (chiar in cazuri de genul,capacirea celor vinovati eu as gasi-o recomandata),dar aici e clar ca vorbim de cineva care nu prea avea tangente cu viata reala, dupa cum arata si boala de care se pare ca suferea. Poate suna cliseic, dar cred ca avea nevoie de cineva care sa stea mereu pe langa el, sa-l "supravegheze" mental, dar mai ales sa fie alaturi de el.O persoana de care un astfel de individ sa se simta apropiat chiar pot taia de la radacina asemenea tendinte.He needed a friend.Adam asta, cei doi de la Columbine, Tyler si Dylan, toti cei care au comis astfel de fapte au un punct comun, marginalizarea.Ba ca sufereau de boli psihice, ba ca erau bullied, ba ca au fost sistematic dati la o parte, lucrurile astea cineva trebuia sa le vada, mai ales in USA.Acolo chiar nu-i de joaca, daca-l bati pe unul la cap suficient, e foarte probabil sa se enerveze si sa-ti transforme capul tie, si altor cativa in mase amorfe de tesut si sange.Da' desigur, cum zic republicanii,"Obama is coming after our guns".
Asculta a treia parte.Vezi un anume pattern, care nu-i deloc o coincidenta, e ceva care trebuie rezolvat, daca nu se vor evenimente de genul repetate din ce in ce mai des : http://www.youtube.com/watch?v=5dM20oteVGM
De nepasarea celor din jur? Prea des ne grabim sa-i catalogam pe cei de langa noi drept "ciudati" si sa fugim de langa ei, sa-i lasam in ciudatenia lor, in cazul bun, daca nu cumva chiar sa facem si misto de el, sa-l chinuim si mai mult si sa ne si distram de suferinta pe care i-o provocam. Cine poate sti ce-o fi fost in capul si sufletul lui... Daca l-ar fi bagat in seama cineva poate ar fi fost intr-un spital, nu liber pe strazi sa omoare oameni.
Eu cel putin n-am nici o idee.Ori e o boala psihica ori are o dorinta pura de a ucide cat mai multi oameni.Numai cand ma gandesc, cat vieti a luat, cat generatii de copii si viitoare generatii de copii au disparut, pentru ca toti vrem sa facem sex, logic.Cate suflete indurerate.Imi spui de unde ai aflat vestea?
De la Pro Tv daca nu ma insel. Oricum au dat-o pe mai multe programe,
http://www.hotnews.ro/......autism.htm
Oricum,nu e chiar numai vina lui pentru ca avea o boala psihica,iar parintii lui erau divortati,deci rezulta ca in perioada cat ei erau impreuna,Lanzaa era batuta cu lemnu' de la pat,glumeam,oricum l-a influentat in rau, pentru ca in ABSOLUT ORICE CAZ, cel putin vazut de mine, cand este o fapta care lasa multa durere in urma ei, persoana care a facut-o nu avea o viata prea decenta.Cum ar fi Hitler, uita-te pe wikipedia sa vezi ce copilarie distrusa a avut.Mai ales ca i-au murit bvreo 5 frati si tac-su era beat+ca mama lui a murit cand avea o varsta frageda s.a.
Nimeni nu stie ce a fost in mintea agresorului de 20 de ani din Connecticut.
Numele lui este Adam Lanza... nu se stie de ce ar fi facut asa ceva, insa au aparut informatii ca ar fi fost foarte retras... parintii lui ar fi fost divortati.
Dar nu si-a ucis ambii parinti, doar pe mama sa.
Greseala mea, oricum asta nu e un motiv suficient.Trebuia sa-si fi tras un glont in cap de la inceput.Totusi,20 de copii intre 8-10 ani? Am auzit ca numai unul a scapat cu rani,
Din cate stiu eu, 18 copii au murit pe loc, si 2 in drum spre spital, sau la spital.
Ori cum, probabil ai vazut ca asta sa mai intamplat de mai multe ori, fiecare data sfarsindu-se cu o gramada de morti in scoli.
In SUA oamenii nu stiu cum este fara o arma, ei considera asta dreptul de aparare a proprietatii.
Gandeste-te, ce i-ar impiedica si pe altii sa vina sa faca la fel?
Nimic, pentru ca atatia oameni au arme acolo, ar putea declansa un razboi.
Ai dreptate, 2 la spital.Si unul singur ranit.Nu stiu cat e ranit fizic dar oricum, ramai cu niste sechele.Copilul ala nu cred ca mai calca la scoala o luna de frica.
Nu mai stiu daca tot in SUA, sau in Franta era arabul ala care s-a dus in fata unei (scoala/gradinita, nu mai tin minte) de evrei.Tot asa zeci de copii morti, nu mai zic de parinti.
Pai da, doar sa ma gandesc la parintii aia, nu isi vor mai revenii in veci, mai ales daca era singurul copil...
Adica si ceilalti parinti, ce garantie au ca nu va mai veni vreunul si le va omora copiii lor?
Si totusi, cine mai calca in clasa in care au murit 20 de copii, ala e om.
Daca admiti ca e nebun, nu poti sa mai ai pretentia sa aiba ratiunea sa se sinucida inainte de a face victime.
Insa doar un nebun schizofrenic care nu isi ia medicamentele si este lasat liber ar putea face asa ceva.
Buna,nu stiu, dar cred ca o deviatie de comportament din copilarie care n-a fost(sau n-a vrut)sa fie observata de cei apropiati poate duce la asa ceva-pacat totul ar putea fi evitat daca am fi mai deschisifata de cei care ne inconjoara-orice boala poate fi tratata daca acceptam.
anonim_4396 întreabă:
FreddieM întreabă: