| AlexDorinel a întrebat:

De ce trebuie sa suferim noi romanii ca lu Putin ii se scoala sa ne scumpească curentu, gazele etc?

De restul europei nu ma intereseaza ca aia au bani, dar la anul în România o sa fie 1000 lei factura la curent și majoritatea o sa tremure de frig.

33 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu zic sa il suni pe Putin si sa ii zici ca te doare in pix de europa si sa ne dea gaze ieftine doar noua

Răspuns utilizator avertizat
| Wr3nch a răspuns:

Ca nu asa merge vandutul de resurse. Nu poti sa zici, ''Romania, tu nu dai nimic in plus da voi restul da.'' Ori maresti pentru toti, ori nu, maresti.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Pai zii lui Putin nu mie.

| literallythesamebruh a răspuns:

Pentru că inflația este extrem de crescuta, la fel ca și setea de bani a parlamentarilor.

| Animiu12 a răspuns:

@AlexDorinel, de ce trebuie să ne stresezi pe noi cu întrebările tale tâmpite. Sună-l pe Putin și spune-i că tu vrei totul la un preț redus. Nu ne tot stresa pe noi cu întrebările tale.

| tudorvolcano a răspuns:

Pentru că rușii pot.
Dacă noi românii gândeam bine, ne construiam centrale nucleare peste tot în țară, ne modernizam hidrocentralele, puneam eoliene la greu în Dobrogea, și fotovoltaice în zonele aride. Ne-am fi mișcat și mai repede cu extracția gazelor de la Marea Neagră, treceam pe centrale electrice, și le arătam degetul din mijloc.

E de vină guvernul actual, care mai mult a fost interesat să țină puterea, și să pună restricții împotriva covrigului, decât să se intereseze de popor, dacă are ce să mănânce, dacă poate plăti factura la gaz, la curent etc.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte simplu: nu suntem independenti energetic si luam gaze de la rusi.
Greseala enorma este a fostelor conduceri ale tarii, nu am pus in exploatare gazele din Marea Neagra. Sa speram ca actualii guvernanti se vor trezi si o sa inceapa exploatarea, macar de anul viitor.

| Vântulalb a răspuns:

De ce trebuie sa suferim noi agresati fiind de intrebarile tale aberante?
Bogatii Europei de care tie nu-ti pasa, s-au scarpinat cam tare de Rusia si implicit de Putin. Sau invers daca vrei. Iar noi, facem parte din Europa. n plus si din NATO. Asa ca intram la gramada cand e vorba de pedeapsa.

| Vântulalb a răspuns (pentru AlexDorinel):

"Ca dacă am fii independenti am ajunge un imperiu iar toată planeta ar fi cu ochii pe noi."
E clar! Tu nu stii nici ce este aia independenta, dar nici imperiu.
Lasa politica si pune mana pe o carte ca nu musca!

| johnnny123 a răspuns:

Pentru că așa cum pe tine "nu te interesează de restul Europei", nici pe Putin nu-l interesează de fericirea și bunăstarea românilor sau a oricui altcuiva.

Acum e mai clar?

| felixf a răspuns:

Dar cine va opreste sa luati curent de la soare prin fotovoltaice?

| gabicoo a răspuns:

Dorinele dar ce vină avem noi cei de pe TPU să-ți suportăm întrebările?

Ia o vacanță, odinește-ți neuronul că vei avea nevoie de el la bacalaureat!

| Mosotti a răspuns:

Nu i se scoala lui Putin, Putin livreaza la pretul de contract pentru cine a facut contract, cine nu, ia la pretul pietei.
S-a scumpit in toata Europa, nu are legatura cu rusii, rusii au doar 33 % din piata europeana, restul de ce au scumpit?!
In Anglia, portugalia nu dau rusii gaze, si tot asa s-a scumpit si acolo.

Si s-a scumpit in toata UE ca e comanda americana ca se doreste distrugerea economiei germane, au retras unele surse de gaz si altele, ca sa sara in aer preturile si industria germana sa sufere.

Suferim ca am fost idioti si am vandut gazele si petrolul la UE, mai bine asa zi! Ca daca aveai gazu tau si petrolu tau, aveai 80 % din necesar intern asigurat.
Asta de ce nu zici?
Si daca ne aveam bine cu rusii ne dadeau 20 % restul ieftin si gata.

Au propus in 2011 sa faca o conducta care sa treaca pe la noi rusii, si sa ne dea gaz ieftin, am vrut? NU am vrut, am supt-o la americani si la UE de pomana fara sa avem ceva la schimb.

Asa ca de aia o sa suferim de frig.

| Mosotti a răspuns (pentru suntserios):

Ne dadea gaz ieftin daca nu ne certam cu ei tinand trena la sua si la UE, cand a propus in 2011 sa faca conducta aia care sa treaca pe la noi catre UE, am vrut? Si ne dadea gaz ieftin si noua.
N-am vrut.

Daca nu vindeai gazu si petrolu intern la altii, acum aveai 80 % asigurat necesarul, si ce mai luai de la rusi, eram f bine, nu depindeai de preturile UE urcate special de americani ca sa sufere Germania.

| Mosotti a răspuns (pentru Wr3nch):

Nu trebuia sa fim afectati sa preturile ridicate, ca noi aveam gaz si petrol pentru 80 % de necesar intern, daca nu le vindeai la altii, aveai acum.
Si nu te interesa ce preturi urcau europenii, te puneai bine cu rusu si luai cele 20 % ieftin, si aia e.

| Mosotti a răspuns (pentru Animiu12):

Si de ce raspunzi la un topic care te streseaza?! Nu raspunde daca nu-ti convine o intrebare.

Lasa-l sa intrebe ce vrea, intrebarea lui e f buna, doar ca nu stie despre ce e vorba, dar asta e altceva, insa l-am lamurit eu.
Macar intreaba, si asa invata, intreband una si alta.
Si uite ca a intrebat, invata si despre asta, mai acumuleaza o informatie in plus.
Bravo lui ca tot pune intrebari, asa eram si eu la 19 ani, intrebam multe.

| Mosotti a răspuns (pentru AlexDorinel):

Inflatia e cauzata de economia proasta pe care o avem, nu de Putin, Putin e de vina pentru inflatia din rusia lui, asta da.
Ptr ca nu producem nimic noi, economia e jos, traim din imprumuturi si din ce trimit caspunarii din afara.

| Fatamuntilor a răspuns:

De cand iti pasa tie de romani?
Daca batranii au pensii,, uriase'' cum spui tu se descurca, nu? In plus persoanele cu venituri mici beneficiaza de compesatii la caldura!

| Mosotti a răspuns (pentru Vântulalb):

Si de ce trebuie sa intri tu la o intrebare "aberanta", si sa postezi? Nu iti place, nu posta!
Te simti agresat de intrebare, nu o baga in seama.

Rusii nu au nici o vina, SUA a magarit preturile in UE ca sa distruga economia germana, asta a stat la baza scumpirii masive in UE, rusii au doar 30 % din piata aici, si restul de 70 % din ofertanti care au piata in UE? De ce au scumpit? Au scumpit ca asa s-a dat comanda din SUA.
Ce, in Portugalia dau rusii gaze? Dar si acolo s-au scumpit f tare.

Si noi ne-am vandut ca prostii gazu si petrolul si de aia nu avem, ne-am pus si rau cu rusii degeaba, ne-am dat sugatori la UE si la SUA de pomana, altfel ne era bine.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Mosotti):

Ne dadea gaz ieftin care era tot foarte scump daca ne bagam picioarele in UE...

Nu era scump, iti dadea la pret okey rusul, si ne-am fi bagat picioarele in UE de mult, ne dezvoltam tara ca aveam cu ce, si ii dadeam in aia ma-si de UE care ne fac ei politica in interesul lor, si nu au nici o dorinta sa ne dezvoltam ca nu cumva sa le facem concurenta economica.
Te-a bagat in UE cu conditia sa le dai resurse si tot si sa te comande ei cum vor.

Si ii dadeam in aia ma-si si pe NATO care ne folosesc doar, ca sa cotizam la ei, sa trimitem soldati pentru interes american, si sa punem rachete contra la rusi doar ca are SUA ce are cu rusii.

suntserios

Arunca un ochi la Ucraina, Belarus, Moldova... ei au gandirea ta. Sunt liberi asa cum iti place tie sa zici, nu le comanda nimeni decat RUSIA si sunt rupti in c.ur de foame.

Ba baiatule, opreste-te odata cu ura asta anti lumea civilizata. Suntem o natie de tampiti si needucati care credem ca eram in stare de ceva ca popor pe cont propriu. UE e cel mai bun lucru bun care ni s-a intamplat vreodata ca natie.

Ucraina a ajuns asa tocmai ca s-a dat cu UE si SUA, pentru ca SUA vrea sa o bage in NATO ca sa puna arme in granitele rusiei, plus ca le-a luat tot si la ucrainieni ce se putea lua.
Au sperat si ei in "democratie" si "lumea civilizata", si au ajuns in evu mediu.
Nu mai au rusii nici o treaba cu ei.

Eram in stare de ceva pe cont propriu daca doream, aveam resurse si capete luminate, dar n-am dorit, ne-a placut sa fim sugatorii UE si SUA, sa ne ia astia tot asa cum ne-au luat, si sa traga pe noi, UE sa-ti ia tot si sa te faca taraba de desfacere pentru prostiile lor (cafeaua pentru tine nu e aia care o vand la ei).
Iar cu SUA am zis de ce ne foloseste.

Austria de ex nu e in NATO, si e foarte bine asa.

Al dracu lucru bun e ca ti-au luat toata tara cu resurse cu tot UE. De ce am dat noi toate resursele la UE?! Am fost niste prosti, am dat doar sa ne ia la ei.
Ce dracu tu nu realizeazi ca suntem slugile lor? Doar nu te-a bagat in UE de drag, ci cu interese foarte mari.

Cand era vb sa comercializam mai multe produse romanesti ce au zis "aaa nuuu, ca va opuneti liberei circulatii a marfurilor", adica ce-s eu obligat sa-ti cumpar mizeriile tale UE-iste?! Macar de-ti vindea ce vand la ei, ca tot era o chestie.
Si bineinteles ca ne-am conformat noi slugile.
In loc sa incurajam productia romaneasca ca avem capacitate, noi luam porcariile lor.

Dam banii si pe oua din Polonia, pai e posibil sa dai valuta pe oua mai? Noi nu suntem in stare sa facem oua, carne de porc si altele?!

Adevarat ca mai aveam nevoie de ceva resurse de la rusi ca si completare, dar nimic mai mult, in rest ne dezvoltam noi si aia era, produceai, vindeai, concurai pe piata internationala si om erai.

suntserios

2 lucruri mai am sa iti spun... si cu asta inchei discutiile pe aceste subiecte cu tine...

1. am avut dupa revolutie 18 ani in care ne-am dat cu tesla in co.aie. Deci nu eram in stare de absolut nimic pe cont propriu. Si inca nu suntem.

2. sa sustii ca cea mai agresiva tara din zona asta geografica si cu cea mai saraca populatie ar aduce un beneficiu unei tari care doreste modernizare e doar rea intentie mai ales in conditiile in care se vede ca tarile care au acesta tendinta o duc de la rau spre foarte rau.

| Vântulalb a răspuns (pentru felixf):

Care soare? Ai ridicat ochii spre cer? Sau locuiesti undeva in Africa.

| Vântulalb a răspuns (pentru AlexDorinel):

"" ''pune mana pe o carte ca nu musca!'' Ba musca ""
Ioi, si te temi ca te infectezi de cultura... rolling on the floor