| alinutza_4400 a întrebat:

De ce unele legiile sunt absurde? De ce, de ex., autoritatiile te sanctioneaza dk.nu ai centura pusa cand esti la volan si nu te amendeaza dk.esti la volan beat si esti parcat? nu este clar ca cel baut de la volan a condus inaine sa parcheze?

Răspuns Câştigător
| sebycfr a răspuns:

Pai cum sa ati spun eu tie...sti zicala aceea "Hotul neprins negustor cinstit"(sau ceva de genu)

daca teau prins teau prins...cei beti poate au avut noroc sau neamuri 'pe sus'
aste e...mai mult noroc in continuare

8 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu e clar!
Eu pot să mă duc treaz la cârciumă la ora 22:00 cu maşina. Beau ca porcu' şi la 4 dimineaţa mă duc în maşină şi dorm acolo. Mă trezesc la 10 ş-apoi conduc. Este cel mai tipic caz în care nu am condus beat!
Se pedepseşte doar condusul efectiv (prins în fapt) sub influenţa băuturilor alcoolice pentru că reprezinţi un pericol.
1. A fi beat nu este o infracţiune.
2. A sta în propria maşină parcată regulamentar nu este o infracţiune sau contravenţie.
Concluzie: A sta beat în propria maşină parcată regulamentar nu este o infracţiune sau contravenţie.

Pe de altă parte, dacă nu ai centură pusă şi eşti în timpul mersului, reprezintă contravenţie.

Numai bine.

| Hombre a răspuns:

Da, cel de la volan a baut dar trebuie sa fie prins conducand.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Nu pricep de ce e atat de greu de inteles ca centura purtata te scuteste de iesitul prin parbriz intr-o situatie mai nasoala.
Iar in masina ai voie sa stai beat pana nu mai poti, sau cazul lui @kongeriket, pana te trezesti, pentru ca stand pe loc nu ai cum sa lovesti pe cineva.

| alinutza_4400 explică:

Stand pe loc nu lovesti pe nimeni, da, dar. ideea e ca el a condus beat si chiar dk.se stie acest lucru., politzia nu are cum sa te amendeze.

| alinutza_4400 explică:

Neh.,dk.zici asa, e o scuza buna big grin

| CayusMoise a răspuns:

La ce presedinte avem, normal ca unele legi sunt absurde

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce mama naibii,daca aveam citeva sticle de vin in portbagaj in masina, in parcare, in fata blocului si am dus 4 colegi de le-am baut in masina la orele 23, trebuia sa ma amendeze si sa-mi ia si permisul? N-aveam nici cheile de la contact la mine.

| Roxana90roxana a răspuns:

Probabil ca ati vazut ca taximetristi nu poarta centura; ei bine nu o poarta pentru ca in caz de ii ameninta cineva cu pistolul sau cu cutitul sau orice altceva fie arma alba fie arma neagra; ca sa poata sa fuga din masina' doar s-au intamplat atateawinking