| AlexDorinel a întrebat:

De ce unii parinti nu și lasa copiii în oras și cu prietenii la 16 ani în era în care copiii fumeaza si își încep viata sexuala la 10 ani?

26 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Parintii sunt si ei niste oamenii care au fost educati la randul lor, provenind din familii bune, cu carte si inteligenta sau familii provenind din medii precare, cu familii scandaloase.

Ca o paranteza, copii sunt protejati de lege si stat pana la varsta de 18 ani, cand devin majori si pot decide singuri. Pana atunci, parintii au obligatia sa-i intertina, supravegheze, educe si sa ia decizii pentru ei.

Parintii inteligenti si iubitori, tind sa-si protejeze copii, tinandu-i acasa si supraveghindu-i pana la 18 ani, asa cum este normal, ferindu-i de posibile accidente, incidente, violuri, rapiri si alte lucruri rele.

Parintii care provin din medii precare, fara educatie, alcoolici sau drogati, nu isi verifica copii si nu-i invata nimic, evident ca nici nu-i supravegheaza, de aceea ajung sa fumeze, sa consume alcool si droguri, sau chiar sa aiba sex, la varste f mici.

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Citeste ce am scris mai sus!
Doar cei care provin din parinti needucati, sau cu educatie limitata, nu stiu cum sa-si tina copii in frau, nu-i supravegheaza lasandu-i sa consume alcool, droguri sau sa se bata pe strada.

| Violleta2022 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Generalizarea ta este iarasi inutila!
Nu am spus nicaieri ca-n zonele rurale sarace sunt numai alcoolici si needucati, nu-mi mai distorisiona vorbele. Citeste cu atentie si incearca sa intelegi ce am scris.
Stiu ca ai doar 14 ani, de aceea este posibil sa nu intelegi, fiindca cunostintele tale sunt limitate, caz in care et invit sa nu mai pui intrebari care te depasesc.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai si este bine ce fac?

| Mosotti a răspuns:

De tampiti nu isi lasa copiii cu prietenii in oras la 16 ani, asta e clar.

| minrest a răspuns:

White people troubles. Probleme de oameni fara probleme. Intrebarile tale adreseaza doar nonprobleme, carora le dai solutii aberante, care aplicate ar creea probleme, reale de data asta, pe care tu insa nu le-ai percepe ca atare. Iar pe fond, nici un copil de 12 ani nu face ce vrea, caci nu ar ajunge niciodata la 18. Parintii tai nu te lasa in oras caci te vad fantast, aerian, si isi dau seama ca ai fi prada usoara pentru altii de varsta ta, mai realisti si rau intentionati.

| minrest a răspuns (pentru AlexDorinel):

Apreciaza si ei, corect sau gresit, cat discernamant au copiii si ce inclinatii; iti iei o raspundere foarte mare si daca ii lasi, si daca le interzici. Aia care fumeaza si fac sex la 10 ani sunt terminati, nu mai are rost sa ii dai ca exemple.

| minrest a răspuns:

Intrebare la ''legislatie''; esti sigur ca toata societatea e organizata in asa fel incat sa te sechestreze pe tine in casa, este?

| CodrutElian1990 a răspuns:

Tocma de aceea: anturajele nesanatoase determina tinerii sa savarseasca fapte urate, sa nu zic antisociale.

| Emma30555 a răspuns:

Și în "era" trecuta era la fel, unii mai liberi alții mai condiționați în funcție de părinți de educația lor și de mentalitatea lor. E normal sa impună anumite limite copiilor fiindcă sunt adolescenți dar de la părinte la părinte difera, unii sunt mai exigenți alții nu. Tu pui niște întrebări prea generale, la care îți poți răspunde și singur, oamenii nu gândesc la fel e normal sa existe diferențe în educație.

| Sophieka a răspuns:

Pentru ca unii parinti nu vor sa isi lase copii in aceasta era pe care ai descris-o,

| Mirel4412 a răspuns:

Pentru ca n au incredere in ei sau in cei din jur. Asta nu e o era in care copiii fumeaza sau ce mai fac, asta a existat din totdeauna, si acum 1000 de ani copiii faceau ceva nou si poate periculos, alternative la prostiile din ziua de astazi.

| geoconda a răspuns:

Pentru că e mai bine!

| InYourPants a răspuns:

Pui cele mai cretine intrebari

| SociopatuI a răspuns:

Is comunisti cumetre. Au creierul stafidit.

| DenqOO a răspuns:

Fiecare om are fobiile lui.

| AlinTanase a răspuns:

Probabil pentru ca nu vor sa le spargi banii sau sa nu va imbatati sau la un momendat daca pune unul dintre voi mana pe cheia unei masini sa nu iasa rau. Sunt parinte dar nu am copii mari sa vad pe pielea mea ca parinte cum ma comport dar lucrul asta mi se pare bizar

| sabin89 a răspuns (pentru AlinTanase):

"nu vor sa le spargi banii" - să le spargi?

| AlinTanase a răspuns (pentru sabin89):

E o figura de stil pe care am auzit-o si o folosesc ocazional

| Anyo1988 a răspuns:

Aceeasi problema o avea o prietena de a mea in urma cu vreo 13-15 ani, si am sa iti spun ce i-am spus si ei atunci, parintii fac asta pentru ca vor sa isi protejeze copii intr-un fel sau altul, insa copii daca vor acest drept, trebuie sa il castige, trebuie sa isi infrunte parintii si sa le arate ca pot avea incredere in ei ca nu vor face anumite greseli, iar pe de alta parte sa le arate ca pot avea singuri grija de ei insisi si sunt destul de maturi sa stie ce este bine si ce este rau... uneori parintii fac asta deoarece stiu ca la varsta asta ei au facut anumite greseli sau au intalnit persoane care au facut si nu vor ca si copii lor sa le faca, asa ca ei cred ca ii protejeaza. Acelasi lucru l-am zis si prietenei mele atunci, parintii ei ii ziceau vechia scuza cu " cand o sa ai 18 ani o sa faci ce vrei " si i-am explicat ca daca la 16 ani baga scuza asta, la 18 ani vor baga scuza cealalta cu " atata timp cat stai in casa mea faci ce spune eu ..si bla bla " de aceea este bine sa ii infrunti la o varsta mai mica de 18 ani, gen 16. Mult succes

| Stonehard a răspuns:

"Era în care copiii își încep viața sexuală la 10 ani"...asta ți se pare normal? Unii părinți sunt mai stricți, pentru că de multe ori anturajul strică adolescentul/copilul (droguri, băutură, etc...sex timpuriu). Când vei fi la rândul tău părinte, probabil vei înțelege.