| AlexDorinel a întrebat:

De ce unii se chinuie sa ia burse la școală pe semestru de 200/300 lei sau cât or fi?

Chiar asa mare avere sunt banii astea? Nu pot ei sa se ducă la munca și sa facă banii astea în 10 zile?

48 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Bursele sunt de doua feluri: bursele de merit (pentru elevii /studentii cu note mari) si bursele sociale (un fel de ajutor social pentru cei care au venitul foarte mic in familie, dar totusi trec peste un prag la media de note.
Pentru ambele categorii, bursa este un simulent, sa invete mai bine (ceea ce n-ar putea face daca ar merge sa lucreze).

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru copii care nu sunt razgaiati si rasfatati ca tine de parinti, da, este o avere!
Dar tu nu ai cum sa intelegi acest lucru, pentru ca parintii te tin in puf si-ti ofera conditii super bune de trai, pacat totusi ca nu vrei sa inveti si sa ajungi cineva in viata.

Răspuns utilizator avertizat
| Violleta2022 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Uff greu sa pricepi ac putori sunt nuami vreun sfert, nu majoritatea, ca altfel nu ar mai ajunge nimeni sa ia bac-ul si nici la faculatati sau pe al olimpiade.
dar tu generalizezi in necunsotinat de cauza!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu de ce nu te duci la munca?

| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si atunci de ce ii pui pe altii sa muncească?

Esti doar invidios ca nu ai luat bursa niciodata. Ha ha

Ma scuzi, nu stiam ca esti plin de bani. Totusi nu stiu cum esti plin de bani daca nu muncesti.

| sierra1 a răspuns:

" 200/300 lei sau cât or fii"

(or FI cu una bucată i)

...Si unde ziceai să meargă la muncă (?!) elevul de clasa a 6/7/8/9/...

| Catrice a răspuns (pentru sierra1):

Ai uitat de aia de a 5a.

| sierra1 a răspuns (pentru Catrice):

Merci că i-ai amintit tu

| Mosotti a răspuns:

Pai nu se chinuie, aia care invata f bine invata de la sine pentru ei nu e un mare efort, si daca tot pot invata de ce sa nu ia si bursa in acelasi timp?! Deci ii ia mai usor decat daca si-ar pierde timpul muncind.

In al doilea rand un elev trebuie sa invete si atat, nu sa-si piarda timpul muncind, ca si asa scoala e grea, inveti si te distrezi in timpul liber, la munca ai toata viata sa te duci.

| Catrice a răspuns:

Pai tu de ce nu mergi și stai pe TPU?
Se numește merit, da' n-ai tu de unde sa știi din astea.hee hee

| Catrice a răspuns (pentru AlexDorinel):

E pai atunci tu de ce te-ai chinuit sa iei bursa?

| TheStrategist a răspuns (pentru AlexDorinel):

Că ai bani de la părinți, dar nu toți au.

| TheStrategist a răspuns (pentru AlexDorinel):

Cred că nu ești conștient câți copii săraci sunt. Și nu doar în România.

| Sofer a răspuns:

Sunt buni si bani aia. Si cine se duce la munca la vârsta aia? Ca le e rușine sa ceara bani la părinți e alta treaba.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu toti au venituri mari. Pentru unele familii 300 de lei este mancarea pe doua saptamani pentru copil. Inchipuieti: tata somer, mama casnica. Ce venituri au si cat inseamna 300 de lei? Doar un idiot care n-a suferit de foame sau cel putin nu si-a dorit o ciocolata si n-a putut sa o aiba, poate gandi asa.

| Lioana a răspuns:

Pentru ca invatatul ii ajuta pentru viitorul lor. Daca fac si bani din asta e un avantaj in plus.

| Lukasssz a răspuns:

Pai depinde. Tinand cont ca salariu minim in Romanica e de 1400 de lei, un milion pe luna inseamna ceva pentru ei.

| Iote a răspuns:

Off, "banii astea" si gramatica asta!
Daca tu te lafai in bani, nu inseamna ca toti o duc bine. Apoi, daca e elev (vorbesti de bursa) cand sa lucreze? Tu gandesti?
Si daca tot ai bani prea multi, mergi la niste ore de limba romana. Nu iti strica. Si apoi... politica.

| Iote a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dupa cum judeci lucrurile si pui intrebarile, asa reiese.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Unora pur și simplu le place să învețe, așa că, de ce să nu primească și burse?
Nu învață pentru bani, învață pentru ei, pentru viitorul lor, așa sunt și încurajați, stimulați. Banii aceștia le demonstrează că " cine are carte, are parte "

| Erin28 a răspuns:

Eu, sincera sa fiu, am luat bursa de merit in toti anii de liceu(, desi aveam media 10, in clasa a noua nu am luat, pentru ca primarul abia in primul an de pandemie-cand eram eu in clasa a 10 a- a oferit burse de merit-acum sunt in clasa a 12 a.) Mi se pare ca asa copiii sunt indrumati spre invatat. Stiu ca o facultate inseamna atat de putin in zilele noastre, cand doar cateva domenii sunt profitabile, insa eu sunt de parere ca atata timp cat nu faci lucuri josnice si iligale, cat nu îi ranesti pe cei din jur, poti munci orice si sa fii mandru ca ai o paine. Asa ca, acest stimulent ajuta mult -multi copii nu au nici ce manca, oare cum se pot ei bucura de viata? Si nu e vina lor ca sunt asa.

| Erin28 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu e adevarat. Eu sunt unul dintre acei copii care a fost crescut de bunici, iar dupa moartea bunicii mele am ramas singura(de la 13 ani, stau doar cu o matusa care imi da sa mananc, restul mi le asigur din alocatia pe care o dramuiesc asa cum pot). Pur si simplu vreau sa muncesc, doar ca nu am momentan cum, deoarece sunt la scoala. O sa merg la facultate la distanta si o sa am si un loc de munca simultan, de anul viitor. Tu muncesti? Din ce am vazut mai sus, tu critici, insa nu intelegi ca uneori nu tine de noi. Nu e vina mea ca am fost crescuta cu nimic si ca am fost obligata sa ma intretin singura. Cum nu e nici vina unor copii care au fost rodul unor parinti inconstienti de pragul material al unei vieti decente.

| Erin28 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Eu am avut card de bursa, iar alocatia o iau eu(sunt majora). Si daca nu e mereu asa? Sunt multi care vor sa nunceasca, dar nu au unde. Eu sunt de la tara si nu exista decat magazine de familie, si cam atat. Munceste daca ai unde. Sunt constienta ca exista si trantori, dar nu trebuie sa generalizam. Sunt cazuri si cazuri. Matusa mea, dupa Revolutie, nu a avut efectiv unde sa se angajeze, considerand-o prea batrana(avea 43 de ani atunci), si a stat cum a putut 2 ani pana a gasit, in final, un loc de munca.

| Wr3nch a răspuns (pentru Erin28):

Nu te sfarma cu Alex, ca nu merita. Oricat se chinuie lumea sa ii zica ca isi si oameni saraci, copiii fara bani de buzunar, tineri care nu merg in club el stie mai bine, ca a batut toata Romania, care e de fapt orasul lui.

| Erin28 a răspuns (pentru Wr3nch):

Mi-am dat seama de acest lucru. Numai ca este frustrant.

| svenhassel13 a răspuns:

Anavata sa scrii

*sper că se înțelege ironia ✌️*

| Robert265 a răspuns:

Nu are nici o legătură una cu alta și bursa se împarte de funcție de venitul familiei eu nu am beneficiat niciodată de un venit scolar

| MirceaCalNebun a răspuns:

Invatatul e o tot o munca. De ce sa muncesti suplimentar cand poti sa fii platit pentru ceva ce faci deja

| Vcorezici a răspuns:

Probabil doresc sa se concentreze pe studii perioada aceasta. E destul de dificil sa ai o slujba atunci cand inveti serios.