| contstersinteresscazut a întrebat:

De ce unii se plâng că oamenii votează extremismul și încearcă să găsească o cale de scăpare alături de oricine promite că va face ceva pentru cetățeni? Cine este, de fapt, principalul vinovat? Nu cumva sistemul și inegalitățile sociale sunt responsabile, atunci când unii fură miliarde, iar alții nu-și permit nici măcar o vacanță după un an de muncă? Păi asta ce ar trebui să însemne?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu sistemul este vinovat ci oameni din sistem.
Si unii votanti, neinformati si creduli, se iau dupa cei ce promit mai mult, chiar daca promisiunile sunt aberante si nu intra in atributiile promitentului.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lipsa de educație e principalul vinovat. Pentru că sistemul asta care i-a sărăcit pe unii tot de ei a fost ales la un moment dat.

Nu e posibil sa votezi 30 ani niste populiști care îți oferă 5 lei la pensie și o găleată de ulei și pe urmă să te plângi de ei. Adică să mă ierte... Unii au votat primari aflați în pușcărie și pe urmă se plângea ce hoți ne conduc...

| gabicoo a răspuns:

Înseamnă că Românica a eșuat și că românii sunt dispuși să voteze pe primul ieșit în cale.

| LisaJulie a răspuns:

Deoarece mulți oameni sunt creduli și cred ca vine o armata strălucitoare cu puteri magice sa salveze România, ca vor pocni din degete și vom ajunge ca Norvegia sau Elveția! Asta se numește naivitate, trebuie sa vina unii noi dar nu niște măscărici! Și nimeni nu ne poate transforma intr-o țară vestica peste noapte

| Seba2013 a răspuns:

Multi care se afiseaza cu suveranismul national nici nu cred in democratie.

Pentru ei sufragiul universal (votul) nici macar nu trebuia sa existe. Ei vorbesc de capacítati. Pentru ei trecerea de la Monarhie la Liberalism trebuie sa fie moderata. Adica de partidul lor.

Deci dupa Monarhie a aparut Liberalismul. Insa acest Liberalism l-au facut moderatii. Astia spun ca nu toti trebuie sa aiba libertate ci doar ei.