Tudor, ai impresia ca uniunea e Caritas?
spun ca toti au drepturi egale.
insa cei ce conduc sunt Germania si franta.
nu ii intereseaza ca aceste tari sa se ridice
grecii au luat un imprumut ca sa plateasca cel anterior.
peste putin timp vor cere altul ca sa il plateasca pe acesta.
si asa vor fi la cheremul UE tot timpul.
ue e de tipul comunismului. suntem cu drepturi egale dar de fapt nu suntem deoarece unii sunt mai instariti si sunt cei ce comanda.
o utopie.
Eu vreau sa fiu taxat la o escorta in ron nu in euro, nu e bine asta cum spui tu incer
Buget unic = salar minim unic = salariile din Occident
Așa funcționează teorema. Trebuie citită de la stânga la dreapta dar și de la dreapta la stânga, cum o fac politicienii.
Ti se pare ca asa cum e panorama in europa, poate fi aplicata o lege fiscala unica pentru toate tarile comunitare?
Nu lege fiscală, ci Uniune Fiscală, un buget unic, și mai multe investiții la nivel european, nu național. Țările din Vest investesc nebunește în infrastructura propriilor țări care este la acest nivel inutilă, în timp ce țările Est-Europene sunt în paragină. O reorganizare radicală a Uniunii Europene este vitală.
UE funcționează ca un domino. Un bloc cade, cad și celelalte. Exemplu : criza de datorie a Greciei a creat criza din zona euro, Grecia ar trebui restructurată economic cu forța direct de către UE deoarece este în incapacitate de plată, altfel trage UE în jos.
Dar să ne gândim că vom lipi toate blocurile de domino unul lângă altul. Ce se întâmplă? Noua construcție nu mai cade așa ușor. Aceasta înseamnă pierderea suveranității tuturor statelor asupra propriilor economii față de UE, o uniune fiscală unică, care funcționează de fapt ca un singur stat, asemeni SUA.
Este atunci o uniune ce cade de tip domino cum am spus, în timp ce China și Asia de Sud și Sud-Est se ridică.
Totuși este mai revelaționist termenul tău „de tipul comunismului" deoarece ne amintește de URSS și căderea blocului estic.
Tudor, ai impresia ca uniunea e Caritas?
spun ca toti au drepturi egale.
insa cei ce conduc sunt Germania si franta.
nu ii intereseaza ca aceste tari sa se ridice
grecii au luat un imprumut ca sa plateasca cel anterior.
peste putin timp vor cere altul ca sa il plateasca pe acesta.
si asa vor fi la cheremul UE tot timpul.
ue e de tipul comunismului. suntem cu drepturi egale dar de fapt nu suntem deoarece unii sunt mai instariti si sunt cei ce comanda.
o utopie.
Asta se intampla fiindca exact asta era intentia, de la inceput! Nimeni nu a vrut si nu va dori NICIODATA ca romanul sa traiasca precum neamtul! Ce e asa greu de inteles?
Anume... au vrut ca Europa de est sa fie o colonie subdezvoltata furnizoare de materii prime ieftine si mana de lucru ieftina, atat!
Dovezi vrei? Uita-te cat de mici sunt lefurile in Romania si cat de mizerabila e legislatia muncii. De ce nu se inghesuie vesticii sa faca fabrici acolo? Simplu, prefera sa ia resursele in forma bruta si sa le prelucreze in tarile lor facand acolo locuri de munca si creand plus-valoare care mai e si impozitata tot acolo, si care se intoarce sub forma de bunastare generala exact in "casa" lor.
Putem sa muncim in Vest? Absolut adevarat, ca si eu tot asta fac acum! Dar romanii 90 % fac muncile de care nu se atinge NIMENI in acele tari, inclusiv asa- zisii emigranti, pe salarii minime. Asta e tot in favoarea tarilor din Vest, fiindca acele firme care altminteri nu ar gasi lucratori stau in picioare si platesc impozite. Sa nu mai vorbim ca daca lucrezi in Vest platesti tot acolo impozite, si nu in Romania, tot de acolo cumperi mancare, haine si cele trebuincioase traiului zilnic... banii trimisi acasa sunt un mizilic din care nu se alege nimic fiindca nu sunt folositi pentru a crea noi afaceri in Romania ci sunt cheltuiti cu traiul zilnic al familiilor ramase acasa, care trebuie sa supravietuiasca cu preturi " europene " si venituri ca in Rusia. Daca nu crezi faza cu veniturile ca in Rusia citeste statisticile, sunt publice si oficiale nu zvonuri.
Vestul atunci nu are altceva de ales decât să cadă ca ultima piesă de domino, cea care cade cel mai tare.
Cred că e vina politicienilor care vor bunăstare temporară pentru atragerea opiniei publice, care vor să dea vina pe cei care vor urma. Aceasta s-a întâmplat pe vremea lui Bush în SUA când era invazia Iraq-ului. Nu a crescut taxele sau tăiat bugetul pentru pregătirea de război, ci a devalorizat dolarul și s-a împrumutat masiv. Consecință : Criza din 2008.
După părerea mea ar fi nevoie de minim 15 ani de mandat pentru ca o guvernare să fie mai transparentă și corectă, dar să nu fie mai mult de 17 ani, și să nu fie succedat de un regim similar ideologic, altfel țara devine o dictatură profund coruptă și cu o reputație foarte proastă pe scena internațională.
Problemele de corupție sunt mai vizibile în China, Coreea de Nord, Cuba, Vietnam, Arabia Saudită, Iran și alte state cu regimuri neschimbate de decenii. Cu toate că doar China este țara care se duce spre drumul cel bun, restul sunt exemple de vizibilitate a corupției.
LanguageMaster întreabă:
imihaistoian întreabă: