Din curiozitate cati ani ai? De obicei intrebari ca acestea sunt puse de adolescentii care pana la o varsta sunt limitati senzoriali de massmedia si gandirea idiotica. Dupa o varsta acestia capata "cantitatea" de ratiunea pentru a dechide ochii spre realitate.
Problema cu copiii nu e locala ci universala. Nu doar in Romania se intampla asa ceva si nu numai in 2011 se intampla asa ceva. Lucruri ca acestea se intamplau din antichitate si pana in momentul de fata pe parcursul istoriei. Totusi acum un om poate avea o putere mult mai mare decat era posibil in anii trecuti. Acum o persoana poate distruge umanitatea, de aceea ma ingrijoreaza starea de acu. Un prost poate capata puterea.
Vina finala apartine parintilor ce nu si educa progeniturile si mai e si vina massmediei si sistemului in care traim care manipuleaza masele needucate spre rau.
Parerea mea ramane asta,ne trebuie oameni de valoare sa ne conduca, daca Funeriu e ministrul invatamantului e clar ca tot asa cu indisciplina in scoli o sa se mearga inainte, pentru ca omul asta vorbeste la fel de ''bine'' ca si majoritatea elevilor.Ne trebuie un om care sa schimbe ceva,sa fie mai dur iar profesorii au si ei partea lor de vina pentru ca sunt foarte putini interesati si isi iau salariul degeaba(si ala mic),dar tot il ia si nu le pasa ce vor ajunge acesti copii,si va garantez ca despre fumatorii si drogatii de care am vorbit profesorii stiu,ba o si acopar sa iasa bine cu scoala si nu se face nimic,totul va fi la fel, vanzatorii de etnobotanice prospera pe seama prostilor si tot asa, tare sunt curios ce va ajunge peste 20 de ani generatia asta.
Stai să vezi cum e la mine.
La mine fumează (ăia din clasele mari de liceu, din fericire) în curtea şcolii, ba îşi mai şi permit să ceară un foc sau o ţigară profesorilor iar ei nu zic nimic. Şi chiar este şi un avertisment deasupra coşului de gunoi: ''Aruncaţi chiştocurile aici! ''
Sunt din Moldova,scolile de aici sunt exact la fel,nu crede ca suntei unicii.Cel mai ingrozotir va fi cind v-or creste mai mari si isi v-or da seama ca si-au distrus organismul, acum nu ii poate nimeni oprin cu nimic, si chiar daca le sunt explicate toate riscurile nu v-or intelege.
Pai eu sunt intr-o scoala buan din Bucuresti si am vazut o schimbare uluitoare.
Venise la noi o eleva model luase la teste numai 10, numai premiul I si s-a schimbat chiar sub ochi nostri. Dupa 2 saptamani. de cand a venit la noi era tatuata pe brate, 3 pirsinguri pe fata ( spranceana si buza), 3 gauri per ureche, par vopsit, fuma si consuma cocaina...
Asta e Romania... si mie mi se pare o prostie... nu mai am cuvinte
In primul rand, cel mai greu la un om se schimba mentalitatea. daca parintii si cadrele didactice nu sunt in stare sa aiba grija de copii, nu putem face noi nimic in plus
Priviti va rog si ascultati acest Video cu foate mare atentie! pe mine m-a frapat aceste cuvinte si va rog sa le auziti cu atentie si voi!
http://www.youtube.com/watch?v=gZEqXGOum8g&feature=player_detailpage#t=3s
Da si eu am vazut si cunosc mi se pare absolut stupid toti se molipsesc unii dupa altii.isi fac prieteni nepotriviti sau probabil vad la atii si vor sa ii imite.eu cred ca acesti copii nu stiu ce e bine si rau trebuie sa se faca campanii sau sa vina cineva care sa le explice ca nu este bine ce fac. sa se faca cat mai multe ore in care sa fim educati.de schimbat cred ca infectu de basescu ar trebui sa faca ceva. adica frate pe vremea lu ceasca toti erau foarte cuminti si ascultau era incredibil cum era in scoli pe atunci nu era nici bine dar rau nu era.nu zic sa fie ca atunci dar in unele scoli trebuie impusa autoritate nici chiar asa.nu zic sa isi stoarca creierele la scoala da sa numai fumeze sa nu se mai drogheze ei asta nu stiu ca nu este deloc bine.copii trebuie educati, invatati si ajuta.ti de cineva
Nu toţi sunt Oameniraţionali.
Când ţi-am citit primele răspunsuri din postare era să răspund ceva gen: ''altu' care abia acum a ieşit din grotă şi descoperă lumea asta stupidă în care trăim''.
Daaar... clasa a doua, ţigări, ştie ăla să folosească bricheta? În clasa a patra eu nici nu ştiam ce sunt alea droguri, frate.
Nu ştiu, omule. Eu îmi doresc şi încerc să schimb cât mai mulţi care sunt sub nivelul meu. De una singură nu voi reuşi, şi ştiu că dintr-o floare nu se face primăvară, şi mă aştept să nu fiu luată în serios. Sunt sătulă să văd proaste prostite de băieţi proşti regulate înainte să îşi ia buletinul, cocalari care vor să pară interesanţi prin gesturi patetice şi dispreţuitoare (şi gloata care le dă atenţie este şi fără gusturi). Sunt sătulă de lumea asta controlată de muzică proastă, tot felul de mituri, Biserică, mass-media şi alte tehnici de manipulare! Ei nu ştiu în ce măsură o să se schimbe, că mama proştilor e mereu gravidă, dar poate să se deştepte şi ea.
Habar nu am! dar e nevoie de o solutie cat mai curand.pana nu o moara 90 % din populatie din cauza drogurilor si a substantelor narcotice sau cum se numesc ele. Trebuie facut ceva...batuti sau pusi cu talpile pe un fir incins. asta ar fi solutia pentru elevi ca astia!
Daca stam sa o luam logic totul trebuie schimbat . Avem numeroase valorii, dar nu stim sa le punem in vedere. " Un copil la a2a consuma alcool si fumeaza ", " altii din cls a4a consuma droguri " ce le poti face tu? Nimic . Este vina parintilor aici. Asta e educatia primita acasa si a cadrelor didactice, adica un copil la clasa a2a :-o? Daca era unu` la liceu da, dar la clasa a2a, a4a? Unde esti cand ei fac chestiile astea? Nu prea stiu ce ar trebui sa schimbam noii . Suntem o tara......