| Girly97 a întrebat:

De obicei angajatorii isi muta fortat angajatii la alta firma fara instiintarea lor prealabila si le dau actele de incetare a contractelor vechi "cu acordul partilor" precum si contractele noi abia dupa cateva luni de la "mutarea" stranie a angajatilor? Una din colegele mele a observat acest lucru abia in aprilie cand a primit mesaj de la banca ca a primit salariul de la alta firma si asa am aflat toate iar cand am intrebat angajatorul ce a facut a spus ca ne-a mutat la noua lui firma 'sa ne fie bine noua". Am preferat sa tac la acel moment. Ce naiba are de gand? Are de gand sa ne schimbe si cartile de identitate sa ne mute domicilul la locul de munca?!

Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

Este o practică des întâlnită, dar este ilegală. Administratorul închide o societate ca să scape de niște datorii la stat și înființează alta. Până aici, nimic ilegal, doar imoral.
Dar încetarea contractelor de muncă pe vechea firmă și redeschiderea lor pe noua firmă s-a efectuat ilegal, prin fals și uz de fals. Practic, vi s-au falsificat semnăturile și s-au efectuat schimbări fără acordul vostru.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este gresit ce a facut, trebuia sa va spuna inainte de mutare, sa incheie cu voi noi contracte individuale de munca si sa le semnati numai daca erati de acord.
Cu restul exagerezi, n-are cum sa va schimbe CI si domiciliul.

| darrio2007 a răspuns:

Firma este tot a lui. Dar a schimbat doar numele. Scapă de niste datorii la stat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu de obicei. E cazul tau mai special. Se mai muta angajați de la o firma la alta din diverse motive, dar sunt anunțați.

| Frank51 a răspuns:

Cine te pune să stai și să taci?

| anonim3248 a răspuns:

Se practică asta când firmele fac datorii.

| anonim3248 a răspuns:

Tu ai grijă ca noua firmă să nu facă datorii ca firma veche.