| Hgo a întrebat:

Deci am primit o copie dupa contractul de vânzare-cumpărare și am dat pentru înmatriculare în dosar, cum fac rost de alta copie? Sau cum procedez sa am și eu

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuia sa primesti un original al contractului de vanzare-cumparare si la dosarul de inmatriculare se depunea originalul plus o copie. Originalul se restituia pe loc, dupa ce functionarul confrunta copia cu originalul.
Solicita vanzatorului sa-ti dea un original sau macar o copie dupa exemplarul lui, desi ma indoiesc ca n-ai primit un original.

| Hgo explică (pentru Ioandelasal):

Sunt începător, nu prea cunosc, este posibil mai mult ca sigur sa fii depus originalul împreună cu copia la dosar, dar sunt sigur că nu am primit originalul înapoi

| Ioandelasal a răspuns (pentru Hgo):

O sa-l soliciti si o sa-l primesti atunci cand mergi dupa certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de circulatie.

Am primit deja numărul de circulație și dovada de înmatriculare

Atunci du-te la Serviciul de inmatriculari si solicita originalul, bineinteles daca l-ai depus la dosar. Altfel ceri o copie de la vanzator.

Pot solicita o copie de la primărie?

Daca au originalul poti solicita o copie, dar la primarie nu se depune originalul.

| mi25 a răspuns (pentru Hgo):

Ca sa dovedesti proprietatea asupra masinii iti trebuie contractul semnat in original. Asa ca mergi la imatriculari si cere originalul, faci o copie si o depui. Nimeni nu-ti ia in considerare copia dupa original. Conform llegii, copia dupa copie nu este valabila.
Un nou exemplar poti obtine doar de la vanzator.

| mi25 a răspuns:

Sau poate l-ai lasat la fisc la primarie.